Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-1: Ο ΠΑΟ το ντέρμπι, ο Σκωτσέζος την ντροπή

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-1: Ο ΠΑΟ το ντέρμπι, ο Σκωτσέζος την ντροπή

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό με 2-1, σε ένα ντέρμπι που σημαδεύτηκε από την τραγική διαιτησία του Μέιντεν, ο οποίος έπνιξε δύο πέναλτι υπέρ των Πειραιωτών. Μονότερμα έπαιξαν τους Πράσινους οι Ερυθρόλευκοι, που έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Σε ντέρμπι που σημαδεύτηκε από την τραγική διαιτησία του Μέιντεν, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο με 2-1, χάρη στα γκολ των Μαουρίτσιο (6’) και Σανκαρέ (73’). O Σκωτσέζος ρέφερι ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς «έπνιξε» δύο πέναλτι υπέρ των Πειραιωτών. Στο 29’ σε μαρκάρισμα του Σένκεφελντ πάνω στον Χασάν και στο 88′ σε χέρι του Σανκαρέ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματιέ Βαλμπουενά.

Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν μονότερμα τους Πράσινους στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 82’ μείωσαν σε 2-1 με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αλλά παρά την ασφυκτική πίεση που άσκησαν στα καρέ του Τριφυλλιού, δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, πληρώνοντας ακριβά την αστοχία τους.

Οι Πράσινοι στάθηκαν πιο τυχεροί, αφού κατάφεραν να σκοράρουν δύο γκολ στις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησαν στα καρέ των Πειραιωτών, που ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, αφού στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ουσεϊνού Μπα. Τα στατιστικά του παιχνιδιού αποδεικνύουν ότι οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν μονότερμα τους Πράσινους, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται με 20-7 τελικές υπέρ της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς και 68-32% κατοχή υπέρ των πρωταθλητών. Παρόλα αυτά, Σκωτσέζος και τύχη γύρισαν την πλάτη στους φιλοξενούμενους, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τελικά τη νίκη με 2-1.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ την live εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες:

Ο Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με διάταξη 4-3-3, έχοντας τον Διούδη μπροστά από την εστία και τους Μολό, Βέλεθ, Σένκεφελντ και Χουάνκαρ στην τετράδα της άμυνας. Οι Σανκαρέ, Αλεξανδρόπουλος και Μαουρίσιο ήταν στα χαφ, με τους Καμπετσή, Ενγκμπακοτό και Ιωαννίδη στην τριάδα της επίθεσης. Με 4-3-3 παρέταξε τον Ολυμπιακό και ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Σα στην εστία και τους Ανδρούτσο, Παπασταθόπουλο, Σεμέδο και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Στα χαφ ήταν οι Τιάγκο Σίλβα, Μπουχαλάκης και Καμαρά, με τους Φορτούνη και Βρουσάι στα δύο άκρα και τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης.

Αιφνιδίασε ο Παναθηναϊκός

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και στο 5’ δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή στο ντέρμπι. Ο Μαουρίτσιο έκανε την κάθετη πάσα στον Ενγκμπακοτό, αυτός βγήκε απέναντι από τον Σα, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα οι Πράσινοι άνοιξαν το σκορ με τον Ζοσέ Μαουρίτσιο. Ο Ιωαννίδης άνοιξε αριστερά στον Σανκαρέ, αυτός έκανε το γέμισμα και ο Βραζιλιάνος μέσος με κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού για το 1-0.

Ευκαιρίες ο Ολυμπιακός, «έπνιξαν» πέναλτι πάνω στον Χασάν

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι Ερυθρόλευκοι πήραν τα ηνία του παιχνιδιού, με τους γηπεδούχους να περιμένουν στο δικό τους μισό, παίζοντας με διπλή ζώνη άμυνας μπροστά από τον Διούδη.

Στο 17’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 1-1, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Σεμέδο. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από αριστερά, ο Πορτογάλος αμυντικός πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα οι Πειραιώτες απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Βρουσάι. Ο Φορτούνης έδωσε στον Μπουχαλάκη, αυτός άνοιξε στα δεξιά στον Βρουσάι, ο νεαρός μεσοεπιθετικός βγήκε τετ α τετ με τον Σωκράτη Διούδη, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά και σε αυτή την περίπτωση η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 26’ ο Μπουχαλάκης βρήκε χώρο έξω, σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Στο 29’ έγινε πεντακάθαρο πέναλτι πάνω στον Χασάν από τον Σένκεφελντ, αλλά ο Σκωτσέζος διαιτητής και ο Πορτογάλος VARίστας έκλεισαν τα μάτια και άφησαν το παιχνίδι να συνεχιστεί. Ο Αιγύπτιος στράικερ έκανε «ποδιά» στον αμυντικό του Παναθηναϊκό, ο μπακ του Τριφυλλιού πέταξε στο έδαφος τον επιθετικό του Ολυμπιακού, αλλά ο διαιτητής και ο VARίστας δεν… συγκινήθηκαν. Μια πεντακάθαρη φάση πέναλτι, την οποία «έπνιξαν» οι Ρόμπερτ Μέιντεν και Μπρούνο Εστέβες.

Στο 33’ ο Καμαρά βρέθηκε έξω από την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, σούταρε στη γωνία της εστίας του Διούδη, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έπεσε και μπλόκαρε. Στο 42’ ο Βρουσάι απείλησε ξανά, αλλά για μια ακόμα φορά δεν κατάφερε να βρει στόχο. Ο Τιάγκο Σίλβα ελίχθηκε ωραία, έκανε το γέμισμα, ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού πήρε την κεφαλιά μέσα στην καρδιά της άμυνας του Τριφυλλιού, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Διούδη. Δύο λεπτά αργότερα ο Χασάν κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, απέφυγε τον αντίπαλό του, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Οι Ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 1-0.

Αλλαγές από τον Μαρτίνς

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, βάζοντας τον Βαλμπουενά αντί του Βρουσάι. Στο 55’ ο Ιβηρας έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τον Ελ Αραμπί να παίρνει τη θέση του Φορτούνη και τον Μπα τη θέση του Παπασταθόπουλου.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να βρουν τα κενά στην άμυνα του Τριφυλλιού, αλλά οι γηπεδούχοι με διπλή ζώνη άμυνας είχαν κλείσει πολύ καλά τους χώρους προς την εστία του Σωκράτη Διούδη.

Μεγάλη ευκαιρία με τον Χασάν

Στο 65’ ο Χασάν έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει στα ίσια το παιχνίδι. Ο Τιάγκο Σίλβα σούταρε, η μπάλα κόντραρε, ο Αιγύπτιος επιθετικός βγήκε τετ α τετ με τον Διούδη, πλάσαρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Ένα λεπτό αργότερα ο Λάζλο Μπόλονι προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή στο ματς. Ο Ρουμάνος έβαλε τον Καρλίτος αντί του Καμπετσή και στο 70’ έβαλε τον Νιας αντί του Αλεξανδρόπουλου.

Στο 71’ ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

2-0 από το… πουθενά

Ο Ολυμπιακός έχανε τις ευκαιρίες, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που σκόραρε. Στο 73ο λεπτό, ο Χουάνκαρ εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πράσινοι, μεταξύ του κέντρου και της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού, ο Βέλεθ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Σα απέκρουσε,  η μπάλα στρώθηκε στον Σανκαρέ και αυτός με σουτ σε κενή εστία έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Ευκαιρία ο Ανδρούτσος, μείωσε ο Ελ Αραμπί

Μετά το γκολ του Σανκαρέ ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο ακόμα αλλαγές, βάζοντας στο ματς τους Μασούρα και Κάιπερς, αντί των Καμαρά και Χασάν. Στο 78’ ο Μπόλονι απάντησε με τον Αϊτορ αντί του Ενγκμπακοτό.  Στο 81’ ο Ανδρούτσος έχασε το… άχαστο και την ευκαιρία να μειώσει σε 2-1.

Ο Μασούρας έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού σούταρε ολομόναχος από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Διούδη.

Δύο λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να μειώσουν με τον Ελ Αραμπί. Ο Μασούρας έκανε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ελ Αραμπί σούταρε, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μαροκινός επιθετικός με κεφαλιά μείωσε σε 2-1.

«Επνιξε» νέο πέναλτι ο Σκωτσέζος

Στο 88’ ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ, λίγα εκατοστά έξω από τη μεγάλη περιοχή του Διούδη. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σανκαρέ, αλλά και πάλι ο Μέιντεν και ο VARίστας έκλεισαν τα μάτια και έδειξαν να συνεχιστεί το παιχνίδι. Δεύτερη περίπτωση  – μαρς πέναλτι για τους Πειραιώτες, με τον Σκωτσέζο να «πνίγει» δεύτερο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού.

Ο Διούδης είπε «όχι» στον Μασούρα

Στο 89’ ο Μασούρας έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Μπουχαλάκης έκανε τρομερή κάθετη μπαλιά στον διεθνή μεσοεπιθετικό, αυτός βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, σούταρε, αλλά ο Διούδης απέκρουσε με τα πόδια και κράτησε το 2-1.

Στο 90+4’ ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπα, για το μαρκάρισμα στον Καρλίτος. Στα εναπομείναντα λεπτά οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν για την ισοφάριση, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ…

Το δεκάρι: Ο Σανκαρέ. Είχε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Μαουρίτσιο και έβαλε το δεύτερο γκολ του Τριφυλλιού. Ετρεξε και πάλεψε πολύ απέναντι στους Ερυθρόλευκους. Ηταν αναμφίβολα ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού.

Το κλειδί: Η αστοχία του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν 68-32% κατοχή μπάλας και 20-7 τελικές, αλλά ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια. Πλήρωσαν ακριβά την αναποτελεσματικότητά τους.

Γιατί κόουτς: Ο Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος. Μετά τις αλλαγές που έκανε ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να γλιτώσει την ήττα…

Στον πάγκο: Ο Σκωτσέζος τα έκανε μαντάρα. «Επνιξε» δύο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Ένα στο πρώτο ημίχρονο σε μαρκάρισμα του Σένκεφελντ πάνω στον Χασάν και ένα στο 88’ σε χέρι του Σανκαρέ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά.

Παναθηναϊκός (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος (70′ Νιάς), Σανκαρέ, Μαουρίσιο, Ενγκμπακοτό (77′ Αϊτόρ), Ιωαννίδης, Καμπετσής (66′ Καρλίτος).

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ρέαμπτσιουκ, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (56′ Μπα), Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καμαρά (76′ Μασούρας), Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι (46′ Βαλμπουενά), Φορτούνης (56′ Ελ Αραμπί), Χασάν (76′ Κάιπερς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ