Παναθηναϊκός : Οι ευχές στον Φραγκίσκο Σούρπη (pic)

Παναθηναϊκός : Οι ευχές στον Φραγκίσκο Σούρπη (pic)

O «γιατρός» της ομάδας του Γουέμπλεϊ συμπληρώνει 78 χρόνια ζωής.

Τα γενέθλια του έχει σήμερα ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, ο Φραγκίσκος Σούρπης.

Ο «γιατρός» (είχε σπουδάσει ορθοπεδικός) της ομάδας του Γουέμπλεϊ, της οποίας υπήρξε βασικό στέλεχος στην πορεία προς τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου του 1943 και συμπληρώνει 78 χρόνια ζωής.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν ξέχασε τα γενέθλια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της και ευχήθηκε χρόνια πολλά μέσω των social media.

Ο Σούρπης αγωνίστηκε για έντεκα χρόνια στον Παναθηναϊκό από το 1962 έως το 1973 οπότε και τερμάτισε την καριέρα του σε ηλικία 30 ετών. Αγωνιζόταν στη θέση του κεντρικού αμυντικού, συμμετέχοντας σε 310 αγώνες της Α΄ Εθνικής. Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε 6 Πρωταθλήματα: 1962, 1964, 1965, 1969, 1970, 1972 και δύο Κύπελλα: 1967, 1969.

Ο Φραγκίσκος Σούρπης συμμετείχε σε 25 ευρωπαϊκά παιχνίδια του Παναθηναϊκού και ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1971 στο Στάδιο Γουέμπλεϊ.

Ο Άνθιμος Καψής, ο Φραγκίσκος Σούρπης και ο Βαγγέλης Πανάκης είναι οι τρεις ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε όλη τους την καριέρα μόνο στον Παναθηναϊκό. Ο Φραγκίσκος Σούρπης έχει αγωνιστεί σε 6 αγώνες με την Εθνική Ελλάδος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ