Όταν οι τερματοφύλακες σκοράρουν (Vids)

Όταν οι τερματοφύλακες σκοράρουν (Vids)

Παπαδόπουλος και Μπόνο έχουν... τρελάνει την Ευρώπη, καθώς οι δύο τερματοφύλακες κατάφεραν να σώσουν μέσα σε λίγες ώρες τις ομάδες τους, σκοράροντας από ένα γκολ ο καθένας! Φυσικά όμως δεν είναι οι πρώτοι που το κάνουν και to10.gr θυμάται τους προηγούμενους τερματοφύλακες που είχαν αφήσει τις εστίες τους και είχαν αναδείξει τις ικανότητες τους στο σκοράρισμα...

Στην ιστορία θα μείνει το απίθανο γκολ του Νίκου Παπαδόπουλου απέναντι στον Παναθηναϊκό, καθώς με το τέρμα του Έλληνα τερματοφύλακα στα τελευταία λεπτά, ο Αστέρας κατάφερε να πάρει έναν βαθμό κόντρα στο «τριφύλλι» στην Τρίπολη.

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε προηγηθεί ένα ακόμη γκολ από τα πόδια ενός… τερματοφύλακα… Μέσα σε λίγες ώρες, δύο τερματοφύλακες, ένας στην La Liga και ένας στην ελληνική Superleague, σημείωσαν γκολ. Με τον ίδιο σχεδόν τρόπο. Δύο γκολ βγαλμένα από καρμπόν. Ο Μπόνο της Σεβίλλης στο ματς απέναντι στη Βαγιαδολίδ, στο 94′, σημείωσε το 1-1. Και ο Παπαδόπουλος στο ματς του Αστέρα Τρίπολης απέναντι στον Παναθηναϊκό στο 97′ σημείωσε το 2-2.

Φυσικά, δεν είναι ούτε οι πρώτοι αλλά (λογικά) ούτε και οι τελευταίοι που το κάνουν αυτό… Έχουν προηγηθεί και άλλοι πριν από τον Παπαδόπουλο και τον Μπόνο! Για πάμε να τους δούμε…

Νίκος Σαραγκάνης

Όχι μία, ούτε δύο… Ούτε καν τρεις! Έξι φορές είχε καταφέρει να σκοράρει στην Α’ Εθνική ο Νίκος Σαραγκάνης. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είχε εξελιχθεί σε έναν… σπεσιαλίστα από το σημείο του πέναλτι. Τέσσερα γκολ με τους ερυθρόλευκους και δύο με τους «πράσινους».

Ηλίας Ατματσίδης

Μάιος 1999… Η ΑΕΚ φιλοξενεί την Ξάνθη και δείχνει να δυσκολεύεται σε μεγάλο βαθμό απέναντι στους Ακρίτες, ωστόσο η Ένωση καταφέρνει να κερδίσει ένα πέναλτι στο 66ο λεπτό. Και από το πουθενά εμφανίζεται ο Ηλίας Ατματσίδης. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΑΕΚ παίρνει την μπάλα και κατευθύνεται προς την αντίπαλη εστία.

Σουτ βολίδα στο κέντρο της εστίας και γκολ από τον Ηλίας Ατματσίδης. Το μοναδικό του γκολ με τη φανέλα της Ένωσης.

Ανδρέας Φιλώτας

Πρόκειται για το πρώτο γκολ από πόδια τερματοφύλακα! Ο Ανδρέας Φιλώτας έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος τερματοφύλακας που καταφέρνει να σκοράρει! Συγκεκριμένα στις 28 Ιανουαρίου 1968, είχε καταφέρει να σκοράρει το γκολ της νίκης Ολυμπιακού Λευκωσίας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 87ο λεπτό.

Γιώργος Σιδηρόπουλος

Ο Γιώργος Σιδηρόπουλος είχε καταφέρει να σκοράρει δύο φορές στην Α’ Εθνική. Την πρώτη το έκανε το 1972 σε ένα παιχνίδι των Τρικάλων απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Σιδηρόπουλος είχε αναλάβει την εκτέλεση του πέναλτι και είχε καταφέρει να ευστοχήσει, γράφοντας το 2-1 για την ομάδα του.

Το ίδιο έκανε και την επόμενη σεζόν, όταν ο Έλληνας τερματοφύλακας σκόραρε απέναντι στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Άριαν Μπεκιάι

Ένα ιστορικό γκολ. Ναι μεν, ο Άριαν Μπεκιάι δεν ήταν ο πρώτος τερματοφύλακας που σκόραρε, ωστόσο είχε καταφέρει να το κάνει με έναν μοναδικό τρόπο. Όχι από το σημείο του πέναλτι, αλλά με μία φοβερή κεφαλιά. Ο Αλβανός τερματοφύλακας είχε καταφέρει να ισοφαρίσει για τον ΟΦΗ σε ένα πάρα πολύ μεγάλο παιχνίδι απέναντι στον Πανηλειακό, δίνοντας έναν πολύ σημαντικό βαθμό στην κρητική ομάδα.

Γεννάδιος Ξενοδόχοφ

Το πιο πρόσφατο γκολ τερματοφύλακα πριν από αυτό του Παπαδόπουλου. Ο Γεννάδιος Ξενοδόχοφ ήταν αυτός που το 2015, είχε ισοφαρίσει στο τελευταίο λεπτό για τη Λάρισα απέναντι στην Παναχαϊκή στην Πάτρα.

Ο τερματοφύλακας των «βυσσινί» ανέβηκε για την τελευταία φάση της αναμέτρησης και με μία κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, με τους συμπαίκτες του να τον παίρνουν στο… κυνήγι!

Bonus: Ροζέριο Σένι

Φυσικά από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ο ένας και μοναδικός, Ροζέριο Σένι… Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας που έχει γράψει το όνομα του στην ιστορία του αθλήματος με χρυσά γράμματα, καθώς είναι ο πορτιέρε με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Από το 1990 έως και το 2015, ο Βραζιλιάνος κατάφερε να σκοράρει συνολικά 131 γκολ, με μερικές τρομερές εκτελέσεις φάουλ που ήταν και η μεγάλη του δύναμη! Νούμερα και ικανότητες που θα ζήλευαν αρκετοί επιθετικοί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ