Η νέα πολιτική του Ντρεοσί: Λίγοι και καλοί οι επόμενοι… Αλεξανδρόπουλοι

Η νέα πολιτική του Ντρεοσί: Λίγοι και καλοί οι επόμενοι… Αλεξανδρόπουλοι

Ο Πιέρ Ντρεοσί βάζει... φρένο στην αλόγιστη υπογραφή επαγγελματικών συμβολαίων από τα παιδιά της ακαδημίες. Συνολική αξιολόγηση, 4-5 από κάθε φουρνιά και προοπτική για εξέλιξη/προσφορά/πώληση.

Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είναι από σήμερα οι Χρήστος Κρυπαράκος και Αλέξανδρος Ένβιν Ρόμπι, όπως ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Δύο από τους παίκτες που είχε ξεχωρίσει ο Πιέρ Ντρεοσί, είχε καταθέσει τις προτάσεις του στους ατζέντηδές τους και οι απαντήσεις ήταν θετικές.

Ο 17χρονος Κρυπαράκος αγωνίζεται στη μεσοεπιθετική γραμμή, είναι στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού από το 2015 και υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Ίδιας διάρκειας θα είναι και η συνεργασία με τον 8χρονο κεντρικό αμυντικό, Ένβιν Ρόμπι, που βρίσκεται τρία χρόνια στην ακαδημία του Παναθηναϊκού.

Ποιοι ακολουθούν; Ο Ντρεοσί έχει καταθέσει πρόταση στον Καρβούνη (αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, είναι γεννημένος το 2002), ο οποίος έπειτα από την αρχική διαφωνία φέρεται έτοιμος να την κάνει δεκτή, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η συμφωνία με τον Δημήτρη Καλοσκάμη, που είναι 18 χρονών και αγωνίζεται στην άμυνα.

Υπάρχουν άλλοι πίσω απ’ αυτούς; Θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά για να ακούσουμε πως ο Ντρεοσί κατέθεσε νέες προτάσεις και σε άλλα παιδιά από τις ακαδημίες προκειμένου να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια και να ενσωματωθούν στην πρώτη ομάδα. Διότι ο Γάλλος διευθυντής του Παναθηναϊκού είναι μιας διαφορετικής πολιτικής απ’ αυτής που ίσχυε έως σήμερα στον σύλλογο. Και αυτή η πολιτική λέει… λίγοι και καλοί.

Ο Ντρεοσί έχει μεταφέρει στη διοίκηση πως δεν πρέπει να προχωράει σε ομαδικές υπογραφές συμβολαίων ποδοσφαιριστών της Κ-19. Είχε υπάρξει μια περίοδος που ο Παναθηναϊκός ανακοίνωνε ακόμα και εννιά ονόματα που υπέγραφαν επαγγελματικά συμβόλαιο. Με τον… φόβο να μην τους χάσει από κάποιον σύλλογο που θα τους δει και θα τους κάνει πρόταση. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ξανά, τουλάχιστον όσο βρίσκεται ο Γάλλος στο συγκεκριμένο πόστο.

Διότι ο ίδιος θεωρεί – και σωστά – ότι ο σύλλογος δεν μπορεί να… φορτώνεται τόσα επαγγελματικά συμβόλαια και να έχει πάνω από 40 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, τους οποίους δεν ξέρει πως να τους αξιοποιήσει.

Ο Ντρεοσί θέλει να γίνεται μια συνολική αξιολόγηση και να μην ξεπερνούν τα 4-5 επαγγλεματικά συμβόλαια από κάθε «φουρνιά». Ωστέ να μην χάνονται ποδοσφαιριστές ανάμεσα στους πολλούς, να αξιοποιούνται όσοι ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα και να δουλεύουν κάτω από τις σωστές βάσεις, ώστε να εξελιχθούν σαν ποδοσφαιριστές, να προσφέρουν στον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια να πουληθούν και να φέρουν χρήματα.

Είναι μια πολιτική που την γνωρίζει πολύ καλά ο Γάλλος διευθυντής της ΠΑΕ και την έχει ακολουθήσει σε όσους συλλόγους έχει βρεθεί. Και μάλιστα το έχει κάνει με μεγάλη επιτυχία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ