Η κορυφαία 11αδα: Τα παράδοξα, οι τελειωμένοι και ιστορίες ανανεώσεων

Η κορυφαία 11αδα: Τα παράδοξα, οι τελειωμένοι και ιστορίες ανανεώσεων

Τα παράδοξα της κορυφαίας ενδεκάδας της περασμένης σεζόν, η περίπτωση Μίσιτς, η απουσία του Γιαννούλη και ο «τελειωμένος» Λιβάγια

Ο ΠΣΑΠ ανακήρυξε την καλύτερη ενδεκάδα για τη σεζόν 2019-20 με τον Ολυμπιακό φυσικά να έχει την τιμητική του με έξι παίκτες σε αυτή. Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν την περασμένη σεζόν και όπως ήταν φυσιολογικό είχαν τη μερίδα του λέοντος στα βραβεία, όμως η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια «ηχηρή» απουσία από την ξέφρενη περσινή πορεία των Πειραιωτών. Ας δούμε όμως την ενδεκάδα όμως πιο αναλυτικά. Αυτή αποτελούνταν σε σύστημα 4-2-3-1 αποτελούνταν από τους: Σα, Ελαμπντελαουί, Ρισβάνης, Σεμέδο, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μίσιτς, Βαλμπουενά, Φετφατζίδης, Λιβάγια, Ελ Αραμπί.

Μπορεί λοιπόν έξι ερυθρόλευκοι να είναι στην καλύτερη ενδεκάδα, αλλά η απουσία του Μαντί Καμαρά είναι ξεκάθαρη. Ο Αφρικανός μέσος του Ολυμπιακού έχει πραγματοποιήσει ονειρική σεζόν, είναι από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος, όμως ο ΠΣΑΠ προτίμησε τον Δημήτρη Κουρμπέλη αντί για τον μέσο των ερυθρόλευκων. Το πλέον παράδοξο των χθεσινών βραβείων με τον Καμαρά να είναι στη θέση του ότι καλύτερο κυκλοφορεί στον ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ένας ποδοσφαιριστής που αξίζει πάνω από 20.000.000 ευρώ και που τον παρακολουθούν οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ένας παίκτης που κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος, είναι στην ιδανική ηλικία και πέρσι εκτόξευσε την αξία του ακόμη περισσότερο. Βέβαια, δεν βρίσκεται στην κορυφαία ενδεκάδα παρότι είχε 31 συμμετοχές και 4 γκολ και 2 ασίστ και τεράστια επιρροή στο παιχνίδι του πρωταθλητή Ολυμπιακού, με τον Κουρμπέλη να έχει στις ίδιες συμμετοχές 3 γκολ και 1 ασίστ.

Η απουσία του Γιαννούλη

Πέρα από το παράδοξο της μη επιλογής του ΠΣΑΠ με τον Μαντί Καμαρά υπήρχαν κι άλλες περιπτώσεις που κίνησαν την περιέργεια. Μια εξ αυτών είναι φυσικά η απουσία του Δημήτρη Γιαννούλη, του βασικού αριστερού μπακ της Εθνικής ομάδας (επί εποχής «εξυγίανσης»), ο οποίος δεν επιλέχθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα. Ο ΠΣΑΠ προτίμησε τον Κώστα Τσιμίκα αντί του βασικού μπακ της «γαλανόλευκης».

Φυσικά, η απόφαση κρίνεται σωστή με τον Τσιμίκα να έχει πραγματοποιήσει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, να έχει εκτοξεύσει την αξία του και να μοιράζει τη μία ασίστ μετά την άλλη. Δεν γινόταν να μην επιλεχθεί ο πρώην μπακ του Ολυμπιακού αντί του Γιαννούλη. Ένας ποδοσφαιριστής που πριν μερικούς μήνες ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη μεταγραφή Έλληνα παίκτη πηγαίνοντας για 15 εκατ. ευρώ στη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ. Την καλύτερη ομάδα του κόσμου τα τελευταία χρόνια. Κι όμως, ο Τσιμίκας δεν λογίζεται ως βασικός στην Εθνική, σε αντίθεση με τον Γιαννούλη, ο οποίος βέβαια πήρε κι αυτός μεταγραφή στην Αγγλία όπως ο Τσιμίκας. Μόνο που αγωνίζεται στην Championship και τη Νόριτς.

Οι περιπτώσεις Λιβάγια και Μίσιτς

Στην καλύτερη ενδεκάδα της περσινής σεζόν βρίσκεται φυσικά και ο Μάρκο Λιβάγια. Η αξία του δεδομένη, ενώ και η χρονιά που έκανε δίκαια τον τοποθετεί στους κορυφαίους του 2019-20. Όμως ο Κροάτης επιθετικός παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και του ελληνικού πρωταθλήματος, έχει παραγκωνιστεί. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν τον ανανεώνει, διότι δεν καλύπτει τις οικονομικές απαιτήσεις του που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ. Οι δυο πλευρές έχουν «παγώσει» τις επαφές του και ο Κροάτης δεν αγωνίζεται, ενώ θεωρείται «τελειωμένος» από την ΑΕΚ, παρότι μέχρι πέρσι ήταν σημείο αναφοράς της ομάδας. Η Ένωση και ο Μελισσανίδης δεν του πληρώνουν συμβόλαιο για να μείνει και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αποχωρεί σε λίγους μήνες από την Ελλάδα και τους κιτρινόμαυρους.

Τέλος, ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και για τον Γιόσιπ Μίσιτς. Τα ίχνη του Λιβάγια χάνονται λόγω της επιλογής της ΑΕΚ να μην του ανανεώσει, όμως ο Κροάτης μέσος του ΠΑΟΚ είχε λόγους υγείας και έχει χαθεί από το προσκήνιο. Ήταν ότι καλύτερο είχε να δείξει ο Δικέφαλος του βορρά, όντας στη Θεσσαλονίκη ως δανεικός από τη Σπόρτινγκ. Ο ΠΑΟΚ διατυμπάνιζε δεξιά και αριστερά ότι έχει συμφωνήσει με την πορτογαλική ομάδα για την αγορά του, ανακοινώνοντας μάλιστα τις συμφωνίες 3-4 φορές την περσινή σεζόν. Κι όμως ο Μίσιτς μετά το καλοκαίρι και το πρόβλημα υγείας που είχε, όχι μόνο δεν έμεινε στον ΠΑΟΚ αλλά έφυγε κακήν κακώς, με τη Σπόρτινγκ να μην έχει κλείσει το deal ποτέ με τον ΠΑΟΚ, παρότι ο Μίσιτς ήταν πράγματι εξαιρετικός την περασμένη σεζόν και μέχρι να μείνει εκτός για λόγους υγείας.

Σπόρτινγκ και Μίσιτς σιχτίρισαν και άφησαν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να ψάχνουν κλειδαρότρυπες, ανακοινώνοντας το deal με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ ως το τέλος της σεζόν και τον παίκτη να αγωνίζεται πλέον στην πατρίδα του. Ο Δικέφαλος του βορρά δεν χειρίστηκε σωστά την υπόθεση, δεν έδωσε ποτέ τα χρήματα που ήθελαν τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας και προτίμησαν να χάσουν τον Μίσιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ