Super League : Τα «ξέρατε ότι» της 21ης αγωνιστικής

Super League : Τα «ξέρατε ότι» της 21ης αγωνιστικής

Όλα τα στατιστικά στοιχεία των αγώνων της 21ης αγωνιστικής της Superleague και όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε τους έξυπνους στην παρέα σας.

Είστε λάτρεις των στατιστικών του ποδοσφαίρου; Θέλετε να κάνετε τους… έξυπνους και τους γνώστες στην παρέα σας; Θέλετε απλώς να ενημερωθείτε και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας;

To10.gr σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε όλα τα παραπάνω, παραθέτοντας κάθε λογής στατιστικό στοιχείο, με τη συνδρομή του Soccerbase.gr, της κορυφαίας βάσης δεδομένων και στατιστικών του ελληνικού ποδοσφαίρου.

• Τα δέκα από τα 16 παιχνίδια ανάμεσα στην Ξάνθη και την Κέρκυρα για την Σούπερ Λιγκ έχουν λήξει ισόπαλα. Το ίδιο τα έξι από τα οκτώ στην Ξάνθη, με τα άλλα δύο να τα έχουν κερδίσει οι γηπεδούχοι. Με το γκολ του Κάστρο στο 90’+ κράτησαν το αήττητο.

• Ο Γιάγια Μπανανά του Πανιωνίου, μοναδικός παίκτης γηπέδου της Σούπερ Λιγκ, που δεν έχει χάσει λεπτό συμμετοχής φέτος, έφτασε τις 100 συμμετοχές στην κατηγορία, στην 4η σεζόν του.

• Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 31 και πλέον χρόνια (23.11.1986, 1-0 με κεφαλιά του Κλείτσα στο 59′)! Από τότε ο Παναθηναϊκός μετρούσε 17 νίκες και 5 ισοπαλίες (6 νίκες και 4 ισοπαλίες στα Γιάννενα).

• Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε για πρώτη φορά δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο στους Ζωσιμάδες σε βάρος του Παναθηναϊκού. Δεν το είχε κάνει ποτέ σε 27 αγώνες για Κύπελλο και πρωτάθλημα. Εκτός το είχε κάνει για μια και μοναδική φορά στις 15.12.1985, Παναθηναϊκός – ΠΑΣ 4-2 (3-2 ημίχρονο).

• Ο Αλέξης Μιχαήλ συνδύασε την 300η του παρουσία με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, με μια μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Έκανε ντεμπούτο στις 24.10.2004 Παύλος Μελάς – ΠΑΣ 0-0 για την Γ’ Εθνική.

• Ο Πέδρο Κόντε έγινε ο τρίτος παίκτης του ΠΑΣ που πετυχαίνει διπλάσιο αρθμό γκολ σε διαδοχικές σεζόν (13 και 11) στην Α’ Εθνική, μετά τον Όσκαρ Άλβαρες (12 το 74-75 και 11 το 75-76) και τον Κοντογεωργάκη (11 το 76-77 και 10 το 77-78).

• Ο Πέδρο Κόντε έγινε ο πρώτος παίκτης του ΠΑΣ που φτάνει τα 24 γκολ μέσα σε δύο σεζόν στην Α’ Εθνική. Ξεπέρασε τον Όσκαρ Άλβαρες που είχε 23 (1974-75 και 1975-76).

• Νικώντας τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΣ Γιάννινα απέφυγε ένα αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του στην Α’ Εθνική. Να μείνει δηλαδή χωρίς νίκη σε επτά διαδοχικά παιχνίδια της έδρας του, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ.

• Έστω και με λίγες παρουσίες φέτος στον ΠΑΣ (επτά), ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος έφτασε τις 100 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ. Έχει φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, της Βέροιας, του Πλατανιά και του ΠΑΣ.

• Τα περισσότερα γκολ μετά το 85′ στο πωτάθλημα τα έχει βάλει η ΑΕΚ (7). Της έχουν δώσει 7 βαθμούς. Ακολουθεί ο Ολυμπιακός (6). Αντίθετα ο Απόλλων έχει δεχτεί 7 γκολ μετά το 85′ Καμία άλλη ομάδα δεν έχει δεχτεί περισσότερα από 4!

• Από το 65ο λεπτό του αγώνα ΠΑΟΚ – Λάρισας, οι φιλοξενούμενοι παίζουν με οκτώ ξένους Βαλκάνιους στην ενδεκάδα τους! Ένα Μαυροβούνιο, έναν Αλβανό, δύο Κροάτες και τέσσερις Σέρβους.

• Ο ΠΑΟΚ κατέρριψε το ρεκόρ περισσότερων σερί νικών στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τις εννέα. Το προηγούμενο ρεκόρ του είχε γίνει για πρώτη φορά σαν χθες πριν από 46 χρόνια. Στις 11 Φεβρουαρίου 1972 έκανε οκτώ σερί νίκες.

• Ο ΠΑΟΚ επέκτεινε το ρεκόρ σερί νικών του σε επίσημα παιχνίδια. Μετά την ισοπαλία 2-2 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη μετράει 14 σερί νίκες. Παράλληλα τρέχει σερί 16 αγώνων χωρίς ήττα και 11 στο πρωτάθλημα χωρίς ήττα.

• Ο Πρίγιοβιτς χρειάστηκε μόλις 34 παιχνίδια πρωταθλήματος για να φτάσει τα 20 γκολ. Και όμως υπάρχει παίκτης του ΠΑΟΚ που το έχει κάνει με πολύ λιγότερα! Ο Κώστας Φραντζέσκος χρειάστηκε μόλις 26 αγώνες για να το καταφέρει! Στα 34 ματς είχε φτάσει τα 25 γκολ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ