Το… διπλό λάθος της ΑΕΚ με Γιακουμάκη και Μπακασέτα

Το… διπλό λάθος της ΑΕΚ με Γιακουμάκη και Μπακασέτα

Σαν μια κακόγουστη... φάρσα, τα λάθη της ΑΕΚ εμφανίζονται συνεχώς μπροστά της. Σε αυτή την περίπτωση, λαμβάνουν χώρα σε Ολλανδία και Τουρκία.

Γιώργος Γιακουμάκης και Τάσος Μπακασέτας. Δύο Έλληνες παίκτες που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Σε Ολλανδία και Τουρκία αντίστοιχα. Και οι δυο τους παίκτες, είχαν μια κοινή συνισταμένη. Την ΑΕΚ.

Συμπαίκτες στην ΑΕΚ, πρωταθλητές με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Και οι δυο τους όμως, τράβηξαν χωριστούς δρόμους, με τους ανθρώπους της Ένωσης να τους βγάζουν στο… σφυρί.

Το παρόν υπάρχει για να φωτίζει και να θυμίζει τα λάθη του παρελθόντος και σε αυτή την περίπτωση, ο Δικέφαλος έκανε διπλό λάθος. Δεν υπολόγισε σωστά τις καταστάσεις και τα δεδομένα, με τα αποτελέσματα να κάνουν σήμερα την εμφάνιση τους.

Ας ξεκινήσουμε τον Τάσο Μπακασέτα, που αποχώρησε πρώτος από την ΑΕΚ. Το καλοκαίρι του 2019, η Ένωση προχωρούσε σε μια επιλογή που απέτυχε παταγωδώς. Οι «κιτρινόμαυροι» απομάκρυναν τον Μανόλο Χιμένεθ από την άκρη του πάγκου, φέρνοντας στην Ελλάδα τον Μιγκέλ Καρντόσο έτσι ώστε να παίξουν πιο… επιθετικό ποδόσφαιρο. Φυσικά, η συνέχεια δεν τους δικαίωσε ούτε στο ελάχιστο, με τη χρονιά να τελειώνει πριν καν αρχίσει.

Ο νέος κόουτς έφερε παίκτες που ήξερε (Ζεράλδες) με τον Τάσο Μπακασέτα να καταλαβαίνει σιγά σιγά πως ο χρόνος του στην ενδεκάδα θα ήταν περιορισμένος. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ζήτησε μεταγραφή, με την ΑΕΚ να τον πουλάει στην Αλάνιασπορ με ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ. Ουσιαστικά, οι Τούρκοι πήραν «κοψοχρονιά» ένα «κιτρινόμαυρο» περιουσιακό στοιχείο. Για την αξία του και την προσφορά του στην ομάδα, τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία της ΑΕΚ ήταν πολύ λίγα.

Ενάμιση χρόνο μετά, ο Τάσος Μπακασέτας βγάζει… μάτια στο τουρκικό πρωτάθλημα, ανεβάζοντας κατακόρυφα την χρηματιστηριακή του αξία. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός είναι ο ηγέτης της Αλάνιασπορ, με τους Τούρκους να τον έχουν σαν… Θεό. Την περσινή σεζόν σταμάτησε στα 14 γκολ και τις 8 ασίστ, ενώ φέτος βρίσκεται ήδη στα 7 τέρματα και τις 4 τελικές πάσες. Ασφαλώς, μεγάλο ρόλο παίζει το γεγονός πως αγωνίζεται στη θέση του. Πράγμα που στην ΑΕΚ δεν συνέβαινε.

Η ουσία όμως είναι, πως όλοι οι… μεγάλοι της Τουρκίας (τελευταίο παράδειγμα η Τράμπζονσπορ, με τις φήμες για συμφωνία να οργιάζουν) σφάζονται στα πόδια του, με την Αλάνιασπορ να ζητάει 5 εκατομμύρια για να τον παραχωρήσει. Τον πήρε 500.000 ευρώ και θέλει 5 μύρια. Σχεδόν ένα εκατομμύριο λιγότερο από όσο πούλησε τον Μπάρκα η ΑΕΚ. Πρώτο μεγάλο λάθος της Ένωσης λοιπόν.

Από τα 200 χιλιάρικα, στο δρόμο για το χρυσό παπούτσι

Πάμε και στην περίπτωση του Γιώργου Γιακουμάκη. Η αλήθεια είναι πως ο Έλληνας επιθετικός πήρε μπόλικες ευκαιρίες στην ΑΕΚ. Σημείωσε μόλις 3 γκολ σε 48 αναμετρήσεις, με τους ανθρώπους της Ένωσης να αποφασίζουν το καλοκαίρι του 2020 πως έφτασε η στιγμή για να χωρίσουν οι δρόμοι των δυο πλευρών. Θετικός και ο παίκτης, από τη στιγμή που γνώριζε πως δε θα είχε χρόνο συμμετοχής την επόμενη χρονιά.

Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν στη… βιτρίνα τον Γιώργο Γιακουμάκη, με την ολλανδική Φένλο να καταβάλλει 200.000 ευρώ για την απόκτηση του. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο υπήρξαν και κάποιοι μικροί πανηγυρισμοί στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο για το χρηματικό όφελος που αποκόμισαν.

Μόλις λίγους μήνες μετά, ο κρητικός φορ έχει βαλθεί να αποδείξει στην ΑΕΚ πως έκανε λάθος με την υπόθεσή του. Και τα καταφέρνει μια χαρά. Βλέποντας κανείς τα όσα κάνει ο Γιακουμάκης στην Ολλανδία, εύκολα καταλαβαίνει πως στην Ένωση έχουν μετανιώσει για την απόφασή τους.

Ο 26χρονος παίκτης κάνει μυθικά πράγματα στην Ολλανδία, έχοντας σκοράρει 22 γκολ σε 20 ματς! Τη στιγμή, που σε όλη του την καριέρα μετρούσε 26 τέρματα. Είναι δεδομένο δηλαδή πως θα καταρρίψει αυτή την επίδοση. Οι Ολλανδοί έχουν μείνει με το στόμα ανοιχτό και δικαιολογημένα θεωρούν πως τους έκατσε το… τζόκερ. Ο Γιακουμάκης πάει φουλ για το χρυσό παπούτσι και στην ΑΕΚ… χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο.

Πρόκειται για δύο υποθέσεις που μοιάζουν και έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Και βεβαίως, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως η ΑΕΚ δεν έχει «μάθει» να ζυγίσει σωστά τα δεδομένα. Δύο παίκτες έφυγαν από τους «κιτρινόμαυρους» και κάνουν… παπάδες στο εξωτερικό. Δύο παίκτες που έφεραν στα ταμεία του συλλόγου μόλις 700.000 ευρώ. Και αυτό είναι το πρόβλημα της ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ