Όλα τα «μωρά» στην πίστα: Ο Ατρόμητος επιστρέφει στις βασικές αρχές του

Όλα τα «μωρά» στην πίστα: Ο Ατρόμητος επιστρέφει στις βασικές αρχές του

Ο Ατρόμητος γίνεται πάλι παραγωγός υπεραξιών και βγάζει μπροστά την πιτσιρικαρία του ρόστερ και των ακαδημιών του, με απόφαση Σπανού.

Ο Ατρόμητος αποτελεί μια παραδοσιακή ομάδα-παραγωγό ταλέντου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ή τουλάχιστον αποτελούσε. Διότι τα τελευταία χρόνια, οι προπονητές που αναλαμβάνουν να «τρέξουν» την ομάδα του Περιστερίου, εμπιστεύονται ολοένα και λιγότερα τα νέα παιδιά του συλλόγου. Ενός συλλόγους που συνεχίζει να έχει εξαιρετικές παρουσίες στα πρωταθλήματα υποδομών, με σχολές και συνεργαζόμενες ακαδημίες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με όνειρα για την ομάδα του Περιστερίου. Κάτι η επιστροφή του Νταμίρ Κάναντι. Κάτι η αύξηση του μπάτζετ σε σχέση με την περασμένη σεζόν, είχαν ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών. Κάτι, ωστόσο, που δεν έγινε ποτέ. Με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να μην κινδυνεύσει, μεν, με υποβιβασμό, αλλά να μην έχει κάποιο ουσιαστικό κέρδος μέχρι στιγμή στη σεζόν, πέραν του εξαιρετικού Χρήστου Μανδά. Ο οποίος διαπρέπει με τις εμφανίσεις του κάτω από τα δοκάρια και επιβεβαιώνει όλους εκείνους που θεωρούν ότι το μέλλον του ανήκει, εάν συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο.

Πέραν τούτου, όμως, ουδέν. Με αποτέλεσμα στο Περιστέρι να δείχνουν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στις βασικές αρχές του συλλόγου. Που επί ημερών Γιώργου Σπανού απέκτησε μία από τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας ποδοσφαιριστές που έφτασαν έως την Εθνική Ελλάδος, έφεραν χρήματα στην ομάδα και έκαναν τον Ατρόμητο ομάδα-παραγωγό παικτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της διοίκησης είναι μέσα στο πλέι άουτ να πάρουν ευκαιρίες όσο το δυνατόν περισσότεροι ποδοσφαιριστές από την ακαδημία, ώστε να μπουν από τώρα οι βάσεις για την επόμενη χρονιά. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα παιδιά από την Ακαδημία, όπως ο 17χρονος στόπερ Φώτης Ζάνης, που ήταν στην αποστολή με τον ΠΑΣ Γιάννινα και θεωρείται ίσως το μεγαλύτερο πρότζεκτ του συλλόγου για τη συγκεκριμένη θέση. Ή ο Νάτσος, που μετά από μια πολύ καλή πορεία στη σεζόν, το τελευταίο διάστημα έχει μείνει εκτός.

Οι Περιστεριώτες θέλουν να δώσουν περισσότερες ευκαιρίες σε παιδιά που υπάρχουν ήδη στην ομάδα και θεωρούνται βασικά υλικά για το χτίσιμο της νέας ομάδας. Ο Γιάννης Οικονομίδης είναι ένας από αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Ο 23χρονος πρώην μέσος του Πανιωνίου αποκτήθηκε ως επένδυση και για να πάρει ευκαιρίες, αλλά ούτε ο Κάναντι ούτε τώρα ο Παντελίδης του έδωσαν την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει. Τουλάχιστον όχι έως τώρα.

Ένα άλλο πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Εμιλιάνο Μπουλάρι. Ο 19χρονος στράικερ αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο και θεωρείται από τους Περιστεριώτες μία πολύ σημαντική κίνηση, καθώς παρά το νεαρό της ηλικίας του και την έλλειψη αγωνιστικών παρουσιών σε συλλόγους, είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελπίδων της Αλβανίας και μέλος της πρώτης ομάδας της χώρας του! Μια κίνηση για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου. Και σύντομα αναμένεται να τον δούμε να κάνει ντεμπούτο. Κάτι απολύτως λογικό, βεβαίως, ειδικά εάν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι οι τρεις βασικοί επιθετικοί του Ατρόμητου (Μάτιτς, Κοτσόπουλος, Εντομβονί), έχουν όλοι μαζί… ένα (1) γκολ!

Ο Ατρόμητος, με απόφαση Σπανού, ετοιμάζεται να αλλάξει την πολιτική του και να επιστρέψει στο μοντέλο που στο παρελθόν τον έφτασε σε δύο τελικούς Κυπέλλου, αλλά και σε συνεχόμενες εξόδους στην Ευρώπη. Ένα μοντέλο που αναμένεται να ξεκινήσει να εφαρμόζεται άμεσα. Και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο Σάββας Παντελίδης έχει ενημερωθεί σχετικά από τη διοίκηση. Αυτό μπορεί να μην έγινε κόντρα στον ΠΑΣ, αλλά η συνέχεια αναμένεται είναι διαφορετική. Η επόμενη χρονιά, σίγουρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ