Παναθηναϊκός : Οι κερδισμένοι από το Αγρίνιο

Παναθηναϊκός : Οι κερδισμένοι από το Αγρίνιο

Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Χουανκάρ και Μολό με την απόδοση τους εναντίον του Παναιτωλικού ανέβασαν τις μετοχές τους στο... μπλοκάκι του Λάζλο Μπόλονι

Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είχε κακή κατάληξη για τον Παναθηναϊκό. Ηττήθηκε για πρώτη φορά στη διάρκεια του 2021 στο πρωτάθλημα, ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα, εφόσον συνυπολογιστεί και ο πρώτος προημιτελικός του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για να ανέβει στην τρίτη θέση, στην ισοβαθμία μαζί με τον Άρη και την ΑΕΚ. Ωστόσο, συνέβη και κάτι παράδοξο…

Το δεύτερο ημίχρονο στο Αγρίνιο ήταν το πιο παραγωγικό του Παναθηναϊκού, ακόμα και από τα ματς που νίκησε. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι έδειξε ότι μπορεί να παίξει συνδυαστικό ποδόσφαιρο, να δημιουργήσει και να απειλήσει με ευκαιρίες. Στη βελτίωση της εικόνας του Τριφυλλιού σημαντικό ρόλο έπαιξαν πέντε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ηγήθηκαν της αντεπίθεσης της ομάδας του Λάζλο Μπόλονι. Οι Μολό, Χουανκάρ, Αϊτόρ, Βιγιαφάνιες και Ιωαννίδης βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να κυριαρχήσει, αν και το τελικό αποτέλεσμα δεν τους δικαίωσε.

ΓΙΟΑΝ ΜΟΛΟ

Ο Γιοάν Μολό άλλαξε δουλειά στα 32 του και από εξτρέμ, μετατράπηκε σε δεξιό μπακ. Από μόνη της η διάθεση του Γάλλου για προσαρμογή είναι αξιοθαύμαστη. Ο Μολό κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μάθει τη νέα θέση του και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Όχι μόνο αυτό, αλλά υποσκέλισε από την ενδεκάδα και τον Φακούντο Σάντσες.

Ο Μολό στο Αγρίνιο ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες του Παναθηναϊκού και είχε καθοριστική συμβολή στο διάστημα της απόλυτης πράσινης κυριαρχίας. Ο Γάλλος είναι ταχυδυναμικός, έχει ενέργεια και αντοχή και μπορεί να ανεβοκατεβαίνει στην πλευρά χωρίς πρόβλημα.  Επιθετικά δεν κατάφερε να συνδυαστεί με τον Ενγκμπακοτό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Αϊτόρ και πλαγιοκόπησαν την άμυνα του Παναιτωλικού.

ΧΟΥΑΝΚΑΡ

Μετά την πώληση του Ζαγαρίτη στην Πάρμα, ο Χουανκάρ είναι ο πιο αξιόπιστος αριστερός μπακ του ρόστερ, αφού ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης δεν έχει αποδώσει ακόμα στα προ τραυματισμού στάνταρ. Ο Ισπανός απέδειξε και στο Αγρίνιο πως έχει τη δυνατότητα να δώσει επιθετικότητα στην αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού. Με ατομικές ενέργειες του «έσπασε» την αντίσταση των ακραίων του Παναιτωλικού και βοήθησε στη δημιουργία ευκαιριών, συνδυαζόμενος με τους μεσοεπιθετικούς.

Ανασταλτικά είχε τα προβλήματα του, αλλά ανέκαθεν δεν ήταν τόσο αξιόπιστος αμυντικά. Πάντως, ο Χουανκάρ έχει διάρκεια στην απόδοση του και σε γενικές γραμμές, έχει αποδείξει στον Μπόλονι ότι μπορεί να βασιστεί πάνω του. Για αυτό και ο Ρουμάνος προπονητής πονοκεφαλιάζει όταν δεν έχει τον Χουανκάρ και πρέπει να τον αντικαταστήσει.

ΑΪΤΟΡ ΚΑΝΤΑΛΑΠΙΕΝΤΡΑ

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα έκλεισε το 2020 ως βασικός, με γκολ, ασίστ και καλές εμφανίσεις, ωστόσο δεν είχε ανάλογη συνέχεια στο 2021. Επιπλέον, η απόκτηση του Γενί Ενγκμπακοτό δυσκολεύει τα πράγματα για τον Ισπανό εξτρέμ, αφού ο ανταγωνισμός μεγάλωσε και ο Λάζλο Μπόλονι στηρίζει την επιλογή του στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Αϊτόρ στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν νωθρός, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναιτωλικό μεταμορφώθηκε.

Ο Ισπανός συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Μολό, συγκρότησαν ένα πολύ επικίνδυνο δίδυμο και βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να κυριαρχήσει. Ο Αϊτόρ χρειαζόταν ένα καλό παιχνίδι για να ανακάμψει στο ροτέισον του Μπόλονι και στο Αγρίνιο το βρήκε. Αρκεί να έχει και συνέχεια…

ΛΟΥΚΑΣ ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ

Ομοίως με τον Αϊτόρ, ο Λούκας Βιγιαφάνιες έχει πέσει χαμηλά στο ροτέισον του Λάζλο Μπόλονι. Το αποκορύφωμα ήταν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο οποίο ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν έπαιξε ούτε ένα λεπτό. Ο Βιγιαφάνιες δεν απάντησε με τον απόδοση του στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ήταν αισθητά βελτιωμένος στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Πρώτα απ’ όλα γιατί έβγαλε ένταση και πάθος, ανέλαβε πρωτοβουλίες και έδειξε ότι θέλει να δείξει ποιος είναι. Στο πρώτο ημίχρονο οι προσπάθειες δεν του βγήκαν, αλλά στο δεύτερο μέρος ο «Βίγια» ανέβηκε και μαζί του ανέβηκε και ο Παναθηναϊκός, δημιουργικά και εκτελεστικά. Ο Μπόλονι χρειάζεται τον Βιγιαφάνιες, ειδικά εάν ο Γιουνούς Σανκαρέ δεν προλάβει να αγωνιστεί στο αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Μο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ