Χιμένεθ : «Προσεύχομαι να μην υπάρξει κι άλλος τραυματισμός» (vid)

Χιμένεθ : «Προσεύχομαι να μην υπάρξει κι άλλος τραυματισμός» (vid)

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τους πολλούς τραυματισμούς που έχει να αντιμετωπίσει αλλά και την κουβέντα γύρω από τον Μάνταλο για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια.

Στην κάμερα της NOVA μίλησε ο Μανόλο Χιμένεθ ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στάθηκε στα πολλά προβλήματα τραυματισμών που έχει η ΑΕΚ ενώ αποθέωσε τον Πέτρο Μάνταλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ:

Για την επιστροφή του Σάκχοφ και τους τραυματισμούς: «Ο Σάκχοφ επιστρέφει από έναν τραυματισμό μετά από ένα μήνα περίπου και παραπάνω και είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να είναι 100% ανταγωνιστικός. Θα προσπαθήσουμε να τον επαναφέρουμε στο καλύτερο επίπεδο. Ήταν η πρώτη εβδομάδα που δεν είχαμε παιχνίδι μεσοβδόμαδα, έχοντας τη δυνατότητα να δουλέψουμε. Είναι αλήθεια πως από τη μέρα που έχουμε έρθει είναι αρκετοί οι τραυματίες. Δουλεύουμε με φόβο μήπως τραυματιστούν και άλλοι. Δουλεύουμε λίγο και χωρίς μεγάλη ένταση γιατί είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές και υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού».

Για το που εστίασε αυτή τη βδομάδα με τους παίκτες του στις προπονήσεις: «Είμαι χαρούμενος με τους παίκτες που έχω στη διάθεσή μου. Θα ήθελα να υπολογίζω όλους τους παίκτες όπως στις αρχές του Γενάρη που ήρθα. Πρέπει να έχουμε θετική σκέψη, οι παίκτες που είναι στη διάθεσή μας δουλεύουν πολύ καλά. Είναι λογικό αν δεν υπήρχαν τόσοι τραυματισμοί, η ομάδα θα έπαιζε πολύ καλύτερα. Αυτή τη βδομάδα προσπαθήσαμε να δουλέψουμε στις αδυναμίες μας. Στην έλλειψη συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια των αγώνων και να πραγματοποιούμε περισσότερα γκολ εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες μας. Είμαι πολύ υπερήφανος για τους παίκτες μου γιατί άλλες ομάδες μπορεί να καταρρεύσουν χωρίς έξι με επτά παίκτες. Στην ΑΕΚ δεν συμβαίνει αυτό και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι την τελευταία στιγμή».

Για το αν οι στατικές φάσεις αποτελούν τη μεγαλύτερη πληγή της ΑΕΚ: «Υπάρχει έλλειψη εμπειρίας στην άμυνα. Οι παίκτες που είναι πιο ψηλοί είναι νέοι σε ηλικία. Όταν όμως λείπουν παίκτες με εμπειρία, πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε την ευκαιρία στους νέους παίκτες. Υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες στην άμυνα της ΑΕΚ, αλλά χρειάζονται χρόνο».

Για το δημοσίευμα για τον Μάνταλο περί πιθανής αποχώρησής του και τη διάψευση της ΑΕΚ: «Στην ασέβεια δεν πρέπει να δώσω σημασία. Δυστυχώς πολλοί δείχνουν ασέβεια. Όλοι μπορεί να κάνουμε λάθη. Το πιο όμορφο είναι όταν κάνεις λάθος να ζητήσεις συγγνώμη. Ο άνθρωπος που το έγραψε αυτό δεν ξέρω τι πρόθεση είχε αλλά το καλύτερο θα ήταν να ζητήσει συγγνώμη. Η ΑΕΚ την τελευταία φορά που πήραμε το πρωτάθλημα, είχαμε δεχθεί 14 γκολ και είχαμε βάλει τα περισσότερα γκολ και αυτό έγινε με παίκτες της ποιότητας του Μάνταλου. Η ΑΕΚ πρέπει να παλεύει για τίτλους στο μέλλον και χρειάζεται τους καλύτερους. Μέσα σε αυτούς είναι και ο Πέτρος. Ό,τι γράφτηκε είναι ανοησία».

Για τον Νταντσένκο και σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται: «Θα τον βόλευε αν η ΑΕΚ έπαιζε με τρία στόπερ. Γνωρίζαμε ότι είναι παίκτης που σε άμυνα με τέσσερις θέλει χρόνο να προσαρμοστεί. Ο Νταντσένκο είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει μέλλον. Στο πρώτο παιχνίδι με τον Απόλλωνα έπαιξε μπροστά από το μπακ γιατί δεν ήταν έτοιμος να παίξει σε αμυντική γραμμή τεσσάρων παικτών. Είναι υποχρέωσή μου να δουλέψω πάνω του. Χρειάζομαι χρόνο δεν μπορώ να κάνω μαγικά για να είναι έτοιμος να παίξει σε γραμμή των τεσσάρων. Όλος ο κόσμος θέλει να βλέπει τα νέα πρόσωπα που έρχονται. Αλλά αυτή τη στιγμή ο Νταντσένκο δεν μπορεί να είναι η άμεση επιλογή μετά τον Μπακάκη. Θα πρέπει να περιμένει και να παλέψει για να είναι ανταγωνιστικός».

Για το αν έχει στο μυαλό του άμυνα με τρία στόπερ ενόψει Παναθηναϊκού: «Το έχω ξαναπεί. Το πρόβλημα στην ΑΕΚ είναι σαν να φτιάχνεις ένα παζλ σε κάθε παιχνίδι. Δουλεύουμε με ελάχιστη ένταση. Είναι στο 25% σε σχέση με τη σεζόν που πήραμε το πρωτάθλημα και προσεύχομαι να μην υπάρχει κάποιος τραυματίας. Πρέπει να προσαρμοστούμε στις ανάγκες της ομάδας. Παρά τα προβλήματα που έχουμε, είμαστε σε ισοβαθμία και με δυνατούς αντιπάλους. Όταν είχαμε στη διάθεσή μας όλο το ρόστερ, είχαμε πάρει τη διαφορά σε σχέση με τους άλλους αντιπάλους. Αλλά το πρόγραμμα του Φλεβάρη μας τελείωσε».

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με έναν δυνατό αντίπαλο. Θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε την τιμή μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι από τα προηγούμενα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τότε παλεύαμε για τον τίτλο και το καταφέραμε. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, είναι να τελειώσουμε το κακό έτος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Για τη νίκη που θέλει ο κόσμος σε ένα ντέρμπι και αν το βλέπει και στους παίκτες του αυτό: «Αυτό που επιθυμώ είναι όχι να κερδίσω ένα ντέρμπι, αλλά να τα κερδίσω όλα. Δεν μου αρέσει να χάνω και να συμβιβάζομαι ποτέ. Φυσικά και οι παίκτες θέλουν να το κερδίσουν επίσης. Ελπίζω να βγούμε στο γήπεδο με αυτήν την πρόθεση και να έχουμε αυτή τη δίψα. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις προσόντα, ποιότητα και καρδιά για να έχεις τη θέληση να κερδίσεις. Και αυτό που δεν πρέπει να μας λείπει ποτέ είναι η καρδιά όταν παίζουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ