Παναθηναϊκός : Από τα εφτά σερί ματς με μηδέν παθητικό, στα εφτά σερί με γκολ

Παναθηναϊκός : Από τα εφτά σερί ματς με μηδέν παθητικό, στα εφτά σερί με γκολ

Μηδέν γκολ παθητικό στα πρώτα εφτά παιχνίδια μέσα στο 2021. Δέκα γκολ παθητικό στα εφτά επόμενα. Η καθίζηση του Παναθηναϊκού έχει - και - αμυντική εξήγηση.

Εκείνο το αήττητο σερί των εννιά αγώνων του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς ήταν και αυτό που έριξε… στάχτη στα μάτια των περισσοτέρων. Η αγωνιστική αλήθεια ήταν πως οι πράσινοι δεν έπαιζαν καλό ποδόσφαιρο. Δεν δημιουργούσαν πολλές ευκαιρίες, δεν έκαναν πολλές τελικές, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Στις λίγες που έφτιαχναν κατάφερναν να βρουν 1-2 γκολ, κρατούσαν το μηδέν στην άμυνα και προχωρούσαν με νίκη.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τα εννιά συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα. Στα εφτά πρώτα απ’ αυτά, μάλιστα, δεν είχε δεχτεί και γκολ. Αυτή η αμυντική δύναμη τον οδηγούσε και τον έβαλε και πάλι στο κόλπο της ευρωπαϊκής εξόδου.

Άλλαξε όλο αυτό το τελευταίο διάστημα. Η άμυνα του Παναθηναϊκού έπαψε να μη δέχεται γκολ και από τα εφτά σερί ματς με μηδέν παθητικό, έφτασε τα εφτά σερί πλέον που βλέπει την εστία του να παραβιάζεται τουλάχιστον μία φορά. Είναι και αυτός ένας από τους βασικούς λόγους που έχασε τον στόχο του Κυπέλλου και που στο πρωτάθλημα έχει μείνει πίσω.

Συγκεκριμένα, το σερί του μηδέν στην άμυνα έσπασε στο Περιστέρι, εκεί που οι πράσινοι επικράτησε με 3-2 του Ατρόμητου. Οχτώ μέρες αργότερα και ο Ολυμπιακός σκόραρε απέναντι στους πράσινους, σε ένα ματς ωστόσο που επίσης ο Παναθηναϊκός πήρε με το τελικό 2-1. Η συνέχεια ήταν… καταστροφική.

Ήττα με 2-1 από τον ΠΑΣ στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου, ήττα με 1-0 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ισοπαλία με 1-1 με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, ήττα με 2-1 από τον ΠΑΣ στον επαναληπτικό προημιτελικό και ήττα με 1-0 πάλι από τον ΠΑΣ το περασμένο Σάββατο στους Ζωσιμάδες.

Από τα εφτά πρώτα παιχνίδια μέσα στο 2021 με μηδέν παθητικό, στα εφτά επόμενα που συνολικά οι πράσινοι δέχτηκαν δέκα γκολ, έχασαν έναν βασικό στόχο όπως το Κύπελλο και πλέον προσπαθούν να ανασυνταχθούν και να διεκδικήσουν την έξοδό τους στην Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ