Γιακουμάκης : «Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας»

Γιακουμάκης : «Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας»

Ο Έλληνας φορ μίλησε για το γκολ με τον Ολυμπιακό και την πορεία της ΑΕΚ στη σεζόν.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης είναι το κεντρικό πρόσωπο του match programme της αναμέτρησης της ΑΕΚ με την Ξάνθη, με τον νεαρό επιθετικό να κάνει έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας, να αποκαλύπτει τη… συνταγή της επιτυχίας για την Ένωση και να οριοθετεί τους στόχους για τη συνέχεια.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο match programme του αγώνα της ΑΕΚ με την Ξάνθη:

Χρυσός σκόρερ στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, στη βασική ενδεκάδα του μεγάλου αγώνα κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου για τους 32 του Europa League, o Γιώργος Γιακουμάκης ζει τη χρονιά των μεγάλων ανατροπών της ΑΕΚ με τις δικές του προσωπικές ανατροπές στην πρώτη του σεζόν με τα κιτρινόμαυρα. Μια σεζόν προσαρμογής αλλά και μεγάλης προσπάθειας για τον πρώτο Ελληνα σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος που δείχνει ότι και την εμπιστοσύνη του Μανόλο Χιμένεθ απολαμβάνει αλλά και τα δικά του πατήματα έχει αρχίσει να βρίσκει.

Όπως άλλωστε βρέθηκε στις πλάτες των οπαδών της ΑΕΚ στην υποδοχή από το Καραϊσκάκη σε μια ανεπανάληπτη στιγμή στη μέχρι σήμερα ποδοσφαιρική του καριέρα την οποία, όπως ο ίδιος ομολογεί, κάνει προσπάθειες για να την ξεχάσει… «Ήταν κάτι το ανατριχιαστικό για μένα, αλλά αυτές οι χαρές στο ποδόσφαιρο δεν μπορούν και δεν πρέπει να κρατούν πάνω από ένα βράδυ» λέει ο ίδιος, που επέστρεψε με τα μούτρα στη δουλειά και πήρε το… μπόνους της συμμετοχής κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου. «Θα παλέψω κι άλλο για να κερδίσω ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής» έχει… δεσμευθεί στον εαυτό του!

-Γιώργο, παράξενη χρονιά και για σένα. Προσαρμογή στις απαιτήσεις μιας μεγάλης ομάδας, ένας σοβαρός τραυματισμός στο ξεκίνημα, μάχη για την καθιέρωση, ήρωας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τώρα βασικός σε ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να τα βιώσεις όλα αυτά…

-«Σίγουρα όταν ξεκίνησε αυτή η χρονιά, δεν θα μπορούσα να κάνω όλο αυτό το σενάριο! Καταρχήν δεν περίμενα αυτή την αναποδιά του τραυματισμού που με έφερε πίσω αλλά μετά τον τραυματισμό μου το πρώτο που είχα να κάνω ήταν να δουλέψω όσο πιο σκληρά γινόταν για να επανέλθω. Αυτό ήταν το πρώτο στοίχημα για μένα. Μετά ήρθε ένα σημαντικό γκολ και για την ομάδα μου αλλά και για μένα σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι και από εκεί και πέρα αισθάνομαι πολύ καλά και το μόνο που βλέπω μπροστά μου είναι να συνεχίσω να δουλεύω για να έρθουν στη συνέχεια ανάλογες επιτυχίες».

-Και αυτό που πλέον φαίνεται είναι ότι έχεις καταφέρει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του προπονητή σου αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του αλλά και από το ότι σε εμπιστεύεται σε ένα πολύ δύσκολο ευρωπαϊκό ματς.

-«Αυτό είναι γεγονός, φαίνεται ότι ο προπονητής πλέον με εμπιστεύεται, μου δίνει χρόνο συμμετοχής και από εκεί και πέρα σε μένα εναπόκειται να εντείνω τις προσπάθειές μου για να πάρω ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στη συνέχεια».

-Πόσο δύσκολο ή εύκολο ήταν για εσένα να επανέλθεις και πάλι με τα πόδια στη γη μετά το βράδυ στο οποίο βρέθηκες στις πλάτες των οπαδών της ομάδας;

-«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Αυτό που έζησα ήταν σίγουρα πολύ όμορφο, θα το χαρακτήριζα ανατριχιαστικό, αλλά η ζωή και το ποδόσφαιρο δεν σταματάνε σε μια στιγμή όσο ωραία κι αν είναι, όσο καθοριστικό κι αν είναι ένα γκολ. Σε αυτές τις περιπτώσεις η χαρά, η ικανοποίηση και τα έντονα συναισθήματα μπορούν να κρατήσουν το πολύ για μια μέρα. Στη συνέχεια οφείλεις να επιστρέψεις, να τα αφήσεις όλα πίσω σου και να συνεχίσεις τη δουλειά γιατί το πρωτάθλημα αλλά και όλη η σεζόν έχουν δύσκολα ματς που απαιτούν διάρκεια. Από την επόμενη κιόλας μέρα όλα θα πρέπει να έχουν ξεχαστεί και να επιστρέφεις στη δουλειά με το μυαλό στο κεφάλι σου και τα πόδια στη γη».

-Εσύ προσπαθείς να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες και να πάρεις περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Από την άλλη πλευρά, ως μέλος αυτής της ομάδας, στην πρώτη σου χρονιά στην ΑΕΚ πώς ζεις τα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα;

-«Είναι όμορφη αυτή η χρονιά για όλους μας. Μεγάλη εμπειρία! Και σίγουρα είναι αρκετά επιτυχημένη με τα όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να συνεχίζεις μέσα και στις τρεις διοργανώσεις στις οποίες μετείχες από το ξεκίνημα της σεζόν! Πραγματικά όμορφο. Και μπορώ να σου πω ότι είμαι αισιόδοξος με όσα βλέπω και ζω. Το πιστεύω πραγματικά ότι μπορούμε και την Ντιναμό Κιέβου να αποκλείσουμε στη ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας αλλά και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Είναι λογικό εδώ που έχουμε φτάσει να τα θέλουμε όλα και θα παλέψουμε για όλους τους στόχους».

-Βλέπουμε τον προπονητή σας να εκμεταλλεύεται πλέον όλους τους ποδοσφαιριστές λόγω και του φορτωμένου προγράμματος και να τους έχει όλους ετοιμοπόλεμους. Επειδή γίνεται συζήτηση από την αρχή της χρονιάς, τελικά έχει ή όχι βάθος το ρόστερ της ομάδας;

-«Αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι υπάρχει υγιής συναγωνισμός σε όλες τις θέσεις της ενδεκάδας και σε σχέση με άλλες χρονιές εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχει βάθος στο ρόστερ μας. Ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής μπορεί να σταθεί στη βασική ενδεκάδα και να ανταποκριθεί και αυτό είναι πολύ καλό ειδικά σε αυτή τη σεζόν με συνεχόμενα παιχνίδια. Όταν έρθει η κούραση υπάρχουν οι επιλογές για την αντικατάσταση ενός κουρασμένου ποδοσφαιριστή προκειμένου να πάρει ανάσες. Και αυτό είναι πλέον απαραίτητο».

-Πολλοί μιλούν και για το πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Δεν ξέρω πως το νιώθεις εσύ και πόσο βοηθήθηκες ως νεαρός Ελληνας ποδοσφαιριστής στα αποδυτήρια μιας μεγάλης ομάδας…

-«Φυσικά και υπάρχει αυτό, είναι εύκολο να το καταλάβεις. Πιστεύω ότι όλο αυτό που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα οφείλεται στην ομαδική δουλειά, έχουμε δέσει πολύ σαν ομάδα και στο γήπεδο και στα αποδυτήρια. Και εκτιμώ ότι αυτό θα είναι το μυστικό της τελικής επιτυχίας που ελπίζουμε ότι θα έρθει».

-Υπάρχει βεβαίως και κάτι ακόμα. Η σωστή διαχείριση των επιτυχημένων αποτελεσμάτων, χωρίς να σας παρασύρει ο ενθουσιασμός από παιχνίδι σε παιχνίδι!

-«Δεν υπάρχουν περιθώρια να το δεις αλλιώς, όταν έχεις δύσκολα ματς ανά τρεις μέρες. Με το που τελειώνει το ένα χρειάζεται αμέσως να συγκεντρωθείς στο επόμενο παιχνίδι. Δεν μπορούμε να κάνω πίσω πλέον, έχουμε τοποθετήσει τον πήχη ψηλά και ελπίζω ότι στο τέλος της χρονιάς θα ανταμειφθούμε για τη μεγάλη προσπάθεια που όλοι μαζί έχουμε κάνει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ