Μελισσανίδης : Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Μελισσανίδης : Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Για ακόμη μία φορά τα τελευταία χρόνια ο Δημήτρης Μελισσανίδης έριξε το μπαλάκι στους παίκτες της ΑΕΚ προαναγγέλλοντας σαρωτικές αλλαγές και to10.gr θυμάται τις προηγούμενες φορές που ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης έκανε κάτι παρόμοιο αλλά... έμεινε στα λόγια.

Την κάθετη πτώση και την καταστροφική πορεία της ΑΕΚ την τελευταία τριετία ήρθε να σφραγίσει ο διασυρμός από τον Ολυμπιακό το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Αυτό το 1-5 δεν αποτυπώνει μόνο τη διαφορά των δύο ομάδων τούτη τη στιγμή αλλά κυρίως αποτυπώνει το χάος που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους από το καλοκαίρι του 2018 κι έπειτα, σε όλα τα επίπεδα.

Σε τέτοιες πανωλεθρίες βέβαια και ειδικά όταν αυτές δεν είναι αποτέλεσμα μιας κακής βραδιάς αλλά επαναλαμβανόμενων ποδοσφαιρικών «εγκλημάτων», αυτός που έχει την κύρια ευθύνη είναι ο ιδιοκτήτης. Ο άνθρωπος ο οποίος αποφασίζει για τα πάντα μέσα στην ομάδα. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην προκειμένη περίπτωση.

Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης που την επομένη της ιστορικής ήττας από τον Ολυμπιακό επισκέφθηκε την αποστολή της ομάδας στο ξενοδοχείο για να βάλει χοντρό χέρι σε παίκτες και προπονητή και να τους προειδοποιήσει ότι «καλοκαίρι θα αλλάξουν όλα και δεν θα μείνει τίποτα το ίδιο». Μήπως όμως είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε μια τέτοια ομιλία;

Οι… παικταράδες που ακόμα έρχονται

Ποιος να ξεχάσει τα όσα είπε το καλοκαίρι του 2018 με την ΑΕΚ πρωταθλήτρια και καβάλα στ’ άλογο τότε, με αφορμή την υπόθεση με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. «Όποιον θέλουμε τον φέρνουμε, όποιον θέλουμε τον κρατάμε» είπε μεταξύ άλλων και υποσχέθηκε ότι θα φέρει παικταράδες ενόψει της νέας σεζόν που βρήκε την ομάδα στους ομίλους του Champions League μετά από 12 χρόνια.

Το αν έφερε τελικά παικταράδες και αν αντικατέστησε τον Χριστοδουλόπουλο, το έδειξε η ίδια η πορεία της ομάδας. Με τα εκατομμύρια των ομίλων να πηγαίνουν για το γήπεδο και την ομάδα να μένει γυμνή στην πιο απαιτητική χρονιά από τότε που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία.

«Θα τα αλλάξω όλα» part 1

Έναν χρόνο αργότερα και λίγες μέρες μετά τον χαμένο τελικό από τον ΠΑΟΚ, τον τρίτο κατά σειρά, ο Μελισσανίδης τα έψαλλε και πάλι στους παίκτες. Και πάλι εμφανίστηκε έτοιμος για μεγάλες αλλαγές προκειμένου να επιστρέψει η ΑΕΚ στις επιτυχίες.

«Ο πρώτος υπεύθυνος είμαι εγώ. Είμαι απογοητευμένος από την απώλεια του τίτλου στο Κύπελλο Ελλάδας, αλλά την ίδια ώρα είμαι αποφασισμένος να κάνω το καλύτερο για την ομάδα έτσι ώστε να επιστρέψει και πάλι στις επιτυχίες.

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ πως δεν προσπαθήσατε στον τελικό. Δεν πιστεύω κάτι τέτοιο. Ίσως όμως να μην μπορούσατε παραπάνω. Αυτά που θα πω θα ακουστεί κάπως σκληρό. Όσοι θέλετε να φύγετε είστε ελεύθεροι να το κάνετε φέρνοντας πρόταση στην ομάδα. Όσοι δεν φέρετε πρόταση, από αυτούς που είναι προς παραχώρηση, τότε θα μείνουν και θα προπονούνται μόνοι τους», ήταν τα λόγια του τότε. Για ακόμη μία φορά όμως, αποδείχθηκε ανακόλουθος αφού δύο χρόνια μετά, η ΑΕΚ βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από τότε.

Δεν… πλήρωσαν για να παίζουν και μπήκαν στον πάγο

Ενδιάμεσα, τον Νοέμβρη του 2018 είχε προηγηθεί το περιστατικό όπου μετά από μια ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό τελείωσε τους Σιμόες, Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο επειδή δεν συμφωνούσαν με τα χρήματα που τους έδινε για να ανανεώσουν. Η ατάκα «πολλοί εδώ μέσα θα έπρεπε να πληρώνετε και όχι να πληρώνεστε για να είστε στην ΑΕΚ», έμεινε στην ιστορία. Στην πορεία οι Σιμόες και Μπακασέτας επέστρεψαν στην ομάδα ανανεώνοντας το συμβόλαιό τους.

«Θα τα αλλάξω όλα» part 2

Για να φτάσουμε και στη φετινή σεζόν όπου πριν την οργισμένη ομιλία του το μεσημέρι της Δευτέρας, είχε προηγηθεί και μια επίσκεψη επί Καρέρα, μετά από την ήττα από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο κι ενώ είχαν μεσολαβήσει και ευρωπαϊκές αποτυχίες. Απευθυνόμενος προς τους παίκτες τότε, είχε ξεκαθαρίσει πως δεν τίθεται θέμα προπονητή αλλά και πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να φτιάξει την ομάδα από την αρχή.

«Ρε έχετε καταλάβει που έχετε έρθει; Στην ΑΕΚ είστε ρε! Λοιπόν, το λέω για πρώτη και τελευταία φορά! Όποιος δεν έχει αντιληφθεί που βρίσκεται θα φύγει! Τώρα! Προπονητής σας είναι ο Καρέρα. Αυτός είναι και τέλος! Δεν έχω κανένα θέμα να φτιάξω την ομάδα από την αρχή για να την κάνω και πάλι ομάδα! Τα συγχωροχάρτια σε σας ειδικά τελείωσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λίγες εβδομάδες αργότερα βέβαια ο Ιταλός τεχνικός απομακρύνθηκε από τον πάγκο και αν ο Γενάρης μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο δείγμα εφαρμογής του «θα φτιάξω την ομάδα από την αρχή», η προσθήκη Νταντσένκο, λέει πολλά. Για μια ομάδα που «φώναζε» για μεταγραφές στην άμυνα και στη θέση του τερματοφύλακα. Αυτό μάλλον λέγεται λευκή πετσέτα.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα…

Το κατά πόσο θα κάνει αυτή τη φορά πράξη τα λόγια του, δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Θα φανεί μέσα στους επόμενους μήνες. Για να συμβεί όμως αυτό, απαιτείται αρκετό χρήμα, πραγματική διάθεση για αλλαγές και οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις. Και αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, η ΑΕΚ δεν φαίνεται να διαθέτει τίποτα από τα τρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ