Παναθηναϊκός : Λάζλο Μπόλονι, παραμονή VS αποχώρηση

Παναθηναϊκός : Λάζλο Μπόλονι, παραμονή VS αποχώρηση

Ο Λάζλο Μπόλονι έχει αφήσει ανάμεικτες εντυπώσεις για τη δουλειά του στον Παναθηναϊκό και η αξιολόγηση συνεχίζεται.

Πριν λίγο καιρό, ο Λάζλο Μπόλονι έμοιαζε με τελειωμένη ιστορία για τον Παναθηναϊκό. Θεωρούταν ένας προπονητής ο οποίος μετρούσε αντίστροφα μέχρι τη λήξη της σεζόν και θα έφευγε από την Αθήνα μετά από ολιγόμηνη παραμονή. Όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται… Καταρχάς, ο Λάζλο Μπόλονι υπέγραψε συμβόλαιο με την ΠΑΕ που διαρκεί μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Ο Ρουμάνος δεν ήρθε ως μία λύση με περιορισμένο χρονικό ορίζοντα μέχρι το καλοκαίρι, αλλά ζήτησε και έλαβε χρόνο για να παρουσιάσει το έργο του.

Ούτε ο Αλαφούζος αντιμετώπισε τον Μπόλονι ως έναν υπηρεσιακό τεχνικό ή… μιας χρήσεως. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πιστεύει στις ικανότητες του 68χρονου προπονητή και για αυτό τον προσέλαβε, αλλά και υιοθέτησε την πρόταση του Πιερ Ντρεοσί για επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο Αλαφούζος ήθελε έναν άνθρωπο με τον οποίο ο Μπόλονι θα ένιωθε άνετα και δέχτηκε την εισήγηση του για τον Γάλλο παράγοντα.

Το πρόσημο και η αξιολόγηση

Ασφαλώς, το συμβόλαιο δεν εγγυάται τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών… Είτε η διοίκηση μπορεί να το λύσει, όπως έπραξε πέρυσι με τον Γιώργο Δώνη, είτε ο προπονητής να παραιτηθεί. Για την ώρα, καμία από τις δύο εκδοχές δεν είναι στο τραπέζι. Ο Αλαφούζος ουδέποτε σκέφτηκε σοβαρά να απολύσει τον Μπόλονι ακόμα και μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο από τον ΠΑΣ Γιάννινα και πολύ περισσότερο, δεν πέρασε από το μυαλό του Ρουμάνου να τα παρατήσει.

Η τρέχουσα κατάσταση του Μπόλονι είναι η εξής: το έργο του 68χρονου τεχνικού αξιολογείται και το πρόσημο βαίνει θετικό. Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με τη λήξη των Play Off και θα επηρεαστεί καθοριστικά από τη συμμετοχή ή όχι του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Conference League. Καθώς και την τελική έκθεση του Πιερ Ντρεοσί, αλλά και την άποψη των στενών συνεργατών του Αλαφούζου.

Ο Αλαφούζος έχει μία καλή προσωπική σχέση με τον Μπόλονι και τον έχει εκτιμήσει ως προσωπικότητα. Αυτό το συνυπολογίζει στην κρίση του, ενώ λαμβάνει υπόψη του ότι ο Ρουμάνος εξέθεσε με απόλυτο ρεαλισμό την κατάσταση που συνάντησε στο Κορωπί και δεν υποσχέθηκε μεγαλεπήβολα σχέδια.

Τα συν και τα πλην του Ρουμάνου

Το μεγάλο συν στη δουλειά του Μπόλονι είναι πως άπαντες αναγνωρίζουν ότι παρέλαβε μία ομάδα που παράπαιε και την έφερε στην pole position ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Δεν ήταν απλό να βρεθεί ο Παναθηναϊκός από τη 12η θέση της βαθμολογίας στην τετράδα. Ο Μπόλονι άλλαξε πολλά, δούλεψε σκληρά και με βαθμοθηρική λογική, έδωσε στόχο σε μία σεζόν που φαινόταν χαμένη.

Επίσης, ο Μπόλονι παίρνει υψηλό βαθμό στα ντέρμπι. Με αυτόν στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός μετά από χρόνια κέρδισε όλους τους ιστορικούς ανταγωνιστές του. Έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού, έκανε διπλά σε ΑΕΚ και Άρη, επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ δύο φορές σε τρεις εβδομάδες. Δεν το είχε συνηθίσει το Τριφύλλι αυτό και την τελευταία τριετία ήταν ο αδύναμος κρίκος του Big-4.

Αντίστοιχα, το βασικό μειονέκτημα του Μπόλονι είναι η αποδοχή που δεν έχει στα αποδυτήρια. Ο Ρουμάνος συγκρούστηκε με αρκετούς βασικούς, έχει μία αντίληψη που δεν ταιριάζει με την εποχή και αυτό δεν μπορεί να το αγνοήσει ο Αλαφούζος, όσες ευθύνες και αν αποδίδει στους ποδοσφαιριστές. Διότι είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό στον Μπόλονι στην τρέχουσα σεζόν και απολύθηκε από τη Γάνδη ακριβώς για αυτό…

Επίσης, ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΣ Γιάννινα και οι τρεις συνεχόμενες ήττες δεν θα ξεπεραστούν εύκολα στο πράσινο στρατόπεδο. Παρά τα ελαφρυντικά που αναγνωρίζονται στον Μπόλονι, ο Ρουμάνος είναι ο κύριος υπεύθυνος. Το Κύπελλο ήταν η μόνη διέξοδος της ομάδας για έναν τίτλο και τον έχασε πολύ εύκολα, χωρίς καν να σταθεί ανταγωνιστικά. Επιπροσθέτως, η καθίζηση ακολούθησε αμέσως μετά την κορύφωση, τη νίκη επί του Ολυμπιακού που σημαίνει πως η διαχείριση δεν ήταν η ενδεδειγμένη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ