Λαλά : Τα πρώτα δείγματα και το crash test στο Εμιρέιτς (vids)

Λαλά : Τα πρώτα δείγματα και το crash test στο Εμιρέιτς (vids)

Τι έκανε ο Κένι Λαλά στα έξι παιχνίδια που έχει αγωνιστεί με την ερυθρόλευκη φανέλα και το μεγάλο τεστ στο Εμιρέιτς.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Κένι Λαλά, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2.5 χρόνων», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσαν την 1η Φεβρουαρίου οι Ερυθρόλευκοι για την απόκτηση του Γάλλου δεξιού μπακ.

Μια ημέρα αργότερα, οι Πειραιώτες γνωστοποίησαν την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους με τον Ραφίνια. «Θα ανήκει πάντα στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Η πόρτα του Συλλόγου θα είναι πάντα ανοιχτή για τον Ραφίνια, όπως ανοιχτές θα είναι για εκείνον πάντα οι καρδιές των φιλάθλων μας. Υπερπρωταθλητή Ραφίνια σε ευχαριστούμε για όλα! Καλή συνέχεια», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Το δεξί άκρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας είχε αλλάξει… κάτοχο. Ο Ραφίνια παρέδωσε τη σκυτάλη στον Λαλά. Ο Βραζιλιάνος έπαιξε σε 22 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχοντας 1 ασίστ σε 1.847 λεπτά συμμετοχής. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε σε 14 ματς στη Super League, 6 στο Champions League και 2 στα προκριματικά του Champions League.

Σε αρκετά παιχνίδια η παρουσία του Ραφίνια ήταν πολύ καλή, ωστόσο, δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στο επίπεδο που θα ήθελε ο Πέδρο Μαρτίνς και στο οποίο περίμεναν οι άνθρωποι του συλλόγου. Γι’ αυτό το λόγο οι Πειραιώτες αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απόκτηση του Λαλά.

Από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι την περασμένη Κυριακή και το παιχνίδι με την ΑΕΛ για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Superleague, ο Λαλά είχε παίξει σε 6 αγώνες με τα ερυθρόλευκα, έχοντας 519 λεπτά συμμετοχής. Συγκεκριμένα, ο 29χρονος μπακ έχει αγωνιστεί σε δύο ματς της Superleague, τρία του Europa League και σε ένα παιχνίδι για το Κύπελλο.

Ο Λαλά έκανε το ντεμπούτο του με τα χρώματα των Πειραιωτών στις 10 Φεβρουαρίου στο παιχνίδι με τον Αρη στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Ξεκίνησε βασικός και παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Στη συνέχεια έπαιξε βασικός και στα δύο παιχνίδια με την PSV για τους «32» του Europa League. Στο πρώτο στο «Γ. Καραϊσκάκης», το οποίο κέρδισε ο Ολυμπιακός με 4-2, έγινε αλλαγή στο 80’ με τον Ανδρούτσο να παίρνει τη θέση του. Στον επαναληπτικό έγινε αλλαγή στο 79’, με τον Πέδρο Μαρτίνς να τον αντικαθιστά και πάλι με τον Ελληνα μπακ.

Ο Λαλά αγωνίστηκε επίσης ως βασικός στο πρώτο παιχνίδι με την Αρσεναλ για τους «16» του Europa και έμεινε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το τέλος. Στο πρωτάθλημα αγωνίστηκε από 90 λεπτά στα παιχνίδια με Βόλο και Λαμία, τα οποία κέρδισε ο Ολυμπιακός με 2-1 και 3-0 αντίστοιχα.

Είναι ένας πολύ επιθετικός μπακ, ο οποίος ακόμα, όμως, προσπαθεί να βρει τα πατήματά του. Δεν έχει δείξει τις επιθετικές του αρετές, για τις οποίες όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια όταν έπαιζε στη Ligue 1.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τη σεζόν 2018-2019 αναδείχτηκε κορυφαίος δεξιός μπακ του γαλλικού πρωταθλήματος. Βέβαια, δεν τον έχουν βοηθήσει και τα παιχνίδια, αφού στα ματς του Europa League έπρεπε να προσέχει περισσότερα τα… νώτα του. Είχε ως πρώτο του μέλημα την άμυνα, αφού είχε απέναντί του πολύ επικίνδυνους παίκτες.

Είναι δεδομένο ότι ο Λαλά θα προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή, με πολύ μεγάλη έφεση στο επιθετικό κομμάτι. Οσο παίρνει χρόνο συμμετοχής θα γίνεται όλο και καλύτερος.

Μόλις προσαρμοστεί στο στυλ παιχνιδιού των Πειραιωτών, θα δείξει την αξία του και θα γίνει πρωταγωνιστής. Γι’ αυτό τον απέκτησαν οι Ερυθρόλευκοι.

Η ρεβάνς με την Αρσεναλ στο Εμιρέιτς είναι μια ευκαιρία για τον Λαλά, προκειμένου να δείξει πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει στις αντεπιθέσεις. Σε μια άμυνα που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ο Γάλλος μπορεί να προκαλέσει ρήγματα. Ένα… κρυφό επιθετικό όπλο για τον Μαρτίνς. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει εξαιρετική άποψη για τον 29χρονο και θεωρεί ότι είναι θέμα χρόνου ο Λαλά να δούμε τις επιθετικές του αρετές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ