Το crash test Μιλόγεβιτς-Λουτσέσκου

Το crash test Μιλόγεβιτς-Λουτσέσκου

Τα κοινά σημεία και οι διαφορές των δύο τεχνικών που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο για την ΑΕΚ.

Βλάνταν Μιλόγεβιτς και Ραζβάν Λουτσέσκου είναι οι δύο προπονητές που βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας της ΑΕΚ για την επόμενη μέρα της ομάδας. Αμφότεροι κάνουν «γκελ» στον Δημήτρη Μελισσανίδη και αυτό τους έχει φέρει και στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος για την Ένωση.

Πρόκειται για δύο περιπτώσεις προπονητών με αρκετά κοινά στοιχεία, αλλά και κάποιες διαφορές. Προφανώς όλα αυτά μπαίνουν στη ζυγαριά από μεριάς ΑΕΚ. Άλλωστε στην Ένωση δεν δείχνουν να βιάζονται για να κλείσουν το θέμα του προπονητή. Θέλουν να μελετήσουν όλα τα δεδομένα με προσοχή και να πάρουν την κατάλληλη απόφαση.

Γνώστες του ελληνικού πρωταθλήματος

Τόσο ο Λουτσέσκου όσο και ο Μιλόγεβιτς γνωρίζουν πολύ καλά τη χώρα μας και το ελληνικό πρωτάθλημα. Αμφότεροι έχουν καταγράψει τη δική τους πορεία στους πάγκους ελληνικών ομάδων. Ο Λουτσέσκου σε Ξάνθη και ΠΑΟΚ, ενώ ο Μιλόγεβιτς στον Πανιώνιο. Φυσικά ο Σέρβος μας έχει συστηθεί πολλά χρόνια πίσω, ως ποδοσφαιριστής με θητεία σε Απόλλωνα, Παναθηναϊκό, Ηρακλή και Ακράτητο.

Μπολιασμένοι με την επιτυχία

Η μέχρι τώρα πορεία των δύο προπονητών στην καριέρα τους κρίνεται απόλυτα πετυχημένη. Και οι δύο έχουν ξεχωρίσει με τις ομάδες που ανέλαβαν και έχουν μπολιαστεί με επιτυχίες. Ο Λουτσέσκου κατέκτησε τίτλους στην Ελλάδα με τον ΠΑΟΚ, οδηγώντας μάλιστα τους Θεσσαλονικείς στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ενώ το ίδιο επανέλαβε και με την Αλ Χιλάλ στη Σαουδική Αραβία. Ο Μιλόγεβιτς από την άλλη οδήγησε τον Ερυθρό Αστέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ ενώ με τον σύλλογο της Σερβίας πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο.

Ομάδες με ταυτότητα

Ένα ακόμα κοινό χαρακτηριστικό των Μιλόγεβιτς και Λουτσέσκου είναι το στίγμα που δίνουν στις ομάδες τους. Και οι δύο είναι προπονητές που έχουν ένα συγκεκριμένο στιλ στο μυαλό τους και φροντίζουν να το το «περνάνε» στους συλλόγους που αναλαμβάνουν. Να δημιουργούν δηλαδή σύνολα με μια ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα, που κατά βάση περιλαμβάνει ένα επιθετικό ποδόσφαιρο και αρκετά τρεξίματα.

Αντίθετοι χαρακτήρες

Αν υπάρχει ένα στοιχείο στο οποίο ξεκάθαρα διαφέρουν ο Σέρβος και ο Ρουμάνος προπονητής αυτό έχει να κάνει με τον χαρακτήρα τους. Ο Λουτσέσκου είναι μια πολύ πιο εκρηκτική προσωπικότητα, ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά το παιχνίδι των Media και του αρέσει να το χρησιμοποιεί.

Από την άλλη ο Μιλόγεβιτς είναι ένας πιο χαμηλών τόνων προπονητής. Ένας τεχνικός που δεν συνηθίζει να δυναμιτίζει με τις δηλώσεις του και προτιμά να διοχετεύει την ενέργειά του στο αμιγώς ποδοσφαιρικό κομμάτι.

Άλλα οικονομικά δεδομένα

Βεβαίως ένας ακόμα παράγοντας που διαφοροποιεί τις δύο περιπτώσεις σε σχέση με τις σκέψεις της ΑΕΚ, είναι το οικονομικό. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε ένα ηγεμονικό συμβόλαιο στην Αραβία και το μπάτζετ του παραμένει υψηλό. Αρκετά πάνω από το 1 εκατομμύριο ευρώ, χρήματα που φέρεται διατεθειμένη να διαθέσει η Ένωση για τον προπονητή που θα διαδεχθεί τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της.

Οι απαιτήσεις του Μιλόγεβιτς από την άλλη είναι πιο λογικές. Ο Σέρβος τεχνικός και το επιτελείο του θα μπορούσαν να κλείσουν στην ΑΕΚ με ένα ποσό που δεν θα ξεπερνά τις 700.000 ευρώ ετησίως.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ