Βαρούχας: «Αν δεν ξέρεις πλεονέκτημα, δεν είσαι διαιτητής – Στην Ελλάδα γίνονται όλα τα περίεργα»

Βαρούχας: «Αν δεν ξέρεις πλεονέκτημα, δεν είσαι διαιτητής – Στην Ελλάδα γίνονται όλα τα περίεργα»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας μίλησε για την απόφαση του Γκεστράνιους να μην μετρήσει το γκολ του Μακέντα για να δώσει φάουλ και κάρτα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ενώ τόνισε ότι σωστά ο Φινλανδός δεν έδειξε πέναλτι υπέρ του Δικεφάλου στη φάση του Κρμέντσικ.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας σχολίασε τις αμφισβητούμενες φάσεις της αγωνιστικής στη Superleague και στάθηκε στη διαιτησία του Ματίας Γκεστράνιους στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και το πολύ σημαντικό λάθος που έκανε στη φάση του γκολ του Μακέντα.

Ο Φινλανδός διαιτητής δεν άφησε πλεονέκτημα στο γκολ του Ιταλού, ακύρωσε το τέρμα και γύρισε τη φάση πίσω για να δώσει φάουλ στον Καμπετσή και κίτρινη κάρτα, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να είναι έξαλλοι με τη συγκεκριμένη απόφαση. Ο Βαρούχας λοιπόν αναφέρθηκε αρχικά στην αντίδραση του Φιλανδού έπειτα από τις διαμαρτυρίες των παικτών του «τριφυλλιού», ενώ τόνισε πως αν δεν ξέρεις την έννοια του πλεονεκτήματος δεν είσαι διαιτητής.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Βαρούχα:

«Σε ένα σουτ παίκτη του Παναθηναϊκού που πηγαίνει η μπάλα από το σώμα στο χέρι του Βαρέλα δεν υπάρχει πέναλτι. Έπειτα είναι η φάση που σταματάει και δεν αφήνει το πλεονέκτημα. Εδώ γίνονται όλα τα περίεργα, γιατί εκείνη τη στιγμή ο διαιτητής πάει να δείξει κάρτα στον… Καμπετσή! Φέρνεις υποτίθεται έναν διαιτητή από το εξωτερικό, επειδή δεν είσαι ικανοποιημένος από το επίπεδο των Ελλήνων.
Αν δεν έχει καταλάβει όμως ότι αυτό είναι πλεονέκτημα, δεν είναι διαιτητής. Είναι από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουν τα παιδιά στις σχολές, ότι αφήνεις το πλεονέκτημα. Στο 95’ υπάρχει η διεκδίκηση Βέλεθ και Κρμέντσικ. Εκεί δεν υπάρχει παράβαση και σωστά το συνέχισε το παιχνίδι».

Για το Ολυμπιακός-ΑΕΚ: «Σωστά δεν μέτρησαν τα γκολ που ακυρώθηκαν από το VAR. Το πέναλτι που ζήτησε ο Ολυμπιακός για χέρι του Λόπες δεν είναι, αφού η μπάλα δεν χτυπάει στο απλωμένο χέρι».

Για το ΑΕΛ-ΟΦΗ και τη φάση που συζητήθηκε περισσότερο, αυτή του σκληρού τάκλιν του Γιαννούλη στον Γλυνό, σημείωσε: «Στο 82’ ο Γιαννούλης κάνει μια ανεπίτρεπτη ενέργεια. Δεν την περιμένεις ποτέ από έναν παίκτη με τόσα χρόνια στα γήπεδα. Είναι απευθείας κόκκινη, αλλά έπρεπε να επέμβει το VAR για δοθεί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ