ΠΑΟΚ : Ο σχεδιασμός της νέας σεζόν, τα περιουσιακά στοιχεία και τα περσινά λάθη

ΠΑΟΚ : Ο σχεδιασμός της νέας σεζόν, τα περιουσιακά στοιχεία και τα περσινά λάθη

Ο ΠΑΟΚ έχει βάλει μπρος τον σχεδιασμό για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, με επίκεντρο τα συμβόλαια που λήγουν σε 1,5 χρόνο. Προτεραιότητα αποτελούν 5 από αυτά που... «καίνε», ενώ στόχος είναι να αποφευχθούν τα λάθη του προηγούμενου καλοκαιριού.

Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει τα σχέδια του για τη νέα αγωνιστική περίοδο και ο φάκελος που έχει ανοίξει στις τάξεις του Δικεφάλου αφορά τα συμβόλαια που λήγουν σε 1,5 χρόνο από τώρα.  Μέσα σε αυτό τον φάκελο, συμπεριλαμβάνονται 15 υποθέσεις συμβολαίων μαζί και με την ανανέωση του Βιεϊρίνια, αλλά τα 5 από αυτά «καίνε» πραγματικά τους ασπρόμαυρους.

Στόχος του ΠΑΟΚ είναι να αποφύγει τις λάθος κινήσεις, που πραγματοποίησε το καλοκαίρι και του προκάλεσαν ζημιά τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό. Ποιές είναι αυτές; Οι πωλήσεις παικτών με χρήματα πολύ λιγότερα από την πραγματική αξία τους. Οι Θεσσαλονικείς αναγκάστηκαν από τις περιστάσεις να βγάλουν στο… «σφυρί» τους Πέλκα, Άκπομ και Λημνιό.

Αυτό γιατί δεν είχαν προνοήσει σχετικά με τις περιπτώσεις των συμβολαίων των τριών ποδοσφαιριστών, τα οποία είχαν μπει στον τελευταίο τους χρόνο. Σε συνδυασμό φυσικά και με την πίεση που υπήρχε από το Financial Fair Play. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα και με το ΓΕΜΗ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης από τις πωλήσεις των Πέλκα, Άκπομ, Λημνιού, αλλά και Μιχόγεβιτς και Μπότη κατάφερε να βάλει στα ταμεία της το ποσό των 8.560.000 ευρώ. Ένα καθόλου ικανοποιητικό ποσό για τον ΠΑΟΚ.

Στην προσπάθεια του να μην βρεθεί ξανά στην ίδια δύσκολη θέση, έχουν ξεκινήσει ήδη τα πλάνα ενόψει της νέας σεζόν, με τις συζητήσεις που γίνονται να έχουν ως κύριο θέμα τις περιπτώσεις των συμβολαίων που λήγουν σε 1,5 χρόνο. Πρόκειται για 15 συμβόλαια, αλλά δεν έχουν όλα την ίδια σημαντικότητα.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια των Κρέσπο, Σβαμπ, Βαρέλα, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Καγκάβα, Πασχαλάκη, Λύρατζη και του δανεικού Μπίσεσβαρ ανήκουν σε μια άλλη κατηγορία. Τα «καυτά» που εστιάζουν οι άνθρωποι του δικεφάλου είναι των  Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Ίνγκι Ίνγκασον, Αμρ Ουάρντα, Κάρολ Σφιντέρσκι και Χάρη Τσιγγάρα.

Πρόκειται για 5 παίκτες, που έχουν μεγάλη μεταπωλητική αξία και οι ασπρόμαυροι θέλουν να έχουν ένα ξεκάθαρο πλάνο για το πως θα διαχειριστούν την κάθε μια περίπτωση ξεχωριστά των εν λόγω παικτών, ώστε να μην δουν την πρόσφατη ιστορία να επαναλαμβάνεται.

Ξεκινώντας από την περίπτωση του Σφιντέρσκι, ο Πολωνός είναι προς πώληση, λόγω της σχεδόν βέβαιης έλευσης του Τάσου Δουβίκα στην Τούμπα το καλοκαίρι. Ωστόσο, επειδή στις τάξεις του Δικεφάλου δεν θέλουν να αρχίσει η νέα σεζόν και να εκκρεμεί η περίπτωση του αναμένονται άμεσα εξελίξεις.

Ο Ίνγκασον αποτελεί βασικό πυλώνα στο πλάνο του Πάμπλο Γκαρσία και όπως σας έχει αποκαλύψει ήδη to10.gr βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ για την επέκταση της συνεργασίας τους ως το καλοκαίρι του 2024.

Σχετικά με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς τα μηνύματα που έχουν σταλθεί είναι σαφή. Οι ασπρόμαυροι θέλουν να ανανεώσουν το συμβόλαιο του και μάλιστα με αύξηση απολαβών που θα ανέρχεται στις 300 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή από τις 500 στις 800 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Όσον αφορά τον Ουάρντα, οι σκέψεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ παραμένουν άγνωστες, ενώ με τον Τσιγγάρα ενδέχεται να καθίσουν σύντομα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με σκοπό την ανανέωση του και το ισχυρό «δέσιμο» του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ