ΑΕΛ – Ολυμπιακός 1-3: Εκείνος πλέι-οφ, οι άλλοι πλει-ωχ (vids)

ΑΕΛ – Ολυμπιακός 1-3: Εκείνος πλέι-οφ, οι άλλοι πλει-ωχ (vids)

Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν… σίφουνας από το Αλκαζάρ (3-1) και απογείωσε τη διαφορά – Χασάν, Ανδρούτσος και Ελ Αραμπί τα γκολ των Πειραιωτών, μείωσε στο τέλος ο Νούνιτς - Αγωνία για τον Αιγύπτιο επιθετικό, που έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της Superleague ο Ολυμπιακός, με τους Ερυθρόλευκους να επικρατούν εύκολα της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ με 3-1.

Οι Πειραιώτες δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στους Βυσσινί, σκόραραν τρεις φορές με τους Χασάν, Ανδρούτσο και Ελ Αραμπί και… απογείωσαν τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, που ηττήθηκαν από Παναθηναϊκό (2-1) και Βόλο (1-0) αντίστοιχα. Με το τρίποντο που πήραν στη Θεσσαλία οι πρωταθλητές ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια με 67 βαθμούς και μπαίνουν στα πλέι οφ έχοντας διαφορά 16 πόντων από τον δεύτερο Αρη, 19 από την τρίτη ΑΕΚ και 20 από τον τέταρτο ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς καλπάζει προς την κατάκτηση του τίτλου και σύντομα θα κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Ολυμπιακού, αλλά αγωνιά για τον τραυματισμό του Αχμέντ Χασάν. Ο Αιγύπτιος, που ξεκίνησε βασικός στο παιχνίδι και σκόραρε στο 34’, ένιωσε ενοχλήσεις στον δεξιό δικέφαλο και στο 37’ έγινε αναγκαστική αλλαγή. Απαντες στο μεγάλο λιμάνι περιμένουν τα νεότερα για τον υψηλόσωμο επιθετικό.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ετσι παρατάχθηκαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Σα μπροστά από την εστία και τους Ανδρούτσο, Σωκράτη, Εμβιλά και Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης και Τιάγκο Σίλβα ήταν στα χαφ, με τους Ραντζέλοβιτς και Φορτούνη στα «φτερά» και τους Κάιπερς – Χασάν στην επίθεση. Από την άλλη, ο Φέστα ξεκίνησε την ΑΕΛ με την εξής 11άδα: Νάγκι, Γκράουρ, Μαξιμένκο, Χουσίνο, Γιακιμόφσκι, Κολομπίνο, Στίφλερ, Ακούνια, Πινακά, Μουκάντζο και Ντουρμισάι.

Ανοιχτό παιχνίδι

Τα πρώτα λεπτά στο Αλκαζάρ κύλησαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με το παιχνίδι, ωστόσο, να έχει καλό ρυθμό και την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Στο 7ο λεπτό ο Φορτούνης άνοιξε ωραία στον Ανδρούτσο, που είχε ανέβει από δεξιά, αλλά η σέντρα του 23χρονου μπακ έφυγε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ακούνια μπήκε στην περιοχή από αριστερά, σούταρε από πλάγια, αλλά ο Ζοσέ Σα ήταν σωστή και μπλόκαρε. Στο 11’ ο Φορτούνης δοκίμασε το πόδι του έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως, ο Νάγκι απέκρουσε. Στο 15’ ο Ραντζέλοβιτς κατέβασε ωραία την μπάλα, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ απέκρουσε και κράτησε το μηδέν. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κολομπίνο σούταρε στην κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 21’ ο Γκράουρ ένιωσε ένα τράβηγμα και ένα λεπτό αργότερα ο Φέστα προχώρησε αναγκαστική αλλαγή, με τον Ιταλό να βάζει στο παιχνίδι τον Γκοτζαμανίδη.

0-1 με τον Χασάν και αναγκαστική αλλαγή

Στο 34’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, όταν ο Χουσένι γκρέμισε τον Χασάν, μετά το κόρνερ που εκτέλεσε ο Φορτούνης. Ο μπακ των Βυσσινί αγκάλιασε τον Αιγύπτιο, τον πέταξε στο έδαφος και αμέσως ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Αφρικανός επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε απέναντι από τον Νάγκι και έκανε το 1-0 για τους Πειραιώτες. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, ο Χασάν ένιωσε ενοχλήσεις στον δεξιό δικέφαλο και έπεσε στο έδαφος. Ο υψηλόσωμος φορ έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Μαρτίς να βάζει στο παιχνίδι τον Γιώργο Μασούρα.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημίχρονου η ομάδα του Φέστα πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 42’ ο Ντουρμισάι έκανε με τη μία το σουτ, αλλά ο Σα μπλόκαρε. Οι Βυσσινί με στημένες φάσεις έφεραν κόσμο στα καρέ του Πορτογάλου πορτιέρο και στο 45’ απείλησαν με τον Μουκάντζο. Ο άσος της ΑΕΛ πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Ετσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-1.

0-2 με τον Ανδρούτσο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν όπως ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 55’ μάλιστα έκανε το 2-0 με τον Ανδρούτσο. Μια φάση που ξεκίνησε και τελείωσε από τον 23χρονο δεξιό μπακ.

Ο Ανδρούτσος έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, ο Φορτούνης έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Μασούρα, αυτός σούταρε από πλάγια θέση, ο Νάγκι απέκρουσε, αλλά ο Ανδρούτσος με σουτ από το ύψος του πέναλτι την έστειλε στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 2-0 του Ολυμπιακού.

Αλλαγές από τον Μαρτίνς

Στο 60’ ο Ντουρμισάι έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, μετά τη σέντρα που έγινε από αριστερά, αλλά η προβολή που έκανε στο δεύτερο δοκάρι έφυγε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Μαρτίνς προχώρησε σε τρεις αλλαγές, με τους Σουρλή, Ελ Αραμπί και Μπρούμα να παίρνουν τις θέσεις των Φορτούνη, Κάιπερς και Ραντζέλοβιτς. Στο 72’ ο Φέστα απάντησε με τον Νούνιτς αντί του Μουκάντζο.

Ευκαιρίες με Μασούρα και Μπρούμα

Δύο λεπτά αργότερα ο Μασούρας βρέθηκε στην περιοχή, από αριστερά, έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και ο Νάγκι μπλόκαρε εύκολα. Στο 76’ ο Μπρούμα ελίχθηκε, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νάγκι.

Στο 79’ η ΑΕΛ απείλησε με τον Ακούνια, ο οποίος προσπάθησε να σκοράρει με τακουνάκι, αλλά ο Σα έπεσε και μπλόκαρε. Μια ακόμα φορά που αντέδρασε εξαιρετικά ο Πορτογάλος πορτιέρο.

0-3 με τον Ελ Αραμπί

Δευτερόλεπτα μετά την ευκαιρία της ΑΕΛ ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0 με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μπρούμα είδε την κίνηση του Χολέμπας από αριστερά, ο έμπειρος μπακ πήρε μέτρα, έκανε το γύρισμα στον Μασούρα, αυτός γύρισε στον Ελ Αραμπί και ο Μαροκινός μέσα από την μικρή περιοχή την έσπρωξε στα δίχτυα για το 3-0. Στο 82’ ο Μαρτίνς προχώρησε σε μια ακόμα αλλαγή, με τον Βαλμπουενά να παίρνει τη θέση του Μπουχαλάκη.

Μείωσε η ΑΕΛ με τον Νούνιτς

Στο 88’ οι γηπεδούχοι μείωσαν με κεφαλιά του Νούνιτς, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιακιμόφσκι. Το γκολ της τιμής για τους Βυσσινί, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τον Ολυμπιακό νικητή με 3-1.

Το δεκάρι: Ο Ανδρούτσος άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς και πραγματοποίησε μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση στη φετινή σεζόν. Είχε πολύ καλή παρουσία, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Ανέβηκε πολλές φορές και είχε και το γκολ στο 55’.

Το κλειδί: Το 2-0 του Ανδρούτσου. Ο Ολυμπιακός σκόραρε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι.

Γιατί κόουτς: Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής σε παίκτες όπως οι Ανδρούτσος, Τιάγκο Σίλβα και Ραντζέλοβιτς, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα έβαλε και τον νεαρό Σουρλή. Φρέσκαρε την ομάδα του ο Πορτογάλος, που ήθελε να έχει «φρέσκους» τους παίκτες του και για το μεγάλο παιχνίδι που ακολουθεί με την Αρσεναλ για το Europa League.

Στον πάγκο: Η ατυχία. Δεν γίνεται αυτό. Ο Μαρτίνς είδε έναν ακόμα ποδοσφαιριστή του να γίνεται αναγκαστική αλλαγή. Αυτή τη φορά ο άτυχος ήταν ο Χασάν. Σκόραρε στο 34’ και στο 37’ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με ενοχλήσεις στον δεξιό δικέφαλο.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Γκράουρ (22’ Γκοτζαμανίδης), Χουσίνο, Μαξιμένκο, Γιακιμόβσκι, Μουκαντζό (72’ Νούνιτς), Κολομπίνο (83’ Χαλάτσης), Στίφλερ, Πινακάς, Ακούνια (83’ Γλυνίς), Ντουρμισάι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Χολέμπας, Τιάγκο Σίλβα, Μπουχαλάκης (82’ Βαλμπουενά), Ραντζέλοβιτς (63’ Μπρούμα), Φορτούνης (63’ Σουρλής), Κάιπερς (63’ Κάιπερς), Χασάν (37’ Μασούρας)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ