Ολυμπιακός : H διαφορά του Μαρτίνς από τους… Λουτσέσκου της Σούπερ Λιγκ

Ολυμπιακός : H διαφορά του Μαρτίνς από τους… Λουτσέσκου της Σούπερ Λιγκ

Με απόλυτη επιτυχία διανύει τον τρίτο χρόνο στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς και ετοιμάζεται για τον τέταρτο. Την ώρα που στους πάγκους των… απέναντι αλλάζουν ασταμάτητα.

Δεν υπάρχει λόγος να αναλωθούμε ιδιαίτερα στην διαφορά της αξίας του Πέδρο Μαρτίνς με όλους τους υπόλοιπους προπονητές στη Σούπερ Λιγκ και τις τρεις σεζόν που βρίσκεται ο Πορτογάλος τεχνικός στον ερυθρόλευκο πάγκο. Ακόμη και οι… απέναντι κατανοούν και παραδέχονται πως Μαρτίνς δεν είχαν και μεταξύ μας δεν φαίνεται και στον ορίζοντα η προοπτική να έχουν.

Γιατί όμως ο Πέδρο Μαρτίνς πέτυχε απόλυτα στον Ολυμπιακό την ώρα που στην… απέναντι όχθη οι προπονητές αλλάζουν ασταμάτητα; Και όλα αυτά σε μια εποχή «σκληρής εξυγίανσης» όπου ειδικά ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τα είχαν όλα… στρωμένα σε αντίθεση με τον Πέδρο Μαρτίνς που για να επικρατήσει χρειαζόταν να αντιμετωπίσει πάνω από 11 σε κάθε αγώνα.

Το εντυπωσιακό σε αυτά τα τρία χρόνια είναι πως ο Πέδρο Μαρτίνς δεν πήρε πρωτάθλημα την πρώτη χρονιά αλλά συνέχισε, με γνωστά τα αποτελέσματα, ενώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που πήραν αντίστοιχα τα πρωταθλήματα του 2018 και του 2019 έδιωξαν μετά τους προπονητές τους.

Δεν θα βρείτε την λέξη απόλυση πουθενά όμως επί της ουσίας και οι δύο διοικήσεις ΑΕΚ και ΠΑΟΚ εξώθησαν με την συμπεριφορά τους και τις αντιποδοσφαιρικές αποφάσεις τους τόσο τον Μανόλο Χιμένεθ όσο και τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην έξοδο λίγο μετά από μια ανεπανάληπτη για τα δεδομένα των συλλόγων τους επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Χιμένεθ οδήγησε την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια και ο Λουτσέσκου πήρε μόλις το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του ΠΑΟΚ.

Ξέχωρα λοιπόν από την αδιαμφισβήτητη διαφορά κλάσης που έχει ο Πέδρο Μαρτίνς με όλους τους προπονητές που πέρασαν από τους πάγκους των υπολοίπων ομάδων της Σούπερ Λιγκ σε αυτές τις τρεις σεζόν η σημαντική διαφορά που είχε ο Πορτογάλος ήταν η αντιμετώπιση από την διοίκηση και η πίστη στο ποδοσφαιρικό πλάνο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατανόησε ποδοσφαιρικά την πρώτη χρονιά του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, είδε το δάσος και όχι το δέντρο, αποφάσισε ψύχραιμα και σωστά. Ακολούθησε το ποδοσφαιρικό του πλάνο και δικαιώθηκε. Η ιστορία θα μπορούσε να ήταν διαφορετική αν είχε αποφασίσει να απομακρύνει τον Μαρτίνς.

Θα μπορούσε κάλλιστα να διαμορφωθεί μια εντελώς διαφορετική κατάσταση στα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου αν Μελισσανίδης και Σαββίδης έπρατταν με γνώμονα το ποδόσφαιρο και για τις ομάδες τους. Στο μυαλό τους όμως, αποδεδειγμένα το ποδοσφαιρικό πλάνο βασίζεται σε άλλα δεδομένα…

Σίγουρα όχι σε έναν προπονητή που έχει οδηγήσει την ομάδα σε μια σπουδαία επιτυχία και μπορεί με λίγη βοήθεια και χτίσιμο να φτιάξει κάτι σπουδαίο. Γιατί και η ΑΕΚ του 2018 και ο ΠΑΟΚ του 2019, κυρίως, αν είχαν την στήριξη σε ποδοσφαιρικό πλάνο σίγουρα θα είχαν καλύτερη μοίρα τώρα. Μπορεί και πάλι η ορμή του Ολυμπιακού του Μαρτίνς να τους είχε ξεπεράσει, όμως σίγουρα δεν θα πάλευαν για μια θέση στην Ευρώπη, όπως παλεύουν τώρα πληγωμένοι από τα δικά τους λάθη, τις παραλείψεις και τη λογική άλλων δεκαετιών που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό είχε όλα τα όπλα για να δουλέψει όπως ήθελε, όλες τις συνθήκες που χρειάζεται ένας προπονητής για να μεγαλουργήσει, δουλεύοντας σκληρά και πρακτικά. Πιστεύοντας στο πλάνο του και στις δυνατότητές του. Και το πέτυχε με την αμέριστη συμπαράσταση όλων στον Ολυμπιακό. Με την ίδια δίψα ετοιμάζεται να τελειώσει την 3η του χρονιά με νταμπλ στον Πειραιά σχεδιάζοντας την επόμενη όπου ήδη ο Ολυμπιακός έχει φροντίσει να έχει έτοιμη ομάδα που το μόνο που θα χρειαστεί θα είναι μια-δύο «πινελιές» και αντικατάσταση μόνο σε περίπτωση πώλησης.

Η διαφορά του Μαρτίνς με τους υπόλοιπους αντικατοπτρίζει στην διαφορά του Ολυμπιακού με τους… απέναντι. Παντού!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ