Τσιώλης στο «10» : «Ένα επίπεδο πάνω από όλους ο Ολυμπιακός, θα βγει στην Ευρώπη ο Άρης»

Τσιώλης στο «10» : «Ένα επίπεδο πάνω από όλους ο Ολυμπιακός, θα βγει στην Ευρώπη ο Άρης»

Ο Σάκης Τσιώλης μίλησε στο «10» για τη φετινή Superleague, τον... κυρίαρχο Ολυμπιακό και την πολύ καλή ομάδα του Άρη, τονίζοντας ότι οι κίτρινοι θα πάρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τι είπε για τη «μάχη» της παραμονής, αλλά και για τη Μύκονο.

Ο Σάκης Τσιώλης αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια έναν από τους πιο έμπειρους και καλούς προπονητές στην Ελλάδα, με μια αξιοπρόσεκτη καριέρα σε αρκετές ομάδες της Superleague. Ο 61χρονος τεχνικός λοιπόν που βρίσκεται πάνω από 25 χρόνια στους πάγκους των ελληνικών ομάδων παραχώρησε συνέντευξη στο «10» και έκανε μια αποτίμηση της κανονικής διάρκειας της Superleague, μιλώντας παράλληλα και για τα play off και τα play out, αλλά και για το εγχείρημα της Μυκόνου, στην οποία βρίσκεται εδώ και λίγες εβδομάδες.

Ο Έλληνας προπονητής λοιπόν αναφέρθηκε στις ομάδες που ξεχώρισε στο πρωτάθλημα, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός είναι η πιο σταθερή ομάδα και ένα επίπεδο πάνω από όλους τους υπόλοιπους για αυτό και κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στη Superleague. Ακόμα ο Τσιώλης υπογράμμισε ότι ο Άρης είναι η πιο ενδιαφέρουσα ομάδα του πρωταθλήματος και πως έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ξεκαθάρισε ότι όλες οι ομάδες πήραν αυτό που τους άξιζε βάση της τελικής κατάταξης.

Από εκεί και πέρα ο έμπειρος προπονητής σχολίασε τη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, λέγοντας ότι ο Άρης βάση της εικόνας του θα είναι η μια ομάδα που θα τερματίσει στην τετράδα, ενώ τα υπόλοιπα θα κριθούν στις λεπτομέρειες, με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να έχουν προβληματική εικόνα. Κλείνοντας ο πρώην προπονητής της ΑΕΛ μίλησε και για τα play out τονίζοντας ότι οι «βυσσινί» μπορούν να μείνουν στην κατηγορία, ενώ ανέλυσε και τι ακριβώς ισχύει με την Μύκονο και την επιλογή του να πάει στο νησί των ανέμων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «10»:

Για την κανονική διάρκεια της Superleague και ποιες ομάδες ξεχώρισε:  «Νομίζω ότι οι ομάδες πήραν αυτό που τους άξιζε όσον αφορά την τελική κατάταξη. Αυτό που ξεχώρισε βέβαια είναι η πολύ καλή και σταθερή απόδοση που είχε ο Άρης. Πραγματικά ήταν μια ομάδα η οποία έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο που θέλουμε να δούμε, το συνδυαστικό, το εκρηκτικό με καλούς παίκτες πίσω από τον φορ, με διεισδύσεις στο box to box, μια εξαιρετική ομάδα που έπαιζε ένα passing game πάρα πολύ καλό και αυτό μου άρεσε.

Κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός έδειξε μια σταθερότητα που είχε και τα προηγούμενα χρόνια, του έλειψαν βέβαια οι πλαγιοκοπήσεις σε σχέση με τον Ομάρ και τον Τσιμίκα που ήταν μέχρι πέρσι. Όπως του έλειψε και ο Γκιγιέρμε στον χώρο του κέντρου, αλλά παρόλα αυτά είναι μια ομάδα η οποία είναι ένα επίπεδο πάνω από τις άλλες. Αυτό πηγάζει πέρα από την οργάνωση που έχει, το γήπεδο της και τις εγκαταστάσεις του και από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έδωσε όπου του έδωσε τη δυνατότητα να παίξει ένα ποδόσφαιρο κυριαρχίας για την Ελλάδα»

Για τα πλέι οφ και τις ομάδες που θα πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια: «Πάντα αυτά τα παιχνίδια κρίνονται σε λεπτομέρειες, παρόλα αυτά όμως θα έλεγα ότι με βάση την εικόνα πιστεύω ότι ο Άρης είναι η μία από τις τρεις ομάδες που θα πάρει το ένα εισιτήριο Από εκεί και πέρα όλα είναι στον αέρα. Ο ΠΑΟΚ με αυτά που έχουμε δει, η ΑΕΚ επίσης πολύ προβληματική, επίσης για τον Αστέρα Τρίπολης ήταν μια μεγάλη απώλεια αυτή η ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στην έδρα του, γιατί με άλλο αποτέλεσμα θα μπορούσε κι αυτός να διεκδικήσει πολύ περισσότερα πράγματα.

Όμως πιστεύω ότι όλες οι άλλες ομάδες έχουν πάνω κάτω τις ίδιες πιθανότητες αλλά ο Άρης είναι η ομάδα που θα ξεχωρίσει. Και ο Παναθηναϊκός κάνει την προσπάθεια του, είναι καλύτερα, πήρε και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά εντάξει νομίζω ότι ο Άρης είναι η πρώτη ομάδα που θα πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο και οι υπόλοιποι θα κριθούν στις λεπτομέρειες για τις άλλες δυο θέσεις.

Για τα πλέι άουτ και τη μάχη της παραμονής: «Νομίζω τρεις είναι οι ομάδες. Ο Παναιτωλικός, ο ΟΦΗ και η Λάρισα είναι αυτές που θα δώσουν πολύ μεγάλη μάχη ώστε να μην πέσουν κατευθείαν. Κάτι το οποίο είναι καταστροφή φυσικά, αφού ξέρουν πολύ καλά όσοι γνωρίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τη Superleague υπάρχει μεγάλη διαφορά από τις άλλες κατηγορίες. Η Λάρισα έδειξε τελευταία ότι πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο, έχει αγωνιστική ταυτότητα, κάτι που της έλειπε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο πρωτάθλημα. ‘Εχει τη δυνατότητα να το γυρίσει, παρότι βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Είναι μια πολύ κακή στιγμή στην ιστορία της ΑΕΛ, γιατί εγώ συνδέομαι ιστορικά με την ομάδα αυτή, να φτάσει σε αυτό το σημείο. Επίσης είμαι και ο τελευταίος προπονητής που πήραμε την άνοδο από την Β’ στην Α’. Νομίζω όμως ότι πατάει καλά και έχει πιθανότητες να διεκδικήσει την παραμονή. Με αυτή την εικόνα που έχει ο Παναιτωλικός και ο ΟΦΗ να το παλέψει και να μείνει στη Superleague

Για την απόφαση του να πάει στη Μύκονο: «Σχετικά με τη Μύκονο, δεν είναι κάτι επίσημο. Δεν είμαι προπονητής. Η Μύκονος έχει προπονητή, εγώ είμαι φίλος με τον πρόεδρο της ομάδας. Μου ζήτησε να βοηθήσω τον σύλλογο, τον προπονητή τον κ. Παχατουρίδη και την ομάδα. Να κάνω μια αξιολόγηση και τελειώνοντας το πρωτάθλημα θα δούμε τι θα συμβεί. Θα δούμε τι προοπτικές θα μπορούσε να έχει αυτή η ομάδα και πως μπορεί να αναπτυχθεί. Με αυτό τον σκοπό έχω έρθει εδώ. Μακάρι να μπορέσω να βοηθήσω τα παιδιά γιατί είναι μια δύσκολη περίοδος.

Έχουν να διαχειριστούν 7 παιχνίδια σε ένα πρωτάθλημα πάρα πολύ απαιτητικό, στα οποία ο πρώτος γύρος έβγαζε στη Μύκονο 6 εκτός και 4 εντός. Και τώρα που λένε ότι δεν θα γίνει ο δεύτερος γύρος σίγουρα είναι μια δύσκολη κατάσταση για την ομάδα. Παρόλα αυτά έχει πολύ καλό υλικό, καλό κλίμα. Είναι μια ομάδα που δουλεύει πολύ οργανωμένα, από αυτές τις δέκα μέρες που είμαι εδώ και παρακολουθώ τι γίνεται και θα δώσει τη μάχη της αν τελικά γίνει το πρωτάθλημα για να παραμείνει στην κατηγορία και από εκεί και πέρα έχουν όραμα τα παιδιά, αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί από το καλοκαίρι και μετά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ