Βόλος – Παναθηναϊκός 0-2: Πράσινα… ατίθασα νιάτα

Βόλος – Παναθηναϊκός 0-2: Πράσινα… ατίθασα νιάτα

Ο Παναθηναϊκός των πιτσιρικάδων συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο. Πέρασε και από τον Βόλο με 2-0, χάρη σε γκολ των Καμπετσή και Ιωαννίδη και παρά το γεγονός πως έπαιζε με δέκα παίκτες από το 55' λόγω απευθείας αποβολής του Χουάνκαρ και σημείωσε την πέμπτη σερί του νίκη. Έξι συνεχόμενα ματς χωρίς να δεχτούν γκολ οι πράσινοι!

Ο Λάζλο Μπόλονι τολμά και δικαιώνεται. Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει αφήσει εκτός τα… βαριά ονόματα και συμβόλαια τύπου Μακέντα και Καρλίτος, έχει δώσει ευκαιρίες σε παιδιά νέα, όπως ο Καμπετσής, ο Ιωαννίδης, ο Εμμανουηλίδης και εκείνα τον βγάζουν ασπροπρόσωπο. Και οδηγούν τον Παναθηναϊκό από νίκη σε νίκη, φτάνοντας τις πέντε σερί και τα έξι ματς χωρίς ήττα και δίχως να δεχτούν γκολ εντός Ιανουαρίου!

Στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα ήταν ο Ιωαννίδης που έκρινε το ματς με δικό του γκολ, Στο Βικελίδης ο Καμπετσής διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Με τη Λάρισα σκόραρε ο Εμμανουηλίδης από ασίστ του Καμπετσή, με τον ΟΦΗ σκόραρε το 2-0 ο Καμπετσής. Και σήμερα στον Βόλο Καμπετσής και Ιωαννίδης ήταν οι πρωταγωνιστές, πέτυχαν τα δύο γκολ και… καθάρισαν για την ομάδα του Μπόλονι, που πλέον διεκδικεί ακόμα και τη δεύτερη θέση!

Με δέκα παίκτες έπαιζαν οι πράσινοι από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, λόγω πολύ αυστηρής αποβολής που έδειξε ο Ευαγγέλου στον Χουάνκαρ. Άτυχος ο Βόλος στο πρώτο μέρος που δημιούργησε ευκαιρίες και δεν σκόραρε, δεν έκανε τίποτα μετά το 0-2, με τον Παναθηναϊκό να διαχειρίζεται άψογα το υπέρ του σκορ.

Δείτε εδώ τη ροή του αγώνα και τη στατιστική

Ο Βόλος τις ευκαιρίες, ο Παναθηναϊκός το γκολ

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε Κουρμπέλη, Αλεξανδρόπουλο, Σένκεφελντ και σχεδόν… φυσιολογικά δεν είχε και τη συνοχή που παρουσίαζε στον μεσοαμυντικό τομέα στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Μπόλονι αναγκάστηκε να φέρει τον Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας και να τον πάρει από τη μεσαία γραμμή, που στο προηγούμενο παιχνίδι είχε τους Μαουρίσιο – Βέλεθ – Αλεξανδρόπουλο και σήμερα τους Μαουρίσιο – Χατζηθεοδωρίδη – Βιγιαφάνιες. Μια τριάδα που δεν είχε ξανά παίξει μαζί.

Αυτό έφερε ανισορροπία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ο οποίος αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα στο αμυντικό του τρίτο, με τον Βόλο να βρίσκει με ευκολία τον δρόμο προς την περιοχή του Διούδη και να απειλεί. Παράλληλα, με τον Βιγιαφάνιες να γυρίζει πολύ πίσω για να πάρει την πρώτη μπάλα, η ομάδα του Μπόλονι δεν είχε την οργάνωση του παιχνδιού και την ανάπτυξη που θα ήθελε. Αποτέλεσμα;

Ο Βόλος να έχει τον έλεγχο του ρυθμού και την πρωτοβουλία των κινήσεων και να είναι η ομάδα που έφτασε κοντά στο γκολ πρώτος. Στο 17′ ο Φεράρι, που ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, έκανε σέντρα σουτ που πέρασε πάνω από τον Διούδη και σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Δουβίκας με πλασέ είδε την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με κεφαλιά του Ιωαννίδη που έφυγε λίγο έξω στο 26′ στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς, αλλά συνέχισε να είναι προβληματικός μεσοαμυντικά και προβλέψιμος επιθετικά. Τα εύκολα λάθη που έκαναν οι παίκτες του Μπόλονι και η ασφυκτική πίεση του Βόλου έφερναν τους γηπεδούχους σε κόντρα επίθεση πολλές φορές, με τους γηπεδούχους όμως να μην έχουν καλή τελική προσπάθεια. Και στην πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός βγήκε οργανωμένα μπροστά, λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Από σέντρα του Σάντσες, ο Καμπετσής έκανε την κεφαλιά, ο Κλέιμαν έδιωξε, η μπάλα μετά από μια κόντρα έφτασε και πάλι στον Καμπετσή, που πλάσαρε, υπήρξε κόντρα στον Μήτογλου και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα από σέντρα του Φεράρι ο Μπαρτόλο δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει με το υπέρ του σκορ στα αποδυτήρια.

Κόκκινη… ανακάλυψη στον Χουάνκαρ, γκολάρα ο Ιωαννίδης

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με διαιτητική… ανακάλυψη εις βάρος του Παναθηναϊκού. Στο 52′ σε μια φάση στην πλάγια γραμμή, ο Βιγιαφάνιες κέρδισε φάουλ και στη συνέχεια της φάσης ο Χουάνκαρ με τον Ριένστρα σπρώχτηκαν, με τον παίκτη του Βόλου να πέφτει στο έδαφος. Ο Ευαγγέλου έβγαλε αρχικά κίτρινη στον Χουάνκαρ, αλλά βλέποντας το VAR άλλαξε την απόφασή του και έδωσε κόκκινη κάρτα στον Ισπανό, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες.

Κι όμως, η κόκκινη κάρτα και το αριθμητικό μειονέκτημα όχι μόνο έφερε τον Παναθηναϊκό σε θέση άμυνας, αλλά οι πράσινοι παρουσίασαν μεγαλύτερη ισορροπία, έβγαλαν πάθος στο παιχνίδι τους και λίγα λεπτά αργότερα κατάφεραν να σημειώσουν δεύτερο γκολ έπειτα από αριστουργηματική αντεπίθεση.

Στο 65′ ο Βόλος είχε κερδίσει κόρνερ, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβγαλαν με ψυχραιμία την μπάλα από την άμυνα και έφυγαν στην αντεπίθεση τέσσερις εναντίον δύο. Ο Καμπετσής έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα στον Ιωαννίδη, που με καταπληκτική εκτέλεση μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 του Παναθηναϊκού.

Από ‘κει και μετά ο Παναθηναϊκός έκανε εξαιρετική διαχείριση. Παρά το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη λιγότερο, επί της ουσίας δεν απειλήθηκε ποτέ από τον Βόλο, με τους γηπεδούχους να μοιάζουν να χάνουν την πίστη τους. Οι πράσινοι κλείδωσαν την αναμέτρηση, έφτασαν εν τέλει σε μια σχετικά εύκολη νίκη και μετρούν μόνο κέρδη: πέμπτη σερί νίκη, έκτο σερί ματς χωρίς να δεχτούν γκολ και στο -2 από τον ΠΑΟΚ, που αγωνίζεται το βράδυ στο Καραϊσκάκη.

Το δεκάρι: Καμπετσής και Ιωαννίδης ήταν οι σκόρερ, αλλά ο Μαουρίσιο, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, ήταν ο… εγκέφαλος του Παναθηναϊκού. Με πολλά τρεξίματα, με αντοχές, με απίστευτη θέληση και πάθος. Ξεδίπλωσε στο χορτάρι όλη την ποιότητά του.

Που κρίθηκε: Ο Βόλος έκανε ευκαιρίες, ο Παναθηναϊκός είχε το γκολ στο πρώτο μέρος. Και μάλιστα σε κρίσιμο σημείο. Τρία λεπτά πριν το ημίχρονο. Πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του αγώνα όπως αποδείχτηκε.

Στον πάγκο: Ο Μαρτίνες δεν θύμισε σε τίποτα τον παίκτη – ορχήστρα του Βόλου που έχουμε δει σε άλλα ματς. Κινήθηκε σε ρηχά νερά και δεν βοήθησε την ομάδα του.

Γιατί κόουτς: Απίθανη κίνηση από τον προπονητή του Βόλου. Έκανε αλλαγή, στην αλλαγή, στην αλλαγή. Μπαριέντος αντί Ντεντάκη, Κιάκος αντί Μπεριέντος, Μπάλλας αντί του Κιάκου! Ο Μπόλονι καθυστέρησε να κάνει αλλαγές και πάλι, αλλά δικαιώνεται από το αποτέλεσμα. Όπως και από την επιλογή του να αφήσει ξανά στον πάγκο Καρλίτος και Μακέντα.

Βόλος (Άνχελ Λόπες Πέρεζ): Κλεϊμαν, Ντεντάκης (22’ λ.τρ. Μπαριέντος, 46’ λ.τρ. Κιάκος, 71’ Μπάλλας), Γκρίλο, Μήτογλου, Φεράρι, Ριένστρα, Τσοκάνης, Σάντος, Μαρτίνες, Μπαρτόλο, Δουβίκας.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Πούγγουρας, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο (90’ Αγιούμπ), Χατζηθεοδωρίδης, Αϊτόρ (79’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (83’ Καρλίτος), Καμπετσής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ