Ατρόμητος – Ολυμπιακός 2-2

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 2-2

Ατρόμητος και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τους ερυθρόλευκους να ισοφαρίζουν τους Περιστεριώτες στο 90', με γκολ του Χατζισαφί. Η ισοπαλία στο Περιστέρι δεν είναι όμως αποτέλεσμα που μπορεί να αφήσει ικανοποιημένους τους πρωταθλητές, σ' ένα βράδυ που ο Ολυμπιακός έκανε τρεις αναγκαστικές αλλαγές.

Ο Ολυμπιακός απέφυγε την ήττα στο Περιστέρι, ισοφαρίζοντας τον Ατρόμητο (2-2) στο 90′, μετά από απόκρουση του Γιαννιώτη σε πέναλτι του Τζούρτζεβιτς. Οι Περιστεριώτες έφτασαν κοντά στην κατάκτηση της νίκης αλλά οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν στο φινάλε να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, σ’ ένα βράδυ που τίποτε δεν πήγε καλά για τους πρωταθλητές. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός έκανε τρεις αναγκαστικές αλλαγές, οι δύο στο πρώτο ημίχρονο (Φορτούνης και Μιραλάς) και η τρίτη στο δεύτερο μέρος, με την αντικατάσταση του Ταχτσίδη. Το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι πάντως ικανοποιητικό για τον Ολυμπιακό, καθώς «ψαλιδίζει» σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες των πειραιωτών για κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον Ατρόμητο, με την ομάδα του Περιστερίου να ελέγχει απόλυτα το ματς, προκαλώντας πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Οι Περιστεριώτες είχαν πολύ καλό ρυθμό, άνοιξαν διαδρόμους και βρήκαν κυκλοφορία της μπάλας και γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Κι όλα αυτά με χαρακτηριστική άνεση, καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού αδυνατούσαν να ακολουθήσουν.

Επέλαση του Ουάρντα από την πλευρά του Ομάρ

Ο Ατρόμητος χτύπησε τον Ολυμπιακό από αριστερά, με τον Ουάρντα να κάνει την μια επίθεσηξ μετά την άλλη, προκαλώντας ρήγματα στην άμυνα των πειραιωτών. Ο Ελαμπντελαουί πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές καθώς έχασε όλες σχεδόν τις προσωπικές μονομαχίες και ο Ατρόμητος επιτέθηκε από την πλευρά του Νορβηγού. Βέβαια θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στην πολύ καλή δουλειά που έκαναν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Μάντσον και ο Σάκιτς, καθώς οι δύο παίκτες του Ατρόμητου επικράτησαν στις μονομαχίες με Ταχτσίδη – Ζιλέ.

Αντίδραση μηδέν στο γκολ του Βασιλακάκη

Ο Ατρόμητος προειδοποίησε τους ερυθρόλευκους στο 7’ με το δοκάρι του Γιαννούλη (σε φάουλ από δεξιά με κακή εκτίμηση της φάσης από τον Προτό) και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με κεφαλιά του Βασιλακάκη στο 19’. Μια φάση καρμπόν με το γκολ που πέτυχε ο Χριστοδουλόπουλος στο ματς Κυπέλλου πριν από λίγες μέρες στο ΟΑΚΑ.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έπιασε την κεφαλιά, με τον Νικολάου να παρακολουθεί τον αντίπαλο του και έκανε το 1-0, σε φάση που και ο Προτό θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση. Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έχασαν σχεδόν όλες τις φάσεις στον αέρα, γεγονός που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Ατυχίες με Φορτούνη – Μιραλάς και γκολ από τον Μάριν

Ο Ολυμπιακός που δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του, στάθηκε και άτυχος με τον τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 24’ κι αυτό ήταν ένα πρόβλημα για τους πειραιώτες. Ο Ολυμπιακός βρήκε πάντως τον τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση, με σκόρερ τον Μάρκο Μάριν στο 28’.

Ο Γερμανός εξτρέμ έστειλε με δυνατό σουτ την μπάλα στα δίχτυα, αιφνιδιάζοντας τον Γιαννιώτη και οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να φτάσουν στο 1-1. Οι ατυχίες πάντως του Ολυμπιακού με προβλήματα τραυματισμών συνεχίστηκαν, καθώς στο 39’ αντικαταστάθηκε και ο Μιραλάς, καθώς ο Βέλγος χτύπησε στον ώμο και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Οι ατυχίες ήταν μαζεμένες για τους πρωταθλητές Ελλάδος, σε μια βραδιά που τίποτε δεν πήγε καλά για τους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους να πιέσει τον Ατρόμητο και οι ερυθρόλευκοι είχαν καλύτερη εικόνα μέχρι το 60’. Έχασαν μάλιστα και μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ανσαριφάρντ, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο γκολ στη φάση με τον Ιρανό στράικερ.

Το 2-1 με τον Ντιγκινί

Ότι δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός το πέτυχε ο Ατρόμητος, σε μια από τις κόντρες που έβγαλε στο δεύτερο μέρος. Ο Ουάρντα έκανε την πάσα στον Ντιγκινί και ο τελευταίος με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Προτό, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του Περιστερίου.

Η αλλαγή διάταξης και η ισοφάριση στο φινάλε

Ο Χρήστος Κόντης πέρασε στο ματς και τον Τζούρτζεβιτς, βγάζοντας τον Ταχτσίδη, σε μια προσπάθεια να πιέσει περισσότερο στην περιοχή του Ατρόμητου. Ήταν κι αυτή αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο μεσοαμυντικός του Ολυμπιακού είχε τραυματιστεί σε σύγκρουση με τον Ντάουντα. Τελικά οι πειραιώτες έφτασαν στην ισοφάριση με γκολ του Χατζισαφί, μετά από απόκρουση πέναλτι του Γιαννιώτη, σε εκτέλεση του Τζούρτζεβιτς.

Ο Ολυμπιακός είναι πλέον τέσσερις πόντους πίσω από την ΑΕΚ ενώ αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει την Δευτέρα την Λάρισα, θα αυξήσει την διαφορά του από τους ερυθρόλευκους, στους έξι βαθμούς.

Ξέχασε τις καθυστερήσεις ο Τζήλος

Ο διαιτητής του αγώνα πάντως έκανε λάθος στις καθυστερήσεις του ματς, με τον Τζήλο να δείχνει τρία λεπτά. Κι ενώ ο Ταχτσίδης μόνο έμεινε στην φάση του τραυματισμού του στον αγωνιστικό χώρο για τέσσερα λεπτά. Ο Τζήλος έκανε λάθος και δεν έδωσε τα σωστά λεπτά καθυστερήσεων.

Το «κλειδί» Ο Ατρόμητος αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό με τον δυναμισμό που μπήκε στο ματς. Οι Περιστεριώτες πίεσαν τους πειραιώτες και έβαλαν δύσκολα στους πρωταθλητές.

Το 10άρι: Ο Ουάρντα ήταν ο μεγάλος, ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς. Ο Αιγύπτιος έκανε ότι ήθελε πραγματοποιώντας την καλύτερη του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Ελαμπντελαουί πέρασε πολύ δύσκολο βράδυ και δεν μπόρεσε να ανακόψει τον αντίπαλο του.

Στον πάγκο Ο Ελαμπντελαουί είχε πολλά προβλήματα με αντίπαλο τον Ουάρντα και δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον μεσοεπιθετικό του Ατρόμητου.

Γιατί κόουτς Η επιλογή του Νικολάου για τη βασική εντεκάδα δεν δικαιώθηκε, καθώς ο νεαρός στόπερ έχει μεγάλη ευθύνη στο πρώτο γκολ του Ατρόμητου.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2

Διαιτητής: Τζήλος.

Γκολ: 19’ Βασιλακάκης, 66’ Ντιγκινί – 28’ Μάριν, 90’ Χατζισαφί

Κίτρινες κάρτες:  34’ Μάντσον, 53’ Καρασαλίδης, 56’ Ντάουντα, 68’ Σάκιτς, 84’ Χατζηισαΐας, 88’ Κωτσόπουλος –  18’ Ταχτσίδης, 68’ Οτζίτζα, 78’ Πάρντο, 84’ Μάριν.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Χατζηϊσαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Σάκιτς, Βασιλακάκης (88’ Ούμπιντες), Ντιγκινί, Ουάρντα, Ντάουντα (85’ Κωτσόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Νικολάου, Χατζισαφί, Ζιλέ, Ταχτσίδης (62’ Τζούρτζεβιτς), Μάριν, Μιραλάς (39’ Οτζίτζα), Φορτούνης (24’ Πάρντο), Ανσαριφάρντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ