Ομιλία… επόμενης ημέρας από τον Γκαρθία στο Ρέντη

Ομιλία… επόμενης ημέρας από τον Γκαρθία στο Ρέντη

«Θα κριθείτε όλοι στα 9 παιχνίδια που απομένουν, κανείς δεν είναι σίγουρος στην ομάδα», είπε στους παίκτες ο Οσκαρ Γκαρθία. To10.gr γράφει για το μήνυμα «να είστε επαγγελματίες», τα παραδείγματα Μάρτινς, Χουτεσιώτη, το «πρόβλημα στη φυσική κατάσταση» και το «θέλω να σας βελτιώσω».

Η… επόμενη ημέρα ξεκίνησε ήδη στον Ολυμπιακό. Παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημα παραμένει σε εξέλιξη. Παρότι απομένουν 9 αγωνιστικές έως το τέλος. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν αποφασίσει ότι τα παιχνίδια που απομένουν θα αξιοποιηθούν εποικοδομητικά και ουσιαστικά. Θα αποτελέσουν βασικό κριτήριο για το πώς θα πορευθούν οι πρωταθλητές το καλοκαίρι. Θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το «αύριο» πολλών ποδοσφαιριστών του υπάρχοντος. Και αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς. Αλλά είναι κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες του to10.gr το είπε ο Οσκαρ Γκαρθία.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, στην προπόνηση της Παρασκευής αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά στους ποδοσφαιριστές του. Στέλνοντας ένα μήνυμα, που δεν αντανακλά μόνο τις δικές του απόψεις και θέσεις, αλλά και (κυρίως) αυτές της διοίκησης του συλλόγου και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Καθώς άπαντες θα πρέπει να δικαιολογούν την παρουσία τους στον Ολυμπιακό. Σε κάθε παιχνίδι, κάθε προπόνηση.

Ξεκινώντας την ομιλία του, λοιπόν, ο 44χρονος Ισπανός τεχνικός μπήκε αμέσως στο… ψητό και ενημέρωσε άπαντες για το τι σημαίνουν οι εναπομείνασες αγωνιστικές. «Εχουμε μπροστά μας εννιά παιχνίδια. Αυτά τα παιχνίδια είναι κριτήριο για όλους. Ολοι θα κριθείτε σε αυτά. Κανένας δεν είναι σίγουρος στην ομάδα ως το τέλος της χρονιάς. Για αυτό όλοι σας πρέπει να δείξετε τον καλύτερό σας εαυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΛΑΜΠ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ…»

Το δεύτερο σκέλος της ομιλίας του Γκαρθία αφορούσε τη συμπεριφορά των παικτών και κυρίως τον επαγγελματισμό που οφείλουν να δείξουν, αλλά και την αγάπη και τον σεβασμό προς την ομάδα που τους πληρώνει. Ετσι, κάλεσε άπαντες να είναι επαγγελματίες και μάλιστα χρησιμοποίησε ως παράδειγμα προς μίμηση τους Αντρέ Μαρτίνς και Λευτέρη Χουτεσιώτη!

Αναλυτικά, είπε: «Θέλω να ξέρετε και να μην ξεχνάει κανείς ότι είμαστε όλοι σε ένα πολύ μεγάλο κλαμπ και πρέπει όλοι να είμαστε επαγγελματίας. Σε όλα και πάντα. Δείτε τα παραδείγματα του Αντρέ (Μαρτίνς) και του Λευτέρη (Χουτεσιώτη). Είναι παράδειγμα επαγγελματισμού αυτοί οι δύο παίκτες. Δεν παίζουν πολλά παιχνίδια, αλλά κάνουν προπόνηση στο 100%, δεν παραπονιούνται ποτέ και δείχνουν ότι βάζουν πάνω από όλα την ομάδα. Είναι κι άλλοι με σωστή συμπεριφορά. Αλλά επικεντρώνομαι σε αυτούς τους δύο τώρα, γιατί είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα».

«ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»

Ενα άλλο πολύ σημαντικό σκέλος της ομιλίας του προπονητή του Ολυμπιακού αφορούσε τη φυσική κατάσταση του συνόλου. Ο Ισπανός δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη δουλειά που (δεν) έγινε στην προετοιμασία της ομάδας, μίλησε ανοιχτά για πρόβλημα στη φυσική κατάσταση και εξήγησε τον τρόπο που θα το αντιμετωπίσει το τεχνικό επιτελείο έως το τέλος της σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο Γκαρθία ανέφερε για το θέμα: «Επειδή η ομάδα δεν έχει καλή φυσική κατάσταση, αποφασίσαμε να ρίξουμε λίγο την ένταση στις προπονήσεις. Κανονικά θα σας κάναμε πολύ δυνατές προπονήσεις, πιο δυνατό πρόγραμμα, όπως θα θέλαμε, αλλά αυτό δεν γίνεται με τη φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Θα κινηθούμε, λοιπόν, πιο συντηρητικά, για να μην έχετε περισσότερες δυνάμεις στα παιχνίδια και να μην έχουμε προβλήματα τραυματισμών».

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΤΛΟΥΣ»

Τέλος, ο Γκαρθία θέλει να εξηγήσει στους παίκτες τη μενταλιτέ του για την προπονητική. Τη δική του οπτική ως προς το ποιος είναι ο σημαντικός στόχος ενός προπονητή. Πέρα και πάνω από του τίτλους, λοιπόν, ο 44χρονος τεχνικός εξήγησε στους παίκτες του ότι θέλει να τους κάνει καλύτερους μέσα από τη δουλειά του.

Όπως μάλιστα ανέφερε: «Αυτό που με ενδιαφέρει, αυτό που με νοιάζει και κοιτάζω πρώτα από όλα είναι να σας κάνουμε καλύτερους παίκτες. Και μετά θα έρθουν και τα αποτελέσματα και οι τίτλοι. Αυτοσκοπός μου είναι να είμαι ευχαριστημένος εγώ από τη δουλειά που κάνω και την εξέλιξη που έχουν οι παίκτες μου μέσα από τη δουλειά μου. Θέλω εάν με πάρει τηλέφωνο ένας άλλος προπονητής για κάποιον ποδοσφαιριστή μου να έχω να του πω τα καλύτερα για αυτόν».

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ…

Όπως γίνεται αντιληπτό και από τα λόγια του προπονητή του, ο Ολυμπιακός μπαίνει σε μία νέα εποχή. Η επόμενη ημέρα ήρθε και οι αποφάσεις που θα παρθούν θα είναι σημαντικές. Στο χέρι των παικτών είναι να αποτελέσουν κομμάτι του «νέου» Ολυμπιακού. Αρκεί να δείξουν μέσα στο γήπεδο ότι είναι ικανοί να αντεπεξέλθουν στην πίεση. Αγωνιστική και ψυχολογική. Διότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα – «καταδικασμένη πρωταθλήτρια». Και αυτό είναι βάρος που αρκετοί ίσως δυσκολεύονται να το σηκώσουν. Αυτοί οι κάποιοι δύσκολα θα έχουν θέση στην επαύριο του συλλόγου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ