Παναθηναϊκός 4Χ4 και ας μην… βλεπόταν (2-0)

Παναθηναϊκός 4Χ4 και ας μην… βλεπόταν (2-0)

Η ουσία μετράει για τον Παναθηναϊκό που πήρε το τρίποντο επί του ΟΦΗ επικρατώντας με 2-0, πέτυχε την 4η σερί του νίκη και συνεχίζει το κυνήγι της Ευρώπης. Τα γκολ οι Σένκεφελντ και Καμπετσής, μαγική ενέργεια από τον Αλεξανδρόπουλο στο δεύτερο γκολ.

Ουσία; Την είχε. Από εντυπώσεις; Τίποτα. Ο Παναθηναϊκός δεν βλεπόταν το Σάββατο στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αλλά παρόλα αυτά νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ, πήρε τους τρεις βαθμούς και διατηρήθηκε στο κυνήγι της τέταρτης θέσης και του Άρη, για το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Γιατί κάτι άλλο δεν έχει ο Παναθηναϊκός να κρατήσει, αφού ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν πέρασε τη σέντρα στη μεγαλύτερη διάρκεια. Ο ΟΦΗ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, αλλά με εξαίρεση τη φάση του Στάικου δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλη κλασική ευκαιρία και να απειλήσει.

Εάν ο ΟΦΗ είχε σε καλύτερη μέρα τους μεσοεπιθετικούς του, η συζήτηση θα ήταν διαφορετική. Ωστόσο, η υπεροχή του στον αγωνιστικό χώρο δεν μετουσιώθηκε σε ευκαιρίες.

Το σύνολο του Γιώργου Σίμου έχει δίκιο να φεύγει με παράπονο από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αφού τα έκανε όλα σωστά μέχρι την περιοχή του Παναθηναϊκού. Εκεί ήταν το μόνο κομμάτι που δεν είχε ψυχραιμία και καθαρό μυαλό για να απειλήσει την εστία του Διούδη.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά φέτος πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του. Δεν είχε ανάλογο επίτευγμα μέχρι τώρα και είναι σημαντικό. Ωστόσο, έχει την υποχρέωση να το διευρύνει, αρχής γενομένης από το ματς με τον ΝΠΣ Βόλο την Τετάρτη στο Πανθεσσαλικό.

Ασφαλώς, ο πρωταγωνιστής ήταν ο Αλεξανδρόπουλος. Στο μάτι για τη μαγική ενέργεια του στη φάση του δεύτερου γκολ, αλλά πρακτικά για τη συνολική απόδοση του. Ο Καμπετσής σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς, ο Μολό ανταποκρίθηκε ως δεξιός μπακ, ο Εμμανουηλίδης και ο Ιωαννίδης βοήθησαν. Τουλάχιστον, ο Μπόλονι είδε τον Βιγιαφάνιες να επανέρχεται, τον Αϊτόρ, να φωνάζει παρών και έχει την ελπίδα ότι θα πάρει λύσεις από αυτούς άμεσα.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 32′ όταν ο Εμμανουηλίδης σέντραρε από δεξιά και ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στη γωνία του Βατερμαν. Ο Ουές ένα λεπτό αργότερα έσπασε το οφσάιντ της άμυνας του Τριφυλλιού και σκόραρε, αλλά το VAR υπέδειξε να μην μετρήσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ απείλησε με το σουτ του Στάικου και με μία κεφαλιά του Διαμαντή, ενώ ο Αϊτόρ είχε σουτ στο εξωτερικό δοκάρι. Ωστόσο, στο 87′ ο Αλεξανδρόπουλος πέρασε ανάμεσα από πέντε παίκτες, πριν την τελική γραμμή πάσαρε με το τακουνάκι και ο Καμπετσής με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Το «δεκάρι»: Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Πάσαρε, έκοβε, κέρδιζε μονομαχίες, ανέβαζε τη μπάλα. Αλλά η προσπάθεια του στο γκολ του Καμπετσή, είναι όλα τα λεφτά…

Που κρίθηκε: Στην ευκαιρία του Στάικου. Εάν εκεί ισοφάριζε ο μέσος του ΟΦΗ, τότε πιθανότατα το ματς θα έπαιρνε άλλη τροπή.

Στον πάγκο: Σαρδινέρο και Στάρτζεον δεν απείλησαν καθόλου την άμυνα του Παναθηναϊκού και στην κακή απόδοση τους οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η αδυναμία του ΟΦΗ να αποφύγει την ήττα.

Γιατί κόουτς; Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν απεγνωσμένα έναν χαφ να κρατήσει μπάλα και ο Μπόλονι αγνόησε τον Μπουζούκη και πέρασε στο ματς τον ανέτοιμο Βιγιαφάνιες. Μία επιλογή που δεν βγήκε.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Εμμανουηλίδης (69′ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (69′ Μακέντα), Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Μολό, Μαουρίσιο (75′ Βιγιαφάνιες), Καμπετσής (90′ Χατζηθεοδωρίδης)

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουες, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Στάικος, Βαφέας (60′ Τσιλιανίδης), Νέιρα, Στάρτζεον (73′ Γρίβας), Σαρδινέρο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ