Άστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-1 : Ισοπαλία με… ληστεία

Άστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-1 : Ισοπαλία με… ληστεία

Καραντώνης και Μανούχος «καθάρισαν» για τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, έκλεισαν τα μάτια σε καταφανέστατο πέναλτι του Κρέσπο και ο Δικέφαλος ήρθε ισόπαλος (1-1) με τον Αστέρα, που πραγματοποίησε ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση.

Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 σε ένα ματς, όπου «έκλεψαν» την παράσταση οι ρέφερι Καραντώνης και Μανούχος (VAR), αφού δεν καταλόγισαν τουλάχιστον ένα πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ των Αρκάδων, στον ορισμό της αλλοίωσης αποτελέσματος. Οι γηπεδούχοι ήταν σε ακόμη ένα ματς πολύ καλοί, απέδειξαν ξανά γιατί βρίσκονται στα play off, όμως οι Έλληνες διαιτητές του στέρησαν αυτό που άξιζε από το παιχνίδι, κόντρα στον νωθρό Δικέφαλο του βορρά που και πάλι ήταν κατώτερος των περιστάσεων.

Παρότι ο ΠΑΟΚ πήρε ψυχολογική ώθηση από το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την απώλεια του Άρη νωρίτερα από την Ένωση (1-3) και να πλησιάσει στη δεύτερη θέση, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην τρίτη θέση αλλά σε ισοβαθμία με τους κιτρινόμαυρους στους 51 βαθμούς. Σφιντέρσκι και Μουνάφο σκόραραν στο ματς, ενώ τη διαφορά την έκαναν ο Καραντώνης και ο Μανούχος, που πήρε μια ακατανόητη απόφαση στο πρώτο μέρος σε καθαρό διπλό πέναλτι του Κρέσπο στον Τιλίκα. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έκανε και χέρι και βρήκε και με τις τάπες τον επιθετικό του Αστέρα χαμηλά, όμως ο Μανούχος έκανε πως… δεν το είδε.

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς ήταν καλύτερη στα σημεία, όμως δεν είχε τη διαιτησία με το μέρος της, αφού έχει έντονα παράπονα και για πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους πάλι από τον Κρέσπο, αλλά και για έμμεσο του Πασχαλάκη σε φάση στο 12ο λεπτό.

Δείτε εδώ το LIVE και τα στατιστικά του ματς.

Όσον αφορά το ματς, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο μέρος, είχε την κυκλοφορία και τον έλεγχο του ματς, ενώ στο 5ο λεπτό είχε την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Βιεϊρίνια βρήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα τον Σφιντέρσκι, ο οποίος κατέβασε και σούταρε από πλεονεκτική θέση, όμως ο Παπαδόπουλος απέκρουσε δύσκολα με τη βοήθεια μάλιστα και του δοκαριού.

Ο Δικέφαλος του βορρά συνέχισε να έχει την μπάλα στα πόδια του, αλλά στο 12ο λεπτό πήγε να δεχτεί ένα απίθανο αυτογκόλ, μετά από επική γκάφα του Πασχαλάκη. Πιο συγκεκριμένα, ο Ίνγκασον του γύρισε την μπάλα υπό πίεση και εκείνος ανενόχλητος δεν έκανε κοντρόλ με αποτέλεσμα η μπάλα να πάει προς την εστία και να τη σώσει πάνω στη γραμμή με τα χέρια, σε μια φάση που είναι καθαρή παράβαση και έμμεσο, με τον ρέφερι Καραντώνη όμως να μην πτοείται από τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και να λέει «παίζεται».

Στο 22ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε και τη δεύτερη πολύ μεγάλη στιγμή του στο πρώτο μέρος και πάλι με τον Σφιντέρσκι, ο οποίος πήρε μια σέντρα ακριβείας από τα αριστερα από τον Τζόλη και με καρφωτή κεφαλιά από τα 5-6 μέτρα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Στο επόμενο λεπτό και πάλι ο ΠΑΟΚ είχε καλή φάση με τον Τζόλη να σουτάρει με δύναμη από τα πλάγια της περιοχής, αλλά τον Έλληνα γκολκίπερ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Η πιο σημαντική φάση του πρώτου μέρους όμως ήταν αναμφίβολα εκείνη του 28ου λεπτού.

Ο Αστέρας βγήκε στην επίθεση από τα δεξιά, ο Τιλίκα μπήκε μέσα στην περιοχή, ντρίμπλαρε τον Κρέσπο, με την μπάλα να βρίσκει πεντακάθαρα στο χέρι του, σε μια καταφανέστατη περίπτωση πέναλτι, ενώ εκτός αυτού η παράβαση είναι διπλή, αφού ο Ισπανός στόπερ βρίσκει τον μεσοεπιθετικό των γηπεδούχων και με τις τάπες χαμηλά. Ο διαιτητής Καραντώνης έδειξε κόρνερ, ενώ στο VAR έκλεισε τα μάτια και ο Μανούχος, με το ριπλέι να δείχνει πως η μπάλα βρίσκει στο χέρι, κάτι που με τους νέους κανονισμούς είναι πέναλτι. Από εκεί και πέρα ο Αστέρας ισορρόπησε το ματς, ενώ είχε και μια φάση με ένα σουτ του Τιλίκα που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι Αρκάδες διαμαρτυρήθηκαν και για νέο πέναλτι του Κρέσπο στον Ριέρα, με τον διαιτητή να μην δείχνει ούτε εκεί την παράβαση.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Αστέρας ξεκίνησε δυνατά και απείλησε στο 50ο λεπτό, μετά από φάουλ του Μουνάφο, αφού πήρε την απόκρουση της άμυνας ο Ριέρα και σούταρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει άουτ. Ο ΠΑΟΚ όμως κόντρα στη ροή του ματς στο δεύτερο μέρος κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 56ο λεπτό με τον Σφιντέρσκι, ο οποίος μετά από δυο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο σκόραρε και μάλιστα ένα πολύ όμορφο τέρμα. Ο Δικέφαλος του βορρά κυκλοφόρησε πολύ όμορφα την μπάλα, ο Ντοουγκλας έδωσε μια καλή πάσα στον Πολωνό, που ήταν με πλάτη στο ύψος του πέναλτι, όμως γύρισε και με δυνατό σουτ νίκησε τον Παπαδόπουλο.

Πέντε λεπτά μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ σε εξαιρετικό σημείο, όμως ο Βιεϊρίνια δεν βρήκε στόχο και έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Αστέρας Τρίπολης από την πλευρά του δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε 9 λεπτά μετά το τέρμα που δέχτηκε να ισοφαρίσει με σκόρερ τον Μουνάφο. Μετά από πλάγιο από τα αριστερά, ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά και ο αρχηγός του Αστέρα σούταρε από το ύψος της περιοχής. Η μπάλα κόντραρε, αλλά μετά από αδράνεια της άμυνας του Δικεφάλου ο Μουνάφο πήρε την κόντρα από τον Ουάρντα και σκόραρε για το 1-1.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ο Αστέρας είχε ακόμη μια καλή στιγμή στο 70ο λεπτό με σουτ του Άλβαρες από μακριά που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Οι Αρκάδες έλεγχαν τον ρυθμό, ο οποίος είχε πέσει και δεν υπήρχε κάποια αξιόλογη φάση, πλην ενός σουτ του Ντόουγκλας Αουγκούστο από καλό σημείο μέσα στην περιοχή που όμως κόντραρε. Τελευταια καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ και γενικότερα στο ματς ήταν στο 92′ όταν ο Σφιντέρσκι πήρε την κεφαλιά από καλό σημείο, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε.

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-1

Σκόρερ: Σφιντέρσκι (56′), Μουνάφο (65′)
Κίτρινες κάρτες: Κότσιρας (13′), Μουνάφο (60′) – Ζίβκοβιτς (51′), Ντόουγκλας (60′), Κρέσπο (78′), Ουάρντα (83′)
Κόκκινες κάρτες: –

Το «κλειδί»: Αναμφίβολα κλειδί στο παιχνίδι της Τρίπολης ήταν ο διαιτητής Καραντώνης και ο Μανούχος που ήταν στο VAR, αφού δεν έδωσαν τόσο το καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του Αστέρα στη φάση του πρώτου μέρους ανάμεσα σε Τιλίκα και Κρέσπο, ενώ δεν είδαν και το έμμεσο στη φάση του Πασχαλάκη. Μια γενικά πολύ κακή διαιτησία.

Το δεκάρι: Ο Αστέρας Τρίπολης γενικότερα ήταν για άλλη μια φορά εξαιρετικός απέναντι σε μεγάλο αντίπαλο και στάθηκε επάξια, αποδεικνύοντας γιατί είναι στην πρώτη εξάδα και τα Play off. Όμως ο Μουνάφο πέρα από το γκολ που πέτυχε ήταν πολύ καλός σε όλο το ματς, κέρδισε πολλές μονομαχίες και έδειξε ότι είναι από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος.

Στον πάγκο: Σε ακόμη άλλο ένα παιχνίδι ο Πάμπλο Γκαρσία δεν κατάφερε να προσφέρει κάτι αξιόλογο στον ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν νωθρός και δεν απείλησε ιδιαίτερα, ενώ αν δινόταν και το πέναλτι στο πρώτο μέρος θα γινόταν ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Ουρουγουανού τεχνικού.

Γιατί κόουτς: Ο Γκαρσία εκτός από κακή διαχείριση στο ματς, έκανε και το λάθος να ξεκινήσει τους 9 από τους 11 που έπαιξαν την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ στο ματς με την ΑΕΚ για το Κύπελλο. Αυτό φάνηκε να επηρεάζει την ομάδα που στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τις ίδιες δυνάμεις και μόλις ισοφάρισε ο Αστέρας παρότι πίεσε, οι Αρκάδες άντεξαν σχετικά εύκολα.

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο, Τιλίκα, Φερνάντεθ(16′ Ριέρα), Σίτο(66′ Ιγκλέσιας), Μπαράλες

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπαμπά, Κόστα, Σβαμπ(76′ Κρμεντσίκ), Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα(83′ Μουργκ), Τζόλης(58′ Eλ Καντουρί), Σφιντέρσκι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ