Ολυμπιακός : Η δεύτερη πιο αποτελεσματική ομάδα της Ευρώπης

Ολυμπιακός : Η δεύτερη πιο αποτελεσματική ομάδα της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός είναι η δεύτερη πιο αποτελεσματική ομάδα της Ευρώπης όντας πάνω από μεγαθήρια των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Οι αριθμοί κάποιες φορές μπορεί να είναι παραπλανητικοί, όμως της περισσότερες φορές λένε την αλήθεια και δείχνουν πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι μια ομάδα.

Έτσι στην περίπτωση του Ολυμπιακού ο οποίος είναι η δεύτερη πιο αποτελεσματική ομάδα στην Ευρώπη, πίσω μονάχα από το Αμβούργο και πάνω από τη Μπάγερν Μονάχου.

Συγκεκριμένα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς χρειάζεται συνολικά 5,2 σουτ ανά γκολ, με το ποσοστό της να φτάνει το 65%, με μέση απόσταση τα 15,4 μέτρα.

Μπροστά από τον πρωτοπόρο της Super League, βρίσκεται μόνο το Αμβούργο (από την β’ κατηγορία της Γερμανίας), με 4,7 σουτ ανά γκολ (65% και 15,3 μ. απόσταση), ενώ το βάθρο συμπληρώνει η Μπάγερν με 5,3 σουτ ανά γκολ (63% και 16,5 μ. απόσταση).

Αυτό προκύπτει από την εβδομαδιαία έκθεση του CIES Football Observatory, διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του πανεπιστημίου της πόλης, που κατατάσσει ομάδες από 31 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σύμφωνα με τον αριθμό των σουτ που χρειάστηκαν ανά γκολ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ