Τα «διαζύγια» που πίκραναν την ΑΕΚ

Τα «διαζύγια» που πίκραναν την ΑΕΚ

Από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι και σήμερα η ΑΕΚ χάνει βασικούς ποδοσφαιριστές της και κολώνες της πρωταθληματικής ομάδας ακυρώνοντας ουσιαστικά τα λόγια του ίδιου της του ιδιοκτήτη. Από τον Λάζαρο, τον Βράνιες και τον Αραούχο, μέχρι τον Λιβάγια.

«Όποιον θέλουμε τον φέρνουμε κι όποιον θέλουμε τον κρατάμε». Αυτό είχε πει ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον Μάιο του 2018 μιλώντας στα αποδυτήρια της πρωταθλήτριας τότε ΑΕΚ με αφορμή την ιστορία με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που είχε κάνει άνω κάτω εκείνες τις μέρες την Ένωση. Μόνο που ο ίδιος ο Μελισσανίδης διέψευσε τον εαυτό του με τα όσα ακολούθησαν στο επόμενο διάστημα μέχρι και σήμερα που η ΑΕΚ χάνει και τον Μάρκο Λιβάγια.

Όχι μόνο δεν κράτησε λοιπόν όσους ήθελε αλλά έχασε τις κολώνες της ομάδας εκείνης με τρόπο που στις περισσότερες περιπτώσεις και οικονομικά οφέλη δεν έφερε στην ομάδα αλλά και την οργή του κόσμου προκάλεσε. Δεν είναι μία ή δύο οι περιπτώσεις. Ακόμα και ο νυν προπονητής αλλά και ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ ανήκουν στην κατηγορία αυτών που ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να κρατήσει στις τάξεις του, με τα αποτελέσματα να είναι γνωστά και δυσάρεστα.

Το φιάσκο με τον Λάζαρο

Η ιστορία με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο είναι γνωστή. Ο πιο κομβικός πιθανόν παίκτης της ΑΕΚ τη χρονιά του πρωταθλήματος και αυτός που μετά το 3-2 με τον Ολυμπιακό δήλωνε πως θα υπέγραφε μέσα σε λίγα λεπτά νέο συμβόλαιο με τον σύλλογο, όχι μόνο έφυγε και μάλιστα με άκρως επεισοδιακό τρόπο, αλλά πήγε και στον Ολυμπιακό κάτι που φυσικά δεν άρεσε στους οπαδούς της ομάδας που είχαν δεθεί μαζί του

Ο λόγος; Μα τί άλλο; Το οικονομικό. Ο Μελισσανίδης έκρινε υπερβολικές τις απαιτήσεις του Λάζαρου που ως ο MVP πιθανώς εκείνης της ΑΕΚ ζήτησε δικαιολογημένα ένα καλύτερο συμβόλαιο, πίστεψε και στην υποτιθέμενη οψιόν θεωρώντας πως θα τον έχει για ένα χρόνο ακόμη να κάνει τον… εργάτη στην Αγιά Σοφιά όμως έπεσε έξω. Κι έτσι άνοιξε ο χορός.

Οι αγαπημένοι της κερκίδας

Λίγο αργότερα, από τα Σπάτα έφυγαν και οι δύο πιο αγαπημένοι πιθανότατα παίκτες στον κόσμο της ΑΕΚ. Ο Όγκιεν Βράνιες και ο Σέρχιο Αραούχο. Ο μεν πωλήθηκε στην Άντερλεχτ, ο δε επέστρεψε στην Λας Πάλμας αφού ήταν δανεικός και η οψιόν μακριά από τα κυβικά της Ένωσης.

Ο Βόσνιος που τόσο αγάπησε την ΑΕΚ και τους οπαδούς της, μόλις είδε τα 900 χιλιάρικα τον χρόνο από τους Βέλγους, δεν κρατιόταν και φυσικά η Ένωση δεν είπε όχι στα 3,5 εκατ. ευρώ χάνοντας όμως ακόμη μία πολύτιμη μονάδα της. Ο Βράνιες βέβαια επέστρεψε πέρσι αλλά έφυγε στη μέση των πλέι οφ για να μην χάσει το συμβόλαιο της Άντερλεχτ. Όσο για τον Αργεντινό επιθετικό, κι αυτόν τον ξανάφερε η ΑΕΚ διατυμπανίζοντας πως αυτή τη φορά θα τον αγοράσει, ούτε αυτό όμως έγινε και ο Αραούχο γύρισε και πάλι στα Κανάρια Νησιά.

Η περίπτωση του Γιόχανσον

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον ήρθε στην ΑΕΚ όταν εκείνη ακόμη αγωνιζόταν στη Β Εθνική. Πήρε το Κύπελλο μαζί της, πήρε το πρωτάθλημα αν και με μικρή συμμετοχή λόγω τραυματισμού ωστόσο δεν πείστηκε να ανανεώσει αν και η ΑΕΚ του… χτύπησε την πόρτα ξανά και ξανά, εισπράττοντας κάθε φορά ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι».

Ο Σουηδός μέσος ήθελε να αγωνιστεί σε καλύτερο πρωτάθλημα όπως έλεγε και πήγε στη Γαλλία αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στο κέντρο της ΑΕΚ που 2,5 χρόνια μετά, δεν έχει καλυφθεί.

Ο Νοέμβρης του 2018

Τέλη Νοέμβρη του 2018 και ενώ η κουβέντα για τα συμβόλαια με Μπακασέτα, Σιμόες και Λαμπρόπουλο είναι ανοιχτή η ΑΕΚ χάνει από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και μένει ουσιαστικά εκτός τίτλου. Οι τρεις τους πληρώνουν το μάρμαρο και με εντολή Μελισσανίδη μένουν από τη μία στιγμή στην άλλη εκτός ομάδας.

Οι δύο πρώτοι τελικά ανανέωσαν και ενεργοποιήθηκαν ξανά με τον Μπακασέτα ωστόσο να φεύγει το επόμενο καλοκαίρι με ένα ποσό πολύ κατώτερο της αξίας του (κάτι παραπάνω από 500 χιλ. ευρώ) για την Αλάνιασπορ και τους οπαδούς της ΑΕΚ να αναρωτιούνται μήπως τελικά δεν έπρεπε να έχει φύγει εκείνος αλλά ο Μάνταλος. Όσο για τον Λαμπρόπουλο που δεν ανανέωσε, δεν έπαιξε ποτέ ξανά αν και ο ίδιος το ήθελε και με το τέλος της σεζόν έφυγε κι εκείνος για άλλες πολιτείες.

Ο… εκτελεστής Πόνσε

Ένα από τα λίγα καλά που έκανε η ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2018 ήταν η απόκτηση του Έκι Πόνσε. Δυστυχώς όμως για την ΑΕΚ ο Αργεντινός επιθετικός ήταν δανεικός με οψιόν στα έξι εκατ. ευρώ. Ο Πόνσε τελείωσε τη σεζόν με 43 συμμετοχές και 21 γκολ, η Ένωση θα ήθελε πάρα πολύ να τον κρατήσει αλλά για ακόμη μία φορά φάνηκε ότι το μότο Μελισσανίδη δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Γιατί δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να πληρώσει τη ρήτρα του παίκτη αλλά ακόμη και να έβρισκε τον τρόπο να τον κρατήσει έστω και με νέο δανεισμό, ο ίδιος είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως θέλει να δοκιμάσει την τύχη του σε ένα ανώτερο πρωτάθλημα. Και πήγε στην Σπαρτάκ Μόσχας.

Ο Χιμένεθ κι ο Κονέ

Από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν μπορούν να εξαιρεθούν ο για τέταρτη φορά πλέον προπονητής της ΑΕΚ αλλά και ο νυν τεχνικός διευθυντής της. Ο Μανόλο Χιμένεθ αποχώρησε το καλοκαίρι του 2018 για… προσωπικούς λόγους όπως δήλωσε και η ΑΕΚ αποφάσισε μετά ότι ήθελε να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού και να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο φέρνοντας τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Το τί έπαιξε, το λένε τα ίδια τα αποτελέσματα.

Ο Παναγιώτης Κονέ από την άλλη ήταν ένας ακόμη παίκτης που η ΑΕΚ ήθελε πολύ να διατηρήσει στο ρόστερ της, για αγωνιστικούς και όχι μόνο λόγους. Οι «κιτρινόμαυροι» τον περίμεναν μέχρι και τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών, εκείνος όμως δεν ήθελε να χαρίσει τα λεφτά του στην Ουντινέζε κι έτσι έμεινε εκτός ΑΕΚ η οποία έφτασε εκείνη τη σεζόν να παίζει στο Champions League με τον… Μοράν και τον Τσόσιτς στα χαφ.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ