Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-0: Με την υπογραφή του Σωκράτη (vid)

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-0: Με την υπογραφή του Σωκράτη (vid)

Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, με τον Σωκράτη να σκοράρει το πρώτο του τέρμα τη φανέλα του Ολυμπιακού - Πολλές αλλαγές από τον Μαρτίνς.

Με τον  Σωκράτη Παπασταθόπουλο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα, ο Ολυμπιακός επικράτησε εντός έδρας του Αστέρα Τρίπολης με 1-0, για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Οι Ερυθρόλευκοι, που παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, επέστρεψαν στις νίκες και πρόσθεσαν τρεις ακόμα πόντους στη φετινή τους συγκομιδή τους, φτάνοντας στους 79 βαθμούς σε 31 ματς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε ροτέισον και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες όπως οι Κρίστινσον, Τιάγκο Σίλβα και Κάιπερς, που δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά στη φετινή σεζόν, με τον Πορτογάλο να δίνει επίσης φανέλα βασικού σε Βρουσάι και Βαλμπουενά.

Οι Πειραιώτες έκαναν το καθήκον τους απέναντι στους Αρκάδες και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι που ακολουθεί την ερχόμενη Κυριακή (25/4) με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-4-2, με τον Κρίστινσον μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Αβραάμ, Σεμέδο και Ρέαμτπσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Καμαρά και Σίλβα ήταν στα χαφ, με τους Βρουσάι και Βαλμπουενά στα άκρα και τους Κάιπερς και Χασάν στην επίθεση.

Από την άλλη, ο Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε τον Αστέρα Τρίπολης με τους: Τσιφτσή, Τασουλή, Βαλιέντε, Κρέσπι, Κώτσιρα, Χριστόπουλο, Μπελόκ, Σουάρες, Ριέρα, Μπαράλες και Αλί Μπαμπά.

Ευκαιρίες με Χασάν και Κάιπερς

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε στο 5ο λεπτό με τον Αχμέντ Χασάν. Ο Σίλβα έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Αιγύπτιος κατέβασε ωραία την μπάλα και σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Τσιφτσής έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

Δέκα λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Κάιπερς να απειλήσει, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης απέκρουσε. Ο Βέλγος κέρδισε τις κόντρες, σούταρε με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο νεαρός κίπερ των Αρκάδων έπεσε και έδιωξε με το αριστερό χέρι.

«Απάντησε» ο Ριέρα, τραυματίστηκε ο Αβραάμ

Στο 21’ ο Ριέρα έκανε ωραία ενέργεια έξω την μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, ξέφυγε από τους αντιπάλους του, βρέθηκε απέναντι από τον Κρίστινσον, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ισλανδού πορτιέρο. Ένα λεπτό αργότερα, ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Αβραάμ Παπαδόπουλος τραυματίστηκε και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να παίρνει τη θέση του 36χρονου αμυντικού.

Στο 23’ ο Βαλμπουενά βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά ο Τσιφτσής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Ένα λεπτό αργότερα, ο Αχμέντ Χασάν έκανε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, μετά τη σέντρα που έγινε από αριστερά, όμως, η μπάλα δεν είχε δύναμη και ο πορτιέρο του Αστέρα μπλόκαρε εύκολα.

Σκληρό μαρκάρισμα από τον Μπαράλες, τραυματίστηκε ο Λαλά

Λίγα λεπτά μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Μπαράλες έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Κένι Λαλά, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να του δείχνει την κίτρινη κάρτα. Μια φάση στην οποία θα μπορούσε να δει ακόμα και την κόκκινη κάρτα ο επιθετικός του Αστέρα, ο οποίος νωρίτερα είχε σπρώξει τον Παπασταθόπουλο. Από το μαρκάρισμα του Αργεντινού τραυματίστηκε ο Γάλλος μπακ, ο οποίος στην ανάπαυλα του ημιχρόνου έγινε αναγκαστική αλλαγή από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στον Ολυμπιακό και πιο συγκεκριμένα στον Καμαρά. Στο 43’ ο Βρουσάι ελίχθηκε ωραία στη δεξιά πλευρά, έστρωσε στον Αφρικανό μέσο, αυτός δοκίμασε το πόδι του, σουτάροντας έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσιφτσή, που είχε μείνει… άγαλμα και απλά κοιτούσε την πορεία της.

Αλλαγές από τους δύο προπονητές

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μαρτίνς προχώρησε σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, με τον Ντρέγκερ να παίρνει τη θέση του τραυματία Λαλά. Από την άλλη, ο Ράσταβατς έκανε τρεις αλλαγές, με τους Τζίμα, Γκόμεζ και Ιγκλέσιας να μπαίνουν αντί των Μπαράλες, Ριέρα και Βαλιέντε.

1-0 με τον Σωκράτη!

Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου πέρασαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τον Ολυμπιακό στο 53’ να βρίσκει το γκολ από στημένη φάση. Ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει από δεξιά οι Πειραιώτες, ο Κάιπερς πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Παπασταθόπουλος από κοντά με το κεφάλι την έστειλε στα δίχτυα του Τσιφτσή για το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του έμπειρου αμυντικού με τα χρώματα των Πειραιωτών. Στο 59’ ο Τζίμας βρέθηκε σε καλή θέση και προσπάθησε να απαντήσει, αλλά η κεφαλιά που έκανε έφυγε άουτ και έχασε την ευκαιρία.

Νέες αλλαγές

Στο 67’ ο Μίλαν Ράσταβατς έκανε την τέταρτη αλλαγή του στο παιχνίδι, με τον Τιλίκα να παίρνει τη θέση του Αλί Μπαμπά. Ο Πέδρο Μαρτίνς τρία λεπτά αργότερα ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί αντί του Αχμέντ Χασάν και τον Λαζάρ Ραντζέλοβιτς αντί του Ματιέ Βαλμπουενά.

Μεγάλη ευκαιρία με τον Καμαρά

Μετά τις αλλαγές των δύο προπονητών, το ματς απέκτησε ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, αλλά χωρίς να έχουμε μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Μέχρι το 78’, όταν ο Καμαρά έφτασε μια… ανάσα από το 2-0. Ο Κάιπερς άνοιξε στον Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός γύρισε στον διεθνή μέσο, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 81’ ο Πέδρο Μαρτίνς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Γιαν Εμβιλά να παίρνει τη θέση του Ούγκο Κάιπερς.

Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το παιχνίδι και να φτάνει στη νίκη.

Το δεκάρι: Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Μπήκε ως αλλαγή, όταν τραυματίστηκε ο Αβραάμ και στο δεύτερο μέρος πέτυχε το γκολ της νίκης. Το πρώτο του με τα ερυθρόλευκα.

Το κλειδί: Το γκολ του έμπειρου σέντερ μπακ στην αρχή του δεύτερου μέρους. Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες στο πρώτο, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε.

Γιατί κόουτς: Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε ολικό ροτέισον και έδωσε χρόνο σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά στη φετινή σεζόν. Στο δεύτερο έβαλε και τον Ραντζέλοβιτς. Αλλαγές έκανε και ο Ράσταβατς, με τους δύο προπονητές να δοκιμάζουν πρόσωπα ενόψει της νέας σεζόν.

Στον πάγκο: Ο Σιδηρόπουλος. Θα μπορούσε στο 33’ να δώσει κόκκινη κάρτα στον Μπαράλες για το σκληρό μαρκάρισμα που έκανε στον Λαλά, ενώ προηγουμένως ο Αργεντινός είχε σπρώξει τον Σωκράτη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον, Σεμέδο, Καμαρά, Σίλβα, Χασάν (70′ Ελ Αραμπί), Βρουσάι, Κάιπερς (82′ Εμβιλά), Βαλμπουενά (70′ Ραντζέλοβιτς), Παπαδόπουλος (22′ λ.τρ. Σωκράτης), Ρέαμπτσιουκ και Λαλά (46′ λ.τρ. Ντρέγκερ).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Τασουλής, Βαλιέντε (46′ Ιγκλέσιας), Μπαράλες (46′ Τζίμας), Κρέσπι, Μπελόκ (88′ Κανελλόπουλος), Σουάρες, Ριέρα (46′ Γκόμες), Κώτσιρας, Χριστόπουλος και Αλί Μπάμπα (67′ Τιλίκα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ