Παναθηναϊκός και ΑΕΚ… ουρές του Μοντέστο και του Καρεμπέ

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ… ουρές του Μοντέστο και του Καρεμπέ

Η κερδοφόρα πόρτα της γαλλικής αγοράς. Εκείνη που Μοντέστο και Καρεμπέ την άνοιξαν πρώτοι. Εκείνη που Ταυλαρίδης και Ντρεοσί ψάχνουν τους νέους... Καμαρά και Σισέ.

Ίδια τακτική εδώ και χρόνια. Από τότε που ο Φρανσουά Μοντεστό και ο Κριστιάν Καρεμπέ έριξαν… άγκυρα στο λιμάνι. Και ο Ολυμπιακός αποφάσισε να επενδύσει στο ποδόσφαιρο με… ποδόσφαιρο. Με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλύτερα απ’ τον καθένα το άθλημα. Που μεγάλωσαν στα γήπεδα. Και που οι επαφες τους μπορούν να σου φέρουν ένα παιδί των 500.000 ευρώ και να σου τον πουλήσουν 2-3 χρόνια αργότερα έναντι 10-15 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα. Ο Καμαρά. Ο Μπα. Ο Σισέ. Μια τριάδα που συνολικά δεν κόστισε ούτε 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Κι αυτή τη στιγμή το transfermarkt τους αποτιμά σε 15 εκατομμύρια (Καμαρά), 5 εκατομμύρια (Μπα) και άλλα 5 εκατομμύρια (Σισέ). Χωρίς καν να… πλησιάζει στους πραγματικούς αριθμούς. Μόνο ο Σισέ έχει ρήτρα 13 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πόρτα της γαλλικής αγοράς. Αυτή άνοιξε ο Ολυμπιακός με τον Μοντέστο και τον Καρεμπέ. Και δεν είναι μόνο οι τρεις προαναφερόμενοι. Είναι ο Εμβιλά. Είναι ο Λαλά. Είναι κι άλλοι τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτή η… χρυσοφόρα ποδοσφαιρική πόρτα μπαίνει πια στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Ακολουθώντας οι δυο τους το παράδειγμα του Ολυμπιακού. Και αναζητώντας τον επόμενο Καμαρά ή τον νέο Σισέ. Η ΑΕΚ, ιδιαίτερα, τις τελευταίες μέρες ψάχνει μέσω του Στάθη Ταυλαρίδη και των επαφών του στη Γαλλία έναν παίκτη που θα έρθει και θα λύσει μια για πάντα το πρόβλημα στην αμυντική της γραμμή. Που θα γίνει ο… leader της.

Και ο Παναθηναϊκός; Από τον Νοέμβριο και την έλευση του Πιέρ Ντρεοσί στην Ελλάδα έδειξε πως επιθυμεί να μιμηθεί όλα εκείνα που κάνει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Γάλλος διευθυντής στον σύλλογο, άρα και άνοιγμα στη γαλλική αγορά. Και ήδη οι πρώτοι έφτασαν τον Ιανουάριο. Ο Νιας ως δανεικός, ο Σανκαρέ και ο Ενγκμπακοτό ως ελεύθεροι.

Το καλοκαίρι θα βρει ξανά τον Ντρεοσί να αναζητεί… λαβράκια σε όλη τη Γαλλία, που θα τα φέρει στον Παναθηναϊκό, θα τα εξελίξει με απώτερο στόχο να… μοσχοπουλήσει σε μερικά χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ