Οι αριθμοί του ντέρμπι «αιωνίων»

Οι αριθμοί του ντέρμπι «αιωνίων»

Η Superleague, μας παρουσιάζει όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, με τη... γλώσσα των αριθμών.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την 22η αγωνιστική της Superlegue στο «Απόστολος Νικολαΐδης» σε ακόμα ένα ντέρμπι «αιωνίων».

Έτσι η διοργανώτρια αρχή μας παρουσιάζει όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για το εν λόγω παιχνίδι, με τη… γλώσσα των αριθμών.

Η ενημέρωση της Superleague:

Είναι παραδοσιακά το ντέρμπι των «αιωνίων».

Είναι όμως ένα από τα ψηλότερα εμπόδια του Ολυμπιακού να τερματίσει αήττητος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, καθώς βρίσκει τον Παναθηναϊκό να έρχεται με σερί θετικών αποτελεσμάτων και να απειλεί την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Ο Παναθηναϊκός

Επέστρεψε στις νίκες μέσα στο Περιστέρι, μετά το στραβοπάτημα στην έδρα του με τη Λαμία, που του στέρησε ένα σερί επτά νικών.

Πάντως τα δύο γκολ που δέχτηκε από τον Ατρόμητο του σταμάτησαν άλλο εντυπωσιακό σερί.

Στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός δέχτηκε από τον Ατρόμητο τα πρώτα του γκολ μέσα στο 2021, πέτυχε για πρώτη φορά φέτος τρία γκολ και νίκησε για πρώτη φορά, χωρίς να έχει προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο!

Το σερί χωρίς να δεχτεί γκολ κράτησε επτά παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός από τον Δεκέμβριο «μετακόμισε» στο «Απόστολος Νικολαϊδης», όπου έχει δώσει πέντε παιχνίδια, ενώ είχε παίξει πέντε στην αρχή και στο «Σπύρος Λούης».

Η αλλαγή του έδωσε βαθμολογική ώθηση.

Έχει τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες στη Λεωφόρο (11 βαθμοί), είχε δύο νίκες μια ισοπαλία και δύο ήττες στο «Σπύρος Λούης» (7 βαθμοί). Δεν έχει δεχτεί γκολ στη Λεωφόρο, ενώ είχε δεχτεί στα τέσσερα από τα πέντε πρώτα.

Ο Ολυμπιακός

Κάνοντας την πέμπτη νίκη του στη σειρά, αποσπάστηκε ακόμα περισσότερο από τις υπόλοιπες ομάδες, 15 και 17 βαθμούς από τον δεύτερο και τον τρίτο της κατάταξης αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός αήττητος και στα 23 τελευταία για το πρωτάθλημα, μετά την ήττα του στο Νέο Φάληρο από τον ΠΑΟΚ στα περσινά πλέι οφ, στις 12 Ιουλίου 2020.

Έχει 20 νίκες και τρεις ισοπαλίες σε αυτά, έχοντας σκοράρει σε όλα.

Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 33 αγώνες εκτός έδρας χωρίς ήττα και αν δεν χάσει και από τον Παναθηναϊκό θα ισοφαρίσει ένα μεγάλο ρεκόρ, που είχε δημιουργήσει από το 2012 ως το 2014.

Ήταν αήττητος για 34 παιχνίδια εκτός έδρας.

Είναι πλέον πάνω από δύο χρόνια, όταν έχασε για τελευταία φορά, στις 10 Φεβρουαρίου 2019 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ.

Μεταξύ τους

Ένα ακόμα ντέρμπι «αιωνίων», το 127ο για το πρωτάθλημα, από τότε που καθιερώθηκε η Α’ Εθνική, διεξάγεται σε μια περίοδο, όπου ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει πλέον στη βαθμολογία, ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ανοδική πορεία και πλέον χτυπάει την πόρτα και της τετράδας.

Το Νοέμβρη ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0, για να συμπληρώσει οκτώ αγώνες χωρίς ήττα από τον Παναθηναϊκό. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί 36 χρόνια, όταν από το 1980 ως το 1985 ο Ολυμπιακός δεν είχε χάσει σε 11 διαδοχικά ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, που είναι και ρεκόρ.

Παίζουν του Αγίου Βαλεντίνου, για πρώτη φορά μετά από 61 χρόνια.

Στις 14 Φεβρουαρίου 1960, την πρώτη σεζόν της Α’ Εθνικής, είχαν έλθει 0-0 στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαϊδης», για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2017, όταν νίκησε και για τελευταία φορά σε μεταξύ τους παιχνίδι. Ήταν το 1-0 (56’ σουτ Βιγιαφάνιες).

Η ιστορία

Νίκες Παναθηναϊκού: 30

Ισοπαλίες: 48
Νίκες Ολυμπιακού: 48

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό

Νίκες Παναθηναϊκού: 18

Ισοπαλίες: 26
Νίκες Ολυμπιακού: 18

Στον πρώτο γύρο
21.11.2020: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0
(21’ σουτ Φορτούνης)
Πέρσι στην κανονική διάρκεια
22.09.2019: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1
(90’ πέναλτι Μολό – 36’ σουτ Γκερέρο. Στο 60’ ο Ζοζέ Σα απέκρουσε πέναλτι του Μακέντα)
Πέρσι στα πλέι οφ
05.07.2020: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0
(Στο 45’ Διούδης απέκρουσε πέναλτι του Βαλμπουενά)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ