Οι «μπουκωμένες κάννες» του Παναθηναϊκού: Οι φορ… δεν τα βάζουν

Οι «μπουκωμένες κάννες» του Παναθηναϊκού: Οι φορ… δεν τα βάζουν

Μακέντα, Καρλίτος, Καμπετσής και Ιωαννίδης έχουν συγκομιδή μόλις 20 τερμάτων στη φετινή σεζόν...

Ένας από τους λόγους που ο Παναθηναϊκός ακόμα δεν έχει ανέβει στις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό «εισιτήριο», αφορά και τη μικρή παραγωγικότητα του στο σκοράρισμα. Στο ρόστερ υπάρχουν τέσσερις επιθετικοί περιοχής, αλλά ο συνολικός απολογισμός του μετά βίας πιάνει το νούμερο που είχαν άλλοτε οι μεγάλοι «κανονιέρηδες» του Τριφυλλιού.

Μακέντα, Καρλίτος, Ιωαννίδης και Καμπετσής έχουν σκοράρει όλοι μαζί 20 γκολ, μία επίδοση που είχε μόνος του ο Τζιμπρίλ Σισέ ή ο Μάρκους Μπεργκ πριν μερικά χρόνια. Ασφαλώς, η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας.

Το πλάνο του Ντάνι Πογιάτος για έναν ελκυστικό Παναθηναϊκό ναυάγησε νωρίς, ενώ ο Λάζλο Μπόλονι, πιεζόμενος από την κακή βαθμολογική θέση λειτούργησε με βαθμοθηρική λογική και συντηρητικό σχέδιο. Από την άλλη, και οι τέσσερις «φουνταριστοί» του Τριφυλλιού δεν έχουν πετύχει πολλά προσωπικά γκολ και σπατάλησαν ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, μην κάνοντας το κάτι παραπάνω για την ομάδα.

ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΜΑΚΕΝΤΑ

Ο βασικός «φουνταριστός» του Παναθηναϊκού την  προηγούμενη διετία και ο πρώτος σκόρερ του τη φετινή σεζόν. Ωστόσο, οι επιδόσεις του Ιταλού στράικερ απέχουν παρασάγγες από αυτές που θα έπρεπε να έχει το «εννιάρι» του Τριφυλλιού.

Ο Μακέντα έχει σκοράρει φέτος 8 γκολ σε 24 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ένα νούμερο αισθητά μικρότερο από τα 11 γκολ της περιόδου 2018-2019 και τα 15 τέρματα της περσινής αγωνιστικής χρονιάς. Ο Μακέντα έχει το ελαφρυντικό πως άρχισε τον Αύγουστο ως νούμερο 2 μετά τον Καρλίτος, ενώ ο Μπόλονι τον άφησε εκτός πλάνων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

ΚΑΡΛΙΤΟΣ

Πριν 14 μήνες, ο Καρλίτος αποκτήθηκε για να λύσει το πρόβλημα του εύκολου γκολ. Το βιογραφικό του Ισπανού επιθετικού στην Πολωνία, εγγυόταν πως θα τα καταφέρει. Εκ των πραγμάτων, οι προσδοκίες για τον Καρλίτος δεν έχουν δικαιωθεί ούτε κατά το ήμισυ, αφού ο 31χρονος κυνηγός έχει πετύχει μόλις 6 γκολ σε 26 αναμετρήσεις.

Ένας πενιχρός απολογισμός, σε σχέση με τα 15-20 που περίμεναν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, όταν κατέστησαν τον ποδοσφαιριστή ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους του ρόστερ. Η μόνη δικαιολογία που έχει ο Καρλίτος είναι πως το ποδόσφαιρο του Μπόλονι δεν ταιριάζει με τα προσόντα του.

ΦΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Το καλοκαίρι εντάχτηκε στο ρόστερ για να αποτελέσει την τρίτη επιλογή για την κορυφή της επίθεσης και μέχρι τα Χριστούγεννα, ο ρόλος του ήταν εξαιρετικά περιορισμένος. Από τις αρχές Ιανουαρίου και έπειτα, ο Φώτης Ιωαννίδης κέρδισε φανέλα βασικού επειδή υπηρετούσε το πλάνο του Μπόλονι καλύτερα από τους Καρλίτος και Μακέντα και συνολικά έχει παίξει σε 18 παιχνίδια.

Βέβαια, η συγκομιδή των 3 γκολ σε τόσες συμμετοχές δεν είναι αρκετή για τον κρατήσει στην ενδεκάδα, όσο και να προσφέρει σε άλλους τομείς. Ο Ιωαννίδης κάνει πολλά πράγματα, αλλά πρέπει να βελτιώσει τη συχνότητα του στο σκοράρισμα.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΜΠΕΤΣΗΣ

Ο Αργύρης Καμπετσής είχε τεθεί εκτός πλάνων τον Αύγουστο και ουσιαστικά μέχρι τα Χριστούγεννα περίμενε τον Ιούνιο του 2021 για να πάρει μεταγραφή. Ο Μπόλονι τα άλλαξε όλα, εμπιστεύτηκε τον 21χρονο επιθετικό κυρίως στο ρόλο του εξτρέμ και αυτός έδωσε πολύτιμες λύσεις το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

Ο Καμπετσής έχει πετύχει 3 γκολ σε 15 συμμετοχές, έχοντας και τον λιγότερο χρόνο από κάθε άλλο «φουνταριστό». Η μικρή παραγωγικότητα του έχει εξηγήσεις, όπως το ότι αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης ή ότι έχει πάρει τις πιο λίγες ευκαιρίες. Αλλά ένας στράικερ ξεχωρίζει από το γκολ και ο Καμπετσής πρέπει να κάνει περισσότερα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ