Έγραψε ιστορία ο… 40αρης Βύντρα

Έγραψε ιστορία ο… 40αρης Βύντρα

Ο Λουκάς Βύντρα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στα χρονικά της Α' Εθνικής ο οποίος αγωνίζεται σε ηλικία 40 ετών, δίχως να είναι τερματοφύλακας.

Ο Λουκάς Βύντρα επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από 115 μέρες, αφού ένας τραυματισμός αρχικά και ο κορωνοϊός στη συνέχεια, δεν του είχαν επιτρέψει να αγωνιστεί από τις 30 Οκτωβρίου 2020.

Και περιμέναμε με υπομονή να σπάσει το ρεκόρ του Τάσου Μητρόπουλου, να γίνει δηλαδή ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης γηπέδου, που αγωνίζεται στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League.

Ο Βύντρα έκλεισε πριν από λίγες μέρες και τα 40 χρόνια του, για να κάνει στην Τούμπα διπλό ρεκόρ.

Έγινε και ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης γηπέδου, αλλά και ο πρώτος παίκτης γηπέδου, που αγωνίζεται με κλεισμένα τα 40 χρόνια.

Πλέον μόνο τρεις τερματοφύλακες βρίσκονται ψηλότερά του και αν ο αμυντικός της Λαμίας παίξει ως το τέλος των πλέι άουτ, μπορεί να ξεπεράσει τους δύο από αυτούς.

Ο Λουκάς Βύντρα έφτασε τις 278 συμμετοχές στην Α’ Εθνική/Super League, τις 520 συνολικά σε πρωταθλήματα και 654 σε όλες τις διοργανώσεις σε συλλογικό επίπεδο.

Η παρουσία των Βύντρα και Πίτι, ο οποίος και αυτός πλησιάζει τα 40 έτη, ανέβασαν το μέσο όρο της ηλικίας της ενδεκάδας της Λαμίας στα 30 χρόνια, 5 μήνες και 22 μέρες, που είναι η 3η μεγαλύτερη σε ηλικία ενδεκάδα του φετινού πρωταθλήματος Super League Interwetten.

Μόνο ο Απόλλων Σμύρνης σε δύο παιχνίδια είχε μεγαλύτερη σε ηλικία ενδεκάδα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ