Παναθηναϊκός : Της… αμύνης τα παιδιά

Παναθηναϊκός : Της… αμύνης τα παιδιά

To10.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα νούμερα του φετινού Παναθηναϊκού όσον αφορά το ρόστερ της ομάδας.

Είναι ίσως η πιο… παράξενη σεζόν των τελευταίων ετών στον Παναθηναϊκό. Διότι ξεκίνησε με ανεβασμένο μπάτζετ, αρκετές μεταγραφές, προοπτική και φιλοδοξία πως φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Διότι ξεκίνησε έχοντας σβήσει την ευρωπαϊκή ποινή. Άρα η ομάδα φιλοδοξούσε να αγωνιστεί ξανά στα ευρωπαϊκά Κύπελλα που τόσο έχουν λείψει από τον κόσμο της.

Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν στον Παναθηναϊκό. Ο Ντάνι Πογιάτος ήταν ένα χαμένο, όσο και σύντομο, στοίχημα. Ο Τσάβι Ρόκα απέτυχε παταγωδώς. Στη θέση τους; Ο Λάζλο Μπόλονι και ο Πιέρ Ντρεοσί. Για να μαζέψουν και να προλάβουν να σώσουν οτιδήποτε σωνόταν. Το έσωσαν.

Πρόλαβε ο Παναθηναϊκός το… τρένο των πλέι οφ. Αν θα προλάβει και εκείνο της Ευρώπης; Μένουν εννιά αγώνες για να απαντηθεί το ερώτημα.

Το10.gr κάνει την… σούμα έως το σημείο που έπεσε η αυλαία της regular season για τον Παναθηναϊκό. Ποιοι διακρίθηκαν, ποιοι έπαιξαν περισσότερο, ποιοι σκόραραν περισσότερο, ποιοι πάσαραν περισσότερο. Ποιοι αποδείχτηκαν καθοριστικοί και ποιοι όχι.

Η οπισθοφυλακή έπαιξε περισσότερο

Σωκράτης Διούδης πρώτος με 2.390 λεπτά συμμετοχής. Μπαρτ Σένκεφελεντ δεύτερος με 1.993 λεπτά συμμετοχής. Μαουρίσιο τρίτος με 1.765 λεπτά συμμετοχής. Βέλεθ τέταρτος με 1.725 λεπτά συμμετοχής. Και Πούγγουρας πέμπτος με 1.630 λεπτά συμμετοχής. Το top 5 των συμμετοχών των παικτών του Παναθηναϊκού έχει παίκτες που αγωνίζονται από τη μέση του γηπέδου και πίσω.

Ένας τερματοφύλακας, τρεις στόπερ, ένας αμυντικός χαφ. Ένα ακόμα δείγμα πως ο Παναθηναϊκός του Μπόλονι νοιαζόταν περισσότερο για το τι συμβαίνει στην άμυνά του. Για το πως δεν θα παραβιαστεί η εστία του. Με αποτέλεσμα σπάνια να γίνονται αλλαγές στην… οπισθοφυλακή.

Αναλυτικά οι πρώτοι δέκα σε λεπτά συμμετοχής:

Διούδης: 2390′
Σένκεφελντ: 1993′
Μαουρίσιο: 1765′
Βέλεθ: 1765′
Πούγγουρας: 1630′
Καρλίτος: 1358′
Χατζηγιοβάνης: 1356′
Χουάνκαρ: 1337′
Αλεξανδρόπουλος: 1325′
Σάντσες: 1319′

Οι πέντε πρώτοι σε συμμετοχές:

Διούδης: 25
Καρλίτος: 24
Χατζηγιοβάνης: 23
Σένκεφελντ: 22
Μακέντα: 21

Τα μοιρασμένα γκολ

Είναι αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα που σκοράρει συχνά. Μόλις σε ένα φετινό παιχνίδι του σημείωσε πάνω από δύο γκολ, στο 3-2 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι. Και οι σκόρερ του κινήθηκαν σε ρηχά νερά. Κανένας δεν έφτασε σε διψήφιο αριθμό τερμάτων, κάτι που έκανε ο Μακέντα την προηγούμενη διετία.
Ο Ιταλός έχει πέντε γκολ έως τώρα. Δεύτερο στη σχετική κατηγορία, πίσω από τον Καρλίτος που έχει σημειώσει έξι. Ακολουθούν δύο ακόμα επιθετικοί, οι Ιωαννίδης και Καμπετσής με τρία τέρματα έκαστος.

Οι πρώτοι σκόρερ του Παναθηναϊκού:
Καρλίτος: 6
Μακέντα: 5
Ιωαννίδης: 3
Καμπετσής: 3
Βέλεθ: 2
Σανκαρέ: 2
Αϊτόρ: 2

Όσο για τις ασίστ; Κι εκεί τα πράγματα είναι… φτωχά. Ξεχώρισε ο Χατζηγιοβάνης. Έχει τέσσερις έως τώρα και τον ακολούθησε ο Αϊτόρ με δύο. Όλοι οι υπόλοιπο που έδωσαν τελική πάσα έχουν από μία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ