ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-2 : Τι είχες ΑΕΚ, τι είχα πάντα…

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-2 : Τι είχες ΑΕΚ, τι είχα πάντα…

Νέα απώλεια βαθμών στο ΟΑΚΑ για την ΑΕΚ που γλίτωσε τα χειρότερα κάνοντας το 0-2 του Αστέρα 2-2. Είχε ευκαιρίες για την ανατροπή η Ένωση, όγδοο σερί ματς χωρίς ήττα για τους Αρκάδες.

Τρίτη σερί απώλεια στο ΟΑΚΑ για την ΑΕΚ. Η Ένωση βρέθηκε να χάνει με 0-2 από τον Αστέρα Τρίπολης, ισοφάρισε σε 2-2, άγγιξε και την ανατροπή αλλά το τελικό αποτέλεσμα δίνει συνέχεια στον προβληματισμό για τους «κιτρινόμαυρους» που μετά τα ματς με ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη, έχασαν βαθμούς και κόντρα στους Αρκάδες μέσα την έδρα τους.

Πολλά τα αμυντικά προβλήματα, κυρίως στα στημένα, για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, η οποία για ένα ακόμη ματς είχε να αντιμετωπίσει και τις απουσίες. Από την άλλη ο Αστέρας με εξαιρετική εικόνα κυρίως στο πρώτο μέρος, κατάφερε να μείνει για όδγοο σερί ματς χωρίς ήττα στη Super League.

Πως ξεκίνησαν

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με τον ίδιο σχηματισμό που είχε και στη Λάρισα αλλά με δύο διαφοροποιήσεις όσον αφορά τα πρόσωπα. Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε το 4-4-2 με τους Σβάρνα και Μιτάι να είναι στα δύο άκρα της άμυνας αντί των Μπακάκη και Λόπες.

Ο Αθανασιάδης πήρε θέση κάτω από το τέρμα, στην άμυνα οι Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λάτσι και Μιτάι, Σιμάνσκι – Μάνταλος στα χαφ, Γκαρσία – Τάνκοβιτς στα άκρα και οι Ολιβέιρα – Καρίμ στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Αστέρας ξεκίνησε με 4-2-3-1 και τον Τσιφτσή κάτω από τα δοκάρια. Κώτσιρας, Καστάνιο, Οσόριο και Άλβαρες η τετράδα στην άμυνα, Βαλιέντε και Μουνάφο στα χαφ, Τιλίκα, Φερνάντεθ και Σίτο ήταν η τριάδα πίσω από τον προωθημένο Μπαράλες.

Διπλό χτύπημα από ισάριθμα στημένα

Το ματς ξεκίνησε με πολύ καλό και γρήγορο ρυθμό και από τις δύο ομάδες με τον Αστέρα να απειλεί κάθε φορά που έβαζε την μπάλα μέσα στην περιοχή, κυρίως από στημένη φάση. Έτσι άγγιξε το γκολ και για πρώτη φορά στο 6’ με τον Αθανασιάδη να λέει «όχι» στον Καστάνιο που πήρε την κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Λουίς Φερνάντες.

Ο Αστέρας έστειλε το μήνυμα αλλά η ΑΕΚ δεν το έλαβε κι έτσι δέκα λεπτά μετά ήρθε το 0-1. Από εκτέλεση κόρνερ και πάλι, ο Μουνάφο έκανε το σουτ με τον Λουίς Φερνάντες να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να τη στέλνει στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο σοκ για την Ενωση, ξανά από στημένη φάση κι ενώ πρώτα ο Αθανασιάδης έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Τιλίκα. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Σουάρεθ πήρε την κεφαλιά αμαρκάριστος και έκανε το 2-0 για την ομάδα της Τρίπολης.

Αλλαξε η εικόνα με την είσοδο του Κρίστιτσιτς, «άγγιξε» το 2-2

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Ολιβέιρα αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού και στη θέση του μπήκε ο Κρίστιτσιτς. Το σύστημα άλλαξε σε 4-2-3-1 με τον Καρίμ μόνο στην κορυφή και τον Μάνταλο σε ρόλο δεκαριού. Η ΑΕΚ άρχισε να γίνεται πιο απειλητική αν και δεν δυσκολευόταν να φτιάξει ευκαιρίες.

Στο 40’ και στην πρώτη της ουσιαστικά καλή στιγμή ο Σιμάνσκι με ωραίο σουτ μείωσε σε 1-2 βάζοντας ξανά στο ματς την ομάδα του. Δείγμα της κάκιστης αμυντικής λειτουργίας και της έλλειψης συγκέντρωσης των «κιτρινόμαυρων» είναι το γεγονός πως με τη σέντρα ο Αστέρας έφτασε κοντά στο 1-3 αλλά ο Λουίς Φερνάντες νικήθηκε από τον Αθανασιάδη.

Ένα λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου η ΑΕΚ έχασε απίστευτη ευκαιρία για να ισοφαρίζει. Ο Κρίστιτσις βρήκε εξαιρετικά τον Τάνκοβιτς, εκείνος με μαγική ενέργεια βρήκε τον Σιμάνσκι που σούταρε, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι και τον Καρίμ να αστοχεί στην επαναφορά από το ένα μέτρο. ‘Ετσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Αστέρα μπροστά με 2-1.

Πίσω ο Αστέρας, πίεση από την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπήκε με ορμή στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσε τον Αστέρα ο οποίος έδωσε χώρο και περίμενε να χτυπήσει στην κόντρα. Οι «κιτρινόμαυροι» έφταναν εύκολα μέχρι την περιοχή αλλά τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια.

Γκαρσία και Ανσαριφάντ με αδύναμα σουτ δεν ανησύχησαν τον Τσιφτσή ενώ οι Αρκάδες έδειχναν απειλητικοί στην αντεπίθεση χωρίς να δημιουργούν κάποια ευκαιρία. Στο 66′ ο Μάνταλος από καλή θέση μέσα στην περιοχή γύρισε και σούταρε αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο. Η πίεση της ΑΕΚ απέδωσε καρπούς δύο λεπτά μετά.

Οι κορυφαίοι της ΑΕΚ στο ματς, έφεραν το 2-2

Ο Γκαρσία έκανε φανταστική κούρσα, έκοψε για τον Σιμάνσκι που με πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-2 για την ΑΕΚ βάζοντας φωτιά στο ματς. Στο 74′ η Ένωση έφτασε μια ανάσα από την πλήρη ανατροπή αλλά Κρίστιτσιτς, Ανσαριφάρντ και Λάτσι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε τριπλή ευκαιρία.

Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός έπεσε με τον Αστέρα να ροκανίζει τον χρόνο αλλά στην τελευταία φάση του ματς η ΑΕΚ έχασε απίθανη ευκαιρία για το 3-2. Ο Αλμπάνης έκανε ωραία ενέργεια και γύρισμα για τον Σβάρνα που βρέθηκε σε θέση φορ και ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ πλάσαρε ολομόναχος με Αλβάρες να διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Το δεκάρι: Ο Νταμιάν Σιμάνσκι πέτυχε δύο γκολ, είχε ένα δοκάρι και γενικά έκανε τα πάντα για να πάρει τη νίκη η ΑΕΚ αλλά δεν έφτανε.

Το κλειδί: Μετά τον Πολωνό, ο Λιβάι Γκαρσία ήταν ό,τι καλύτερο είχε να δείξει η ΑΕΚ σε αυτό το ματς με τον εξτρέμ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο να δίνει την ασίστ στο δεύτερο γκολ και γενικά να δημιουργεί διαρκώς κινδύνους.

Γιατί κόουτς: Ο Μίλαν Ράσταβατς τράβηξε πίσω την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο δίνοντας πολύ χώρο στην ΑΕΚ και μοιραία δέχθηκε την ισοφάριση ενώ κινδύνεψε και με το τρίτο γκολ.

Στον πάγκο: Η άμυνα της ΑΕΚ για ακόμη ένα ματς ήταν σε άλλο γήπεδο. Κάθε φορά που ο Αστέρας έβαζε την μπάλα μέσα στην περιοχή, μύριζε γκολ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μιτάι (46′ Λόπες), Λάτσι, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (65′ Αλμπάνης), Γκαρσία, Ολιβέιρα (30′ Κρίστιτσιτς), Ανσαριφάρντ

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Άλβαρες, Καστάνιο, Σουάρεθ, Κώτσιρας, Βαλιέντε, Μουνάφο (84′ Ιγκλέσιας), Τιλίκα (62′ Κρέσπι), Λουίς Φερνάντεθ (75′ Αλί Μπαμπά), Σίτο (75′ Ριέρα), Μπαράλες

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ