Ο Χοσεϊνί θέλει ΑΕΚ και η ΑΕΚ ξέρει τι θέλει ο Χοσεϊνί (Vid)

Ο Χοσεϊνί θέλει ΑΕΚ και η ΑΕΚ ξέρει τι θέλει ο Χοσεϊνί (Vid)

Ο Μαζίντ Χοσεϊνί απασχολεί (ξανά) την AEK. Αλλά και το αντίθετο. Ποιός είναι όμως ο 24χρονος Ιρανός στόπερ;

Το όνομα του Μαζίντ Χοσεϊνί επανήλθε στο προσκήνιο της ΑΕΚ και όπως φαίνεται το ενδιαφέρον είναι αμοιβαίο. Η Ένωση έχει ξεκινήσει να κάνει ήδη κάποια πλάνα ενόψει της επόμενης σεζόν, προκειμένου να αποφύγει τα λάθη της τριετίας.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν θέσει ως πρώτη και κύρια ανάγκη ενίσχυσης τη θέση του κεντρικού αμυντικού. Ψάχνουν στόπερ, που να αποτελεί ηγετική μορφή τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και στα αποδυτήρια. Να μπορεί να εμπνέει σιγουριά στα μετόπισθεν και να βελτιώνει και την εικόνα του παρτενέρ του στην άμυνα.

Είναι ο Χοσεϊνί αυτός ο στόπερ που έχει ανάγκη η ΑΕΚ; Αυτό δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς εκ των προτέρων. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι είναι μεταγραφικός στόχος για τον Δικέφαλο. Και μάλιστα σημαντικός. Οπως επιβεβαιώνεται μετά τα όσα ανέφερε ο ατζέντης του, αλλά και μετά τις τελευταίες πληροφορίες από την Τουρκία ότι δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του με την Τραμπζονσπόρ, καθώς βρίσκεται σε επαφές με την Ενωση.

Ωστόσο, ποιός είναι ο 24χρονος άσος;

Το προφίλ του Μαζίντ Χοσεϊνί

Ο Χοσεϊνί υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Εστεγλάλ Τεχεράνης το 2014 και έκανε το ντεμπούτο του 1 χρόνο μετά, όντας 18 ετών. Πέρασε έναν χρόνο δανεικός στην Ραχ Αχάν ώστε να «ψηθεί», κάτι το οποίο κατάφερε μετρώντας 9 συμμετοχές και στη συνέχεια επέστρεψε στην Εστεγλάλ και κέρδισε μόνιμη θέση στη βασική ενδεκάδα.

Με τη φανέλα της ομάδας του Ιράν αγωνίστηκε για τρεις ολόκληρες σεζόν και κατέγραψε 57 συμμετοχές. Ύστερα και συγκεκριμένα στις 30 Ιουλίου του 2018 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Ταμπζονσπόρ, η οποία τον παρακολουθούσε στενά για αρκετό καιρό. Με την τουρκική ομάδα μετράει 69 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσει (τουρκικό πρωτάθλημα, τουρκικό Κύπελλο, Europa League).

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για έναν διεθνή ποδοσφαιριστή, καθώς έχει καταγράψει 10 εμφανίσεις με τη φανέλα της εθνικής ομάδας του Ιράν.

Η επιστροφή στο… προσκήνιο

Μπορεί το όνομα του να μοιάζει πως εμφανίζεται για πρώτη φορά ως μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ, όμως αυτό δεν ισχύει. Η περίπτωση του είχε παίξει ξανά στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν ήταν ο Ίλια Ίβιτς τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Βέβαια, ο Σέρβος τότε προτίμησε την επιλογή του Νασίμ Χνιντ, με τον Τυνήσιο να μην τον δικαιώνει με τις φετινές του εμφανίσεις.

Ωστόσο, ο Μαζίντ Χοσεϊνί βρίσκεται ξανά στα ραντάρ του Δικεφάλου και φέρεται το ενδιαφέρον που υπάρχει από την πλευρά του να είναι αμοιβαίο. Ο τουρκικός τύπος αποκάλυψε το ενδιαφέρον της Ένωσης για τον Ιρανό στόπερ, ενώ στη συνέχεια το επιβεβαίωσε ο μάνατζερ του, Αλιρέζα Παϊκάν, ο οποίος ανέφερε πως έχει έρθει και σε επαφές με ανθρώπους των «κιτρινόμαυρων» και υπογράμμισε ότι μέσα στις ομάδες που έχουν προσεγγίσει τον 24χρονο είναι και ο Ολυμπιακός.

Τα δεδομένα της υπόθεσης

Το συμβόλαιο του Χοσεϊνί με την Τραμπζονσπόρ φτάνει στο τέλος του το επερχόμενο καλοκαίρι και είναι ελεύθερος να υπογράψει σε οποιαδήποτε ομάδα θελήσει. Ο Ιρανός άσος βλέπει θετικά την προοπτική της ΑΕΚ και του ελληνικού πρωταθλήματος. Ωστόσο, θα χρειαστεί ο Δικέφαλος να καλύψει τα «θέλω» του. Ποιά είναι αυτά;

Ετήσιες απολαβές που να ανέρχονται στις 550.000 ευρώ. Στην τριετία που έχει περάσει στην τουρκική ομάδα έχει πάρει συνολικά 1,6 εκατομμύριο ευρώ, δηλαδή 550 – 600 χιλιάρικα ετησίως και ένα αντίστοιχο ποσό αξιώνει και από την επόμενη ομάδα που πρόκειται να υπογράψει. Αν και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ικανοποιημένος και θα πει το «ναι» και με μισό εκατομμύριο.

Φυσικά, πάντα υπό την προϋπόθεση πως το ενδιαφέρον θα μετουσιωθεί σε πρόταση από πλευράς της ΑΕΚ.

Δείτε τον Ιρανό στόπερ… εν δράσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ