ΑΕΚ : Η ευκαιρία του Αλμπάνη (vids)

ΑΕΚ : Η ευκαιρία του Αλμπάνη (vids)

Ο Χρήστος Αλμπάνης ήταν ένας από τους καλύτερους (εάν όχι ο καλύτερος) ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, στην εύκολη επικράτηση της Ένωσης απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης και έδειξε στον Μανόλο Χιμένεθ πως είναι εκεί για να… βοηθήσει, εν όψει των πλέι οφ.

Ανακούφιση και ηρεμία έφερε στο στρατόπεδο της ΑΕΚ η άνετη νίκη στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν με το μαχαίρι στα… δόντια και «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη μέσα σε ένα 25λεπτο.

Μία πολύ σημαντική νίκη για την ΑΕΚ, τόσο βαθμολογικά (έπιασε τον Άρη στη 2η θέση), όσο και ψυχολογικά, καθώς αυτό ήταν και το πρώτο εντός έδρας «τρίποντο» μετά από σχεδόν δύο μήνες.

Μαζί με τους τρεις βαθμούς, ο Μανόλο Χιμένεθ κέρδισε και τον Χρήστο Αλμπάνη. Ο Έλληνας εξτρέμ ήταν ένας εκ των τριών καλύτερων ποδοσφαιριστών της Ένωσης, καθώς μαζί με τον Λιβάι Γκαρσία και τον Ανσαριφάρντ που σκόραρε τα δύο γκολ, ήταν οι πιο επικίνδυνοι ποδοσφαιριστές του γηπέδου.

Κόντρα στον πρώην του ομάδα, ο Αλμπάνης έδειξε στον Ισπανό τεχνικό πως πρέπει να τον υπολογίζει κανονικά. Ο 26χρονος αγωνίστηκε ως βασικός στο πρωτάθλημα μετά από εκείνο το κακό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τον Άρη, όταν έπαιξε μόνο στα πρώτα 45 λεπτά.

Κόντρα στην ΑΕΛ στο «Αλκαζάρ», ο Έλληνας εξτρέμ ήταν αυτός που σκόραρε ουσιαστικά το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Παρότι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης, ο 26χρονος κατάφερε να βάλει τη «σφραγίδα» του και να δώσει το προβάδισμα στην ΑΕΚ στις καθυστερήσεις πριν ακολουθήσει το… θρίλερ με το χαμένο πέναλτι των γηπεδούχων αργότερα.

Η εμφάνιση του κόντρα στον Απόλλωνα, πρόσθεσε έναν… ευχάριστο πονοκέφαλο στον Χιμένεθ. Ο Αλμπάνης είχε συμμετοχή στο δεύτερο γκολ, καθώς από δικό του σουτ που χτύπησε στο δοκάρι, στρώθηκε η μπάλα στον Ανσαριφάρντ που σκόραρε σε κενή εστία το δεύτερο τέρμα των «κιτρινόμαυρων».

Σε όλο του διάστημα που αγωνίστηκε, ο Έλληνας ακραίος επιθετικός ήταν κύρια πηγή κινδύνου από πλευράς ΑΕΚ, κάνοντας άνω-κάτω την άμυνα της Ελαφράς Ταξιαρχίας.

Ο ίδιος μετά τη λήξη του αγώνα, εμφανίστηκε προσγειωμένος και δήλωσε πως στόχος του είναι η διάρκεια στην απόδοση του, από την οποία θα επωφεληθεί κυρίως η ομάδα του.

«Σίγουρα με γεμίζει αυτοπεποίθηση, στο ποδόσφαιρο το πιο δύσκολο είναι η διάρκεια και θέλω να διατηρήσω τη διάρκεια και να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο γίνεται», ανέφερε ο Αλμπάνης μετά τη νίκη της Ένωσης, με τον 26χρονο να βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση τη φετινή σεζόν, λίγο πριν τα πλέι οφ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ