Ολυμπιακός… Non stop

Ολυμπιακός… Non stop

Ο Ολυμπιακός όλο τον Φλεβάρη παίζει και θα παίζει ακατάπαυστα, ενώ αν προκριθεί στους «16» του Europa League θα έχει δώσει συνολικά 12 ματς σε 40 μέρες!

Η ΕΠΟ όρισε τη ρεβάνς με τον Άρη για τους «8» του Κυπέλλου και ολοκλήρωσε το κομμάτι του παζλ για το πρόγραμμα – φωτιά που καλείται να βγάλει εις πέρας ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι είναι η μοναδική ομάδα που αγωνίζεται στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος αλλά και στα προημιτελικά του Κυπέλλου

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς από τις 7 Φλεβάρη παίζει ακατάπαυστα κάθε 3-4 μέρες, σε ένα πρόγραμμα βαρύ που γίνεται όλο και χειρότερο όσο περνάει ο καιρός. Συνολικά, από την αρχή του Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός έχει δώσει ήδη 5 παιχνίδια  σε όλες τις διοργανώσεις κι αν καταφέρει να επιστρέψει με την πρόκριση από την Ολλανδία την ερχόμενη Πέμπτη τότε και ο Μάρτιος θα είναι ένας πραγματικός «Γολγοθάς».

Πιο συγκεκριμένα, αν οι ερυθρόλευκοι περάσουν την Αϊντχόφεν και με δεδομένο ότι ορίστηκε η ρεβάνς του Κυπέλλου στο Κλεάνθης Βικελίδης την άλλη Πέμπτη (4/3), τότε θα δώσουν το αδιανόητο των 12 παιχνιδιών σε 40 μέρες από τις 7 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 18 Μαρτίου. Πραγματικά ανεπανάληπτο που ελέω και της ιδιαίτερης χρονιάς με τον κορωνοϊό είναι αναπόφευκτο.

Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού δεν θα σταματήσουν καν εκεί, αφού στις 21 Μαρτίου θα οριστεί και παιχνίδι για την έναρξη των play off του πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό απλά να περιμένει να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της Superleague. Κάτι που σημαίνει ότι τα ματς θα γίνουν 13 σε διάστημα 43 ημερών.  Η ΕΠΟ αναμφίβολα θα μπορούσε να ορίσει σε άλλη ημερομηνία το ματς με τον Άρη για να «ελαφρύνει» κάπως το βεβαρημένο πρόγραμμα του Ολυμπιακού που δίνει το σημαντικότερο παιχνίδι της σεζόν για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως αυτά είναι… ψηλά γράμματα στην ομοσπονδία. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Ο Ολυμπιακός έχει δώσει πέντε ματς τον Φεβρουάριο, με ΟΦΗ, Παναθηναϊκό και Άρη για το πρωτάθλημα, Άρη για το Κύπελλο και Αϊντχόφεν για το Europa League μέχρι τώρα. Από εδώ και στο εξής λοιπόν έχει σίγουρα στις 25/02 τη ρεβάνς με τους Ολλανδούς, στη συνέχεια το ματς με τον Βόλο για το πρωτάθλημα (01/03), τον δεύτερο αγώνα για το Κύπελλο με τον Άρη (04/03) και το ματς πρωταθλήματος με τη Λαμία (07/03). Εκείνη τη βδομάδα λοιπόν αν περάσει στους «16» του Europa League θα περιμένει την κλήρωση για το ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 11/03, με τη ρεβάνς να διεξάγεται μια βδομάδα μετά (18/03). Και ενώ ενδιάμεσα είναι το ματς της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με την ΑΕΛ (14/03).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

07/02 Ολυμπιακός-ΟΦΗ 3-0
10/02 Ολυμπιακός-Άρης (Κύπελλο) 2-1
14/02 ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-1
18/02 Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν 4-2
21/02 Ολυμπιακός-Άρης 1-1

Ο «ΓΟΛΓΟΘΑΣ» ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΝ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ:

25/02 Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός
01/03 Βόλος-Ολυμπιακός
04/03 Άρης-Ολυμπιακός
07/03 Ολυμπιακός-Λαμία
11/03 Πρώτο ματς για τους «16» του Europa League
14/03 Λάρισα-Ολυμπιακός
18/03 Επαναληπτικός για τους «16» του Europa League

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ