Ο Σαββίδης στο Ροστόφ, ο ΠΑΟΚ με νευρικό κλονισμό!

Ο Σαββίδης στο Ροστόφ, ο ΠΑΟΚ με νευρικό κλονισμό!

Ο ΠΑΟΚ καταποντίζεται σε όλα τα επίπεδα, χάνει κανονικά ποδοσφαιρικά στελέχη, με την αποχή του Ιβάν Σαββίδη να επιτρέπει στο περιβάλλον του να αποδομεί ελεύθερα ό,τι καλό χτίστηκε.

Ο ΠΑΟΚ είναι «άρρωστος» σε επίπεδο στελεχών. Οπως συμβαίνει σε τέτοιου τύπου διοικητικά οικοδομήματα, όταν λείπει ο πληρώνων, οι δελφίνοι επιλέγουν τον δικό τους δρόμο. Κινούνται με βάση τις δικές τους επιδιώξεις και σκέψεις. Με αποτέλεσμα, στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, οι συνέπειες να είναι πολύ άσχημες, την ώρα που ο Σαββίδης παραμένει αγκυροβολημένος στο Ροστόφ, εδώ και 2,5 χρόνο. Με τον Δικέφαλο να αποδυναμώνει το ποδοσφαιρικό δυναμικό του. Και να βρίσκεται σε κατάσταση… ροκ, μετά την ισοπαλία με τον Αρη και τη συνολικά τραγική εμφάνισή του.

Ο Ολαφ Ρέμπε αποχώρησε ήδη, μην αντέχοντας όσα συμβαίνουν μέσα στην ομάδα, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί από τους υπευθύνους προσπαθούσαν να κρυφτούν πίσω του, μετακυλώντας αποφάσεις που πήραν οι ίδιοι στον Γερμανό. Η ανακοίνωση της συμφωνίας με τη Νυρεμβέργη, άφησε άναυδους ακόμη και εκείνους που γνώριζαν τις σκέψεις αποχώρησης. Με αποτέλεσμα ο μηχανισμός να αντιδράσει με καθυστέρηση. Και αμηχανία. Αρχικά ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να πει τίποτε. Εν συνεχεία ενημέρωσε ότι ο Γερμανός έχει έναν μήνα διορία να κλείσει όλες τις υποθέσεις που έχει αφήσει ανοιχτές, πριν αποχωρήσει. Και ξαφνικά ο μηχανισμός «θυμήθηκε» ότι το καλοκαίρι… απέρριψε τον Πρίγιοβιτς για τον Τσόλακ. Κάτι αυταπόδεικτα αναληθές.

Ο Ρέμπε, όμως, δεν είναι ο μοναδικός που πήδηξε από το καράβι, λόγω του τοξικού περιβάλλοντος του ΠΑΟΚ. Το ίδιο έκανε και ο Αμπελ Φερέιρα. Ο οποίος διαπίστωσε γρήγορα ότι εάν έμενε, θα κατέστρεφε την πολύ καλή φήμη που έχτισε στην Πορτογαλία και η οποία αποτέλεσε διαβατήριο για να συνεχίσει την καριέρα του στην Παλμέιρας. Για την οποία αποφάσισε εν μία νυκτί να φύγει από τον Δικέφαλο του Βορρά. Στον ΠΑΟΚ σχεδόν… πανηγύρισαν με την αποχώρησή του. Ελπίζοντας ότι με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο, τα πράγματα θα ήταν πιο «χαλαρά» και πιο… ανθρώπινο. Ειπώθηκε μέχρι και το ανέκδοτο πως «τώρα που έφυγε ο Αμπελ, θα κάνουμε επιτέλους τακτική»! Για την ιστορία, ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Φερέιρα έχει ήδη χάσει το πρωτάθλημα. Αποκλείστηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τους ομίλους του Europa League. Είναι «ζωντανός» μόνο στο Κύπελλο ακόμη, στα ντέρμπι έχει μόλις μία νίκη (με τον Παναθηναϊκό) και το ποδόσφαιρο που παίζει είναι τέτοιο, που έχει προκαλέσει την οργή των οπαδών.

Οσο για τον Αμπελ Φερέιρα; Θριάμβευσε και μάλιστα με τρόπο εμφατικό. Αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στη Βραζιλία για τη σεζόν 2020, μπροστά από τους Ρενάτο Γκαούτσο και Ροτζέριο Σένι. Ο Πορτογάλος κατέκτησε Copa Libertadores και το Copa do Brasil με την Παλμέιρας, συγκέντρωσε 281,6 βαθμούς στην ειδική ετήσια κατάταξη της εφημερίδας της Βραζιλίας «O Globo», έναντι 230,8 του προπονητή της Γκρέμιο και 186 του προπονητή της πρωταθλήτριας Φλαμένγκο.

Είπαμε, ο ΠΑΟΚ δεν έχει πρόβλημα στην επιλογή προσώπων. Οσοι έχει προσλάβει από το εξωτερικό, κάποιοι λιγότερο κάποιο περισσότερο, είναι αξιόλογοι και μπορούν να προσφέρουν. Αλλά το πρόβλημα είναι τι συμβαίνει με το περιβάλλον του. Με εκείνους που κάνουν τα κουμάντα όλα αυτά τα χρόνια και δεν δέχονται να χάσουν τα κεκτημένα. Ρέμπε και Φερέιρα κατάλαβαν γρήγορα τι έγινε. Και την έκαναν. Οι επόμενοι;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ