ΑΕΚ : Oι σταθερές του ρόστερ και ο Μάνταλος

ΑΕΚ : Oι σταθερές του ρόστερ και ο Μάνταλος

To10.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τους παίκτες της ΑΕΚ που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής από το «κιτρινόμαυρο» ρόστερ. Οι κολώνες, τα... κανόνια και ο «μαέστρος».

Σεζόν καρμπόν με τις δύο προηγούμενες θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την τρέχουσα για την ΑΕΚ. Για τρίτη σερί χρονιά, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018, η Ένωση παραπαίει αγωνιστικά απογοητεύοντας τους οπαδούς της.

Με πολλές προσδοκίες ξεκίνησε η σεζόν για τους «κιτρινόμαυρους», προσδοκίες όμως που πολύ σύντομα διαψεύστηκαν. Η ΑΕΚ έχασε και πάλι από πολύ νωρίς το τρένο του τίτλου κινδυνεύοντας μάλιστα πλέον ακόμη και να μείνει εκτός Ευρώπης ενώ παρά την επιστροφή της στους ομίλους του Europa League, η πορεία της εκεί ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτική.

Πλέον ο μόνος στόχος που έχει απομείνει και μπορεί να θεωρηθεί αντάξιος τους μεγέθους της είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου για να… σώσει κάτι από τη φετινή καταστροφική σεζόν. Όσο άσχημα και να είναι τα πράγματα συνολικά για την ΑΕΚ, σε ατομικό επίπεδο υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που με την απόδοσή τους κατάφεραν να ξεχωρίσουν.

To10.gr συγκέντρωσε τα πιο ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία από το «κιτρινόμαυρο» ρόστερ και σας τα παρουσιάζει. Από τους παίκτες που τράβηξαν το μεγαλύτερο κουπί μέχρι στιγμής στη σεζόν μέχρι εκείνους που διακρίθηκαν στις πιο σημαντικές κατηγορίες, των γκολ και των ασίστ.

Ο Μάνταλος και οι… άλλοι 

Ο Πέτρος Μάνταλος είναι αυτός που έχει πατήσει το χορτάρι περισσότερο από κάθε άλλο συμπαίκτη του τη φετινή σεζόν για την ΑΕΚ. Ο αρχηγός της Ένωσης μπορεί να μην έχει καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα του να ξεφύγει από τη μετριότητα, με τα 2.579 λεπτά που έχει αγωνιστεί όμως είναι μακράν από τον δεύτερο ο παίκτης με το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Όχι όμως και ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές αφού έχει καταγράψει μία λιγότερη από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ που έχει τα πρωτεία στη σχετική λίστα με 36. Παράλληλα ο Μάνταλος είναι και ένας από τους επτά παίκτες με περισσότερα από 2.000 αγωνιστικά λεπτά. Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Σάκχοφ, Κρίστιστιτς, Τσιντώτας και Ανσαριφάρντ είναι οι άλλοι έξι.

Αναλυτικά οι πρώτοι 10 σε λεπτά συμμετοχής:

Μάνταλος: 2.579′

Σβάρνας: 2.395′

Νεντελτσεάρου: 2.128′

Σάκχοφ: 2.101′

Κρίστιτσιτς: 2.086′

Τσιντώτας: 2.070′

Ανσαριφάρντ: 2.055′

Λόπες: 1.989′

Γκαρσία: 18.44′

Σιμόες: 1708′

Οι πέντε πρώτοι σε συμμετοχές:

Ανσαριφάρντ: 36 συμ.
Μάνταλος: 35 συμ.
Ολιβάιρα: 31 συμ.
Σάκχοφ: 30 συμ.
Σβάρνας: 30 συμ.

Ο ανταγωνισμός Ανσαριφάρντ – Ολιβέιρα και ο «μαέστρος» Μάνταλος

Ντέρμπι από το πουθενά προέκυψε για τον πρώτο σκόρερ της ομάδας. Ενώ ο Καρίμ Ανσαριφάρντ είχε ξεκινήσει με φόρα πετυχαίνοντας πολλά και καθοριστικά γκολ, στη συνέχεια μάλλον επηρεάστηκε από την κακή πορεία της ομάδας και πέρασε μια περίοδο αφλογιστίας όπου έμεινε χωρίς γκολ για σχεδόν δύο μήνες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να νιώσει την… καυτή ανάσα του Νέλσον Ολιβέιρα ο οποίος πλέον υπολείπεται μόλις ένα γκολ του Ιρανού (11-10) με τους δυο τους πάντως να είναι με διαφορά οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας για φέτος αφού ο τρίτος Τάνκοβιτς έχει 6. Βέβαια αν η ΑΕΚ δεν πετύχει κανέναν από τους στόχους της στο φινάλε, μικρή σημασία θα έχει ποιος κατάφερε να πετύχει τα περισσότερα γκολ.

Τέλος, για ακόμη μία χρονιά, ο Μάνταλος είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει ετοιμάσει τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλον, για τους συμπαίκτες του. Αν και τις περισσότερες φορές είναι αυτός που δέχεται τη μεγαλύτερη κριτική στα στραβά αποτελέσματα, ο Μάνταλος είναι η πιο σημαντική μονάδα στο δημιουργικό κομμάτι της ΑΕΚ έχοντας ήδη διψήφιο νούμερο, με 11 ασίστ.

Οι πρώτοι σκόρερ της ΑΕΚ:

Ανσαριφάρντ 11

Ολιβέιρα 10

Τάνκοβιτς 6

Γκαρσία 5

Λιβάγια 5

Σιμάνσκι 4

Οι πρώτοι σε ασίστ:

Μάνταλος 11

Γκαρσία 7

Τάνκοβιτς 6

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ