ΑΕΚ : Το ρεκόρ του Σιμάνσκι και οι 16 διαφορετικοί σκόρερ

ΑΕΚ : Το ρεκόρ του Σιμάνσκι και οι 16 διαφορετικοί σκόρερ

Με τα δύο του γκολ απέναντι στον Αστέρα, ο Ντάμιαν Σιμάνσκι κατάφερε να ισοφαρίσει το ατομικό του ρεκόρ τερμάτων σε μία σεζόν.

Μπορεί η ΑΕΚ να μην κατάφερε να γυρίσει εντελώς «τούμπα» το ματς με τον Αστέρα, ωστόσο ο Χιμένεθ είδε τον Ντάμιαν Σιμάνσκι να πραγματοποιεί μία εξαιρετική εμφάνιση και να δίνει στην Ένωση με τα δύο του γκολ έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας…

Με τα δύο του τέρματα απέναντι στους Αρκάδες, ο Σιμάνσκι κατάφερε να ισοφαρίσει το ατομικό του ρεκόρ σε γκολ μέσα σε μία σεζόν. Ο Πολωνός έφτασε τα 4 γκολ στην εφετινή σεζόν με την ΑΕΚ και χρειάζεται ακόμα ένα για να ξεπεράσει την ίδια επίδοση που είχε σε δύο διαδοχικές περιόδους με τη Βίσλα Πλοκ. Το 2017/18 είχε τέσσερα γκολ στο πολωνικό πρωτάθλημα και το 2018/19 τέσσερα συνολικά (2 στο πρωτάθλημα, 2 στο κύπελλο).

Φέτος με την ΑΕΚ σκόραρε στο ματς κυπέλλου με τον Απόλλωνα και στη συνέχεια εναντίον της ΑΕΛ και του Αστέρα στη Super League. Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του που πετυχαίνει δύο γκολ σε έναν αγώνα, όχι όμως και η πρώτη που σκοράρει σε δύο διαδοχικά ματς.

Αντίστοιχο επίτευγμα είχε στη 19η και την 20η αγωνιστική του πολωνικού πρωταθλήματος και μάλιστα με απίστευτες ομοιότητες σε σχέση με τους πρόσφατους αγώνες στην ΑΕΚ. Τον Δεκέμβριο του 2017 σκόραρε σε εκτός έδρας νίκη της Βίσλα Πλοκ (1-0) επί της Βίσλα Κρακοβίας, ενώ την μία εβδομάδα αργότερα σε εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με την Σαντέτσια.

Μία εκτός έδρας νίκη και ένα 2-2 εντός, ακριβώς δηλαδή ό,τι έκανε η ΑΕΚ στους τελευταίους δύο αγώνες της στη Super League.

Στο μεταξύ ο «Δικέφαλος» έχει ήδη φτάσει τους 15 διαφορετικούς σκόρερ στη Super League και 16 συνολικά. Πρώτοι σκόρερ είναι ο Ανσαριφάρντ και ο Ολιβέιρα με εννέα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ακολουθεί ο Τάνκοβιτς με 6, ο Λιβάγια με 5, ο Γκαρσία και ο Σιμάνσκι με 4.

Από τρία έχουν οι Σιμόες, Σάκχοφ, Μάνταλος, Γαλανόπουλος και από ένα οι Αλμπάνης, Κρίστιτσιτς, Νεντελτσεάρου, Μαχαίρας, Βασιλαντωνόπουλος και ο Μπράιτ Ενομπακάρε που ήδη αποτελεί παρελθόν. Από τους 16, ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος είναι ο μόνος που δεν έχει σκοράρει στο πρωτάθλημα, καθώς το μοναδικό γκολ του σημειώθηκε εναντίον της Μπράγκα στο Europa League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ