Νασίμ Ουαμού : Το γαλλικό… λαβράκι του Ταυλαρίδη για το αριστερό άκρο της άμυνας (vid)

Νασίμ Ουαμού : Το γαλλικό… λαβράκι του Ταυλαρίδη για το αριστερό άκρο της άμυνας (vid)

Το όνομα του Γαλλομαροκινού αριστερού μπακ, Νασίμ Ουαμού φέρεται να είναι στη λίστα του Στάθη Ταυλαρίδη ο οποίος συνεχίζει να ψάχνει λύσεις για τα προβλήματα της ΑΕΚ μέσω της γαλλικής αγοράς.

Ο Στάθης Ταυλαρίδης συνεχίζει να… ψάχνεται στη γαλλική αγορά και φαίνεται πως βρήκε ένα όνομα για τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα όπου η ΑΕΚ θέλει να ενισχυθεί ενόψει και της νέας σεζόν. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Νασίμ Ουαμού της Ροντέζ, που αγωνίζεται στη Β’ Γαλλίας φέρεται να έχει μπει στη λίστα της Ένωσης και του Ταυλαρίδη.

Όπως αναφέρει το «foot365», οι «κιτρινόμαυροι» τσεκάρουν έντονα τον 27χρονο αριστερό μπακ της Ροντέζ (μπορεί να καλύψει όλή την πλευρά) και δεν αποκλείεται να γίνει και επίσημη κρούση μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή λήγει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν και εκτός από την ΑΕΚ ενδιαφέρονται επίσης η Μαλίν και η Σεντ Γκάλεν.

Ποιος είναι ωστόσο ο Νασίμ Ουαμού που έχει στη λίστα της η ΑΕΚ και τι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, όντας 27 ετών;

Προϊόν της Σεντ Ετιέν

Γεννημένος στις 27 Απριλίου του 1993 στη Γαλλία από Μαροκινούς γονείς. Ο Νασίμ Ουαμού γεννήθηκε στην πόλη της Σεντ Ετιέν και αναμενόμενα έγινε και φίλαθλος της ομώνυμης ομάδας… Ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο από αρκετά μικρή ηλικία, καθώς όνειρο του όπως είχε αναφέρει στο παρελθόν ήταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, φορώντας φυσικά τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας.

Το ξεκίνημα του ήταν ονειρικό, καθώς κατάφερε να μπει στα τμήματα υποδομής της ιστορικής Σεντ Ετιέν στα 7 του χρόνια! Στα 17 του ωστόσο έμεινε ελεύθερος με αποτέλεσμα να αλλάζει… πολιτείες και να καταλήγει στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στη Μαριτίμο.

Τα… ταξίδια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…

Η καριέρα του Ουαμού δεν εξελισσόταν σε καμία περίπτωση όπως θα ήθελε και θα περίμενε ο ίδιος, καθώς δύο χρόνια μετά τη συμφωνία με τη Μαριτίμο, έμεινε ελεύθερος με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη Γαλλία και να ψάξει την τύχη του στα χαμηλά πατώματα της χώρας…

Πρώτη του ομάδα στην επιστροφή του η Αντζεριό που αγωνιζόταν στην 5η κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου. Συνολικά αγωνίστηκε 21 φορές σε δύο σεζόν, ολοκληρώνοντας την πρώτη του δοκιμασία με 2 γκολ.

Οι καλές του εμφανίσεις στην 5η κατηγορία, έφεραν την άνοδο του στην 3η κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου και στη μεταγραφή του στην Κονσολάτ Μαρσέιγ ή αλλιώς Ατλέτικο Μαρσέιγ. Με την ομάδα της Μασσαλίας ο Ουαμού έδωσε το «παρών» σε μόλις τρεις εμφανίσεις, καθώς δεν κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους του συλλόγου με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος έναν χρόνο μετά…

Η Μιλούζ που αγωνιζόταν στην 4η κατηγορία του έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψει στη δράση και ο Γαλλομαροκινός το εκμεταλλεύτηκε, βγάζοντας ασπροπρόσωπους τους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν. Ο Ουαμού φόρεσε τελικά τη φανέλα της Μιλούζ 27 φορές (25 ως βασικός) και κατάφερε μάλιστα να συνεισφέρει σημαντικά και στον επιθετικό τομέα σκοράροντας τρία γκολ.

Για αυτόν τον λόγο αποκτήθηκε μόλις μερικούς μήνες μετά από τον Ροντέ που τότε αγωνιζόταν στην 3η κατηγορία. Με την Ροντέ ο Ουαμού έδειξε πως μπορεί να σταθεί κανονικά σε αυτό το επίπεδο χωρίς προβλήματα, καθώς αγωνίστηκε 22 φορές και σκόραρε μία φορά, ενώ αμέσως την επόμενη σεζόν πήγε στην Μπουλόν και παρέμεινε στην 3η κατηγορία…

Η επιστροφή στην Ροντέζ και το επαγγελματικό ντεμπούτο

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο και γρασίδι

Αφού αγωνίστηκε για άλλη μία χρονια με την Μπουλόν, ο Ουαμού επέστρεψε στην Ροντέζ με την οποία είχε πραγματοποιήσει τις καλύτερες του εμφανίσεις. Μία επιστροφή που τον έκανε επαγγελματία, καθώς η Ροντέζ είχε μόλις κερδίσει την άνοδο της στην Ligue 2, με τον Γαλλομαροκινό αριστερό μπακ να κάνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο στο ποδόσφαιρο σε ηλικία 25 ετών σε μία αναμέτρηση στις 19 Αυγούστου του 2019.

Μπορεί το επαγγελματικό του ντεμπούτο να άργησε, ωστόσο ο Ουαμού έχει δείξει στην Ligue 2 πως έχει τα προσόντα και τις ικανότητες για να συνεχίσει να αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο, καθώς από την περασμένη σεζόν μέχρι και φέτος, έχει αγωνιστεί συνολικά 43 φορές στο πρωτάθλημα, έχοντας 1 γκολ και 2 ασίστ.

Μπορεί τα νούμερα του να μην εντυπωσιάζουν, ωστόσο οι εμφανίσεις του 27χρονου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον και άλλων ομάδων εκτός από αυτό της ΑΕΚ και το καλοκαίρι αναμένεται να κάνει το επόμενο βήμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ