Το… στοιχειωμένο ντέρμπι του Μακέντα: Μηδέν γκολ, μηδέν νίκες με Ολυμπιακό

Το… στοιχειωμένο ντέρμπι του Μακέντα: Μηδέν γκολ, μηδέν νίκες με Ολυμπιακό

Ένα χαμένο πέναλτι, μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία από τη μικρή περιοχή. Και στο μοναδικό ντέρμπι που έλειψε ο Μακέντα; Η μοναδική νίκη του Παναθηναϊκού...

Εχει σκοράρει τέσσερις φορές απέναντι στον ΠΑΟΚ. Τρεις απέναντι στην ΑΕΚ. Τον… στοιχειώνουν όμως τα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό. Το χαμένο πέναλτι στις 22 Σεπτεμβρίου 2019 στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς που τελικά έληξε 1-1 με ένα άλλο πέναλτι, αυτό του Μολό στο 90′. Νωρίτερα, στο 60′, ο Φεντερίκο Μακέντα είχε δει τον Ζοσέ Σα να βγάζει το δικό του και να του στερεί την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

Η μεγάλη ευκαιρία στο φετινό παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη, όταν μόνος του με την εστία κενή δεν μπόρεσε ξανά να ισοφαρίσει. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 1-0 και όλοι μιλούσαν γι’ αυτή τη χαμένα ευκαιρία του Ιταλού.

Εφτά φορές ο Φεντερίκο Μακέντα έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στην έως τώρα παρουσία του την Ελλάδα. Σε καμία δεν βρήκε δίχτυα. Σε καμία ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε. Η μοναδική φορά που οι πράσινοι κέρδισαν τον αιώνιο αντίπαλό τους όσο ο Ιταλός στράικερ είναι στη χώρα μας ήταν όταν εκείνος βρισκόταν εκτός αποστολής.

Πριν από δύο μήνες, στις 14 Φεβρουαρίου στη Λεωφόρο, ο Μπόλονι αποφάσισε να αφήσει έξω τον Μακέντα, αφού ήταν καλλυμένος από την παρουσία των υπολοίπων επιθετικών του ρόστερ. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1, στη μοναδική νίκη του σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τις τελευταίες τρεις σεζόν.

Καλείται το απόγευμα της Κυριακής στο Φάληρο να σπάσει την… κακοδαιμονία που τον ακολουθεί σε αυτές τις αναμετρήσεις. Οπως όλα δείχνουν θα παίξει βασικός και προέρχεται από ένα καταπληκτικό σερί. Εχει σκοράρει τέσσερις φορές στα τρία τελευταία παιχνίδια.

Δύο γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ (άνοιξε το σκορ και στο 2-1 και στο 3-0) και δύο γκολ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Δείχνει να βρίσκεται ίσως στην καλύτερη κατάσταση από πλευράς αποτελεσματικότητας από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα. Μοιάζει σαν να έχει προετοιμάσει τη δική του… ρεβάνς. Για το χαμένο πέναλτι του 2019, για τη χαμένη ευκαιρία του 2020, για τη μη συμμετοχή του στη νίκη του 2021.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ