Στο ίδιο έργο θεατές: Πέμπτο γκολ σε έξι ματς από στημένη φάση

Στο ίδιο έργο θεατές: Πέμπτο γκολ σε έξι ματς από στημένη φάση

Ο... αδιόρθωτος Παναθηναϊκός βλέπει τους αντιπάλους του να κάνουν ό,τι θέλουν στις στατικές φάσεις

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Και ο Παναθηναϊκός των τελευταίων αγώνων βλέπει να επαναλαμβάνεται μια διαδικασία που τον πληγώνει. Και που όχι μόνο σταμάτησε ένα σερί στο οποίο δεν δεχόταν γκολ, αλλά πλέον η εστία του παραβιάζεται σε κάθε αγώνα.

Αυτή η… πληγή είναι οι στατικές φάσεις. Και είναι ένα ακόμα δείγμα πως είτε δεν γίνεται δουλειά στις προπονήσεις ώστε να αντιμετωπίζονται αυτές οι φάσεις, είτε δεν γίνεται η σωστή δουλειά.

Οι αριθμοί αποδεικνύουν την αλήθεια. Στα πέντε από τα έξι τελευταία του παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός έχει δει την εστία του να παραβιάζεται έπειτα από στημένη φάση του αντιπάλου. Είτε από κόρνερ, είτε από φάουλ περιμετρικά της μεγάλης περιοχής.

Το… φαινόμενο άρχισε να εμφανίζεται στο εκτός έδρας ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γούτας σηκώθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής εντελώς ανενόχλητος και ισοφάρισε σε 1-1. Μια εβδομάδα αργότερα, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, ο Ολυμπιακός πίεζε μεν, αλλά δεν έβρισκε γκολ. Το βρήκε μετά από εκτέλεση κόρνερ και αναταραχή μέσα στην περιοχή, με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει.

Ακολούθησαν δύο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο στο Αγρίνιο και με τον Παναιτωλικό, που ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε δεχόμενος γκολ από στημένη φάση. Ο ΠΑΣ έκανε το 2-1 με κεφαλιά του Κάργα έπειτα από κόρνερ του Καρτάλη σε μια φάση πανομοιότυπη με το γκολ του Γούτα στο Περιστέρι. Και ο Παναιτωλικός επικράτησε με 1-0 των πράσινων, χάρη σε γκολ του Εντινγκά μέσα από την περιοχή μετά από φάουλ του Αριγίμπι.

Μοναδική εξαίρεση το ντέρμπι με την ΑΕΚ, στο οποίο η ομάδα του Μπόλονι δέχτηκε το γκολ από τον Λιβάι Γκαρσία σε ροή αγώνα, πριν έρθει το χθεσινό ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο οποίο μόλις στο δεύτερο λεπτό η άμυνα του Παναθηναϊκού λειτούργησε εντελώς λανθασμένα σε εκτέλεση φάουλ και δέχτηκε γκολ με κεφαλιά στην πλάτη της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ