Πώς σηκώνει απόψε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Πώς σηκώνει απόψε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Με ποιο συνδυασμό αποτελεσμάτων ο Ολυμπιακός «σφραγίζει» και τυπικά απόψε την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδεύει ο Ολυμπιακός, με τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του να μετρούν πλέον αντίστροφα για την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν αποκτήσει μεγάλη διαφορά από τους διώκτες τους και πλέον είναι θέμα χρόνου να κατακτήσουν και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα. Το δεύτερο συνεχόμενο και 46ο στην πλούσια ιστορία τους. Μάλιστα, με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορούν ακόμα και σήμερα να «σφραγίσουν» τον τίτλο. Πως θα γίνει αυτό; Εάν κερδίσουν τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και ο Αρης δεν κερδίσει την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Πιο αναλυτικά, μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Superleague, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας μαζέψει 73 πόντους σε 28 παιχνίδια. Ο Αρης είναι στη δεύτερη θέση με 54 πόντους, με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορά 19 πόντων. Την 6άδα συμπληρώνουν οι ΠΑΟΚ (50β.), Παναθηναϊκός (49 β.), ΑΕΚ (48 β.) και Αστέρας Τρίπολης (43 β.).

Ο Ολυμπιακός για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, πρέπει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη (19:30) και ο Αρης να μην κερδίσει την ΑΕΚ στο «Κ. Βικελίδης» (15:00). Ενδιάμεσα από τα δύο ματς, ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο «Θ. Κολοκοτρώνης» (17:15).

Εάν οι Ερυθρόλευκοι κερδίσουν θα φτάσουν τους 76 βαθμούς και ανάλογα με το αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη, ο Αρης θα βρεθεί στους 55 (εάν έρθει ισοπαλία) ή θα μείνει στους 54 (εάν ηττηθεί). Η διαφορά θα είναι στους 21 και 22 πόντους αντίστοιχα και θα απομένουν άλλα 7 παιχνίδια μέχρι το τέλος των πλέι οφ, με τον Ολυμπιακό να υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του ετοιμάζονται να γράψουν μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου, με τον Πορτογάλο προπονητή και τους παίκτες του να γεμίζουν με χαρά και περηφάνια τον κόσμο του Ολυμπιακού. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού για δεύτερη σερί χρονιά απέδειξε ότι είναι ανώτερη από τους αντιπάλους της και παίρνει απόλυτα δίκαια τον τίτλο.

Μια σπουδαία επιτυχία για τον Ολυμπιακό, που έχει ξεφύγει από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, με τους δύο Δικεφάλους και τον Παναθηναϊκό να έχουν μείνει έτη φωτός πίσω από την ομάδα του Πειραιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ