Παραπομπή οκτώ ατόμων ζητά η Εισαγγελέας για το θάνατο του Τάσκο Μποζατζίσκι

Παραπομπή οκτώ ατόμων ζητά η Εισαγγελέας για το θάνατο του Τάσκο Μποζατζίσκι

Την παραπομπή σε δίκη 8 ατόμων ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το θάνατο του Τάσκο Μποζατζίσκι ζητά η εισαγγελέας.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα κάτσουν οκτώ άτομα για την υπόθεση του θανάτου Βούλγαρου οπαδού του Άρη Τάσκο Μποζατζίσκι, εάν γίνει δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως.

Ο θάνατος του Βούλγαρου οπαδού του Άρη Τάσκο Μποζατζίσκι στις 5 Ιανουαρίου 2020 ήταν ένα από τα χειρότερα περιστατικά οπαδικής βίας στην Ελλάδα.

Σε πείσμα μιας αρχικής προσπάθειας να παρουσιαστεί ως περίπου ένα ατύχημα αποδείχτηκε από την προανακριτική διαδικασία ότι ήταν στην πραγματικότητα μια συντονισμένη επίθεση στην οποία έπαιξαν ρόλο οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Ο Τόσκο Μποζατζίσκι ήταν ένας οπαδός της Μποτέφ Πλόβντιβ, ομάδας της Βουλγαρίας και ταυτόχρονα οπαδός του Άρη Θεσσαλονίκης. Είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη μαζί με άλλους Βούλγαρους οπαδούς του Άρη για να παρακολουθήσουν το ματς της αγαπημένης τους ομάδας με τον ΠΑΟΚ. Έχοντας πανηγυρίσει τη νίκη της ομάδας τους είχαν κάτσει την επομένη να πιουν έναν καφέ. Εκεί δέχτηκαν επίθεση από οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ και στην προσπάθειά του να τους ξεφύγει ο Μποζατζίσκι χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο.

Η έρευνα έδειξε ότι αυτοκίνητο ήταν ενοικιασμένο μέσω leasing στο όνομα του Θεόδωρου Γραμματικόπουλου γνωστού οπαδού του ΠΑΟΚ. Η αστυνομία διαμόρφωσε σταδιακά στην εκτίμηση ότι αυτός σήμανε το προσκλητήριο για να φτάσουν οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην καφετέρια όπου έπινε το καφέ του αμέριμνος ο Βούλγαρος οπαδός του Άρη και οι φίλοι του. Σε αυτή την ομάδα οπαδών εντάχθηκε, σύμφωνα με την εκτίμηση των αστυνομικών και ο Γραμματικόπουλος ενώ η φίλη του πήρε το αυτοκίνητο. Όταν ο άτυχος Βούλγαρος φίλαθλος προσπάθησε να ξεφύγει από τα χτυπήματα που δεχόταν στο πάρκινγκ της καφετέριας, έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο.

Οι ανακριτικές αρχές δεν δέχτηκαν τον ισχυρισμό ότι η φίλη του Γραμματικόπουλου έφυγε ύστερα από έναν καυγά, ούτε τον ισχυρισμό του ίδιου του Γραμματικόπουλου ότι δεν είχε σχέση με το περιστατικό. Γι’ αυτό και πρώτα η φίλη του και μερικούς μήνες αργότερα και ο ίδιος κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Ο Γραμματικόπουλος δεν είναι απλώς ένα οπαδός, αλλά και στενός φίλος του Γ. Διαμαντίδη επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο του επίπλου και οπαδού του ΠΑΟΚ, με συμμετοχή στα ποδοσφαιρικά κοινά. Με τη σειρά του ο Διαμαντίδης είναι στενός φίλος με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκατση.

Τώρα, ήρθε η ώρα η αρμόδια εισαγγελέας να κάνει την πρότασή της στο Δικαστικό Συμβούλιο που θα αποφασίσει την παραπομπή στη δίκη. Η εισαγγελέας προτείνει να καθίσουν στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου η 27χρονη οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου και ο Γραμματικόπουλος, οι οποίοι είναι ήδη προφυλακισμένοι για την υπόθεση. Για την πρώτη, η εισαγγελέας εισηγείται να παραπεμφθεί σε δίκη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ως ηθικό αυτουργό στην πράξη αυτή, όπως επίσης για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, προτείνει να δικασθεί ο δεύτερος. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους έξι που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην επίθεση και είναι ελεύθεροι με όρους, ζητεί να δικασθούν -κατά περίπτωση- για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και συνέργεια στην ίδια πράξη.

Επικαλούμενη στοιχεία από τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικές αρχές, η εισαγγελέας αποδίδει κεντρικό ρόλο στον Γραμματικόπουλο όσον αφορά τα γεγονότα της 5ης Ιανουαρίου του 2020, που οδήγησαν στον θάνατο του 26χρονου Βούλγαρου, ενώ απορρίπτει τους ισχυρισμούς του περί μη εμπλοκής του στο επεισόδιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ