Ο Γκαρθία διάλεξε τον (σωστό) ποδοσφαιρικό δρόμο

Ο Γκαρθία διάλεξε τον (σωστό) ποδοσφαιρικό δρόμο

Ο Ισπανός τεχνικός ήταν ξεκάθαρος στα όσα είπε στους παίκτες του Ολυμπιακού, λαμβάνοντας μια σωστή ποδοσφαιρική απόφα;ση. Κανείς πλέον δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε ή δεν άκουσε. Ο Γκαρθία έκανε το αυτονόητο για να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν μπροστά τους εννιά ματς για να αποδείξουν ότι έχουν θέση στον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά.

Η αλήθεια είναι πως ο προπονητής του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία δεν είναι από τους πλέον ομιλητικούς τεχνικούς που έχουν περάσει από το Ρέντη. Είναι όμως γεγονός πως όταν αποφασίζει να μιλήσει, τα όσα λέει παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο πως μια μέρα μετά την καθιερωμένη συνέντευξη στη Nova, φρόντισε να είναι ξεκάθαρος απέναντι στους παίκτες του, μιλώντας ξεκάθαρα. Πιο καθαρά δεν γίνονταν κι αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο Γκαρθία διάλεξε τον σωστό ποδοσφαιρικό δρόμο.

Αποφάσισε να μιλήσει με ανοιχτά χαρτιά στους παίκτες του κι αυτό ακριβώς είναι που χρειάζεται αυτή την περίοδο ο Ολυμπιακός, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ή παρερμηνείες. Κανείς παίκτης της ομάδας του λιμανιού δεν μπορεί πλέον να ισχυριστεί «δεν ήξερα, δεν κατάλαβα, δεν μου είπαν τίποτε». Ο Καταλανός τεχνικός της ομάδας του λιμανιού ήταν ξεκάθαρος στα όσα μετέφερε στους παίκτες για έναν πολύ απλό λόγο.

Όλοι κρίνονται στον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος της σεζόν και αυτό σημαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι καλούνται να δώσουν το 100% στα εννιά εναπομείναντα παιχνίδια. Προφανώς και ο Γκαρθία έχει διακρίνει πράγματα που δεν του άρεσαν, ειδικά σε ότι αφορά την διάθεση κάποιων παικτών. Προφανώς έχει κάνει τις διαπιστώσεις του για τα προβλήματα της ομάδας και η αναφορά του στο θέμα της φυσικής κατάστασης δεν έγινε τυχαία.

Ο 44χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν έχει την πολυτέλεια να κρύψει κάτω απ’ το χαλάκι πράγματα που δεν του αρέσουν. Και η αλήθεια είναι πως κανείς στον Ολυμπιακό δεν έχει τέτοια διάθεση. Αντιθέτως, το ζητούμενο για τους πειραιώτες (και όχι μόνο για τον προπονητή του) είναι να καταλάβουν όλοι ότι θα γίνουν πράγματα ώστε στην ομάδα να συνεχίσουν αυτοί που θα δείξουν την διάθεση και την κάψα να παίζουν στον Ολυμπιακό.

Χρήζει ιδιαίτερης μνείας πως οι περισσότεροι (για να μην πούμε όλοι) οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας αιφνιδιάστηκαν από την ομιλία του Όσκαρ Γκαρθία. Δεν περίμεναν ότι ο Ισπανός θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Θα έπρεπε όμως να το περιμένουν με βάση την αγωνιστική εικόνα που είχαν στα τελευταία παιχνίδια. Και ήταν μια εικόνα που μόνο ικανοποιητική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Επειδή λοιπόν ο Όσκαρ Γκαρθία θα κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις, αναφορικά με τις εισηγήσεις του στην διοίκηση του συλλόγου στο τέλος της σεζόν, θέλει να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα πράγματα που μπορεί να προσφέρει κάθε παίκτης των πρωταθλητών. Αυτή τη στιγμή λοιπόν τα εννιά παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν είναι παράλληλα και εννιά διαγωνίσματα για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Όποιοι το κατάλαβαν έχουν την ευκαιρία να δείξουν πως αξίζουν μια θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν. Όσοι πάλι δεν έχουν αντιληφθεί τα όσα είπε ο προπονητής τους, τότε πρόβλημα τους. Ο Γκαρθία δεν μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος. Έκανε το αυτονόητο και πλέον οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είναι υποχρεωμένοι να τα δώσουν όλα για εννιά νίκες. Μετά θα γίνει και το ταμείο και θα κριθούν όλοι. Το πρώτο βήμα πάντως που έγινε από την πλευρά του Ισπανού τεχνικού ήταν σωστό και ποδοσφαιρικό. Όλοι είναι πλέον προ των ευθυνών τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ