ΑΕΚ : «Θέλουμε και μπορούμε το νταμπλ» είπε ο Μπακάκης

ΑΕΚ : «Θέλουμε και μπορούμε το νταμπλ» είπε ο Μπακάκης

Ο Έλληνας άσος της ΑΕΚ μίλησε για Ατρόμητο, Ντιναμό, Εθνική και πολλά άλλα.

Για όλους και για όλα μίλησε στη Nova ο Μιχάλης Μπακάκης, με τον αμυντικό της ΑΕΚ να τονίζει μεταξύ άλλων πως οι Κιτρινόμαυροι έχουν πεισμώσει για την κατάκτηση του νταμπλ, μετά τον αποκλεισμό με την Ντιναμό.

Παράλληλα, σχολίασε το κρίσιμο ματς της Δευτέρας με τον Ατρόμητο, τις φετινές αλλαγές στη θέση του στο γήπεδο, αλλά και το κεφάλαιο εθνική Ελλάδος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπακάκης:

Αν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό «πολυεργαλείο»:

«Στο ποδόσφαιρο όταν κάποιος παίκτης παίζει πάνω από δυο θέσεις τον λένε πολυεργαλείο. Τότε το αποδέχομαι».

Για τον τραυματισμό του κι αν θα παίξει στο Περιστέρι τη Δευτέρα:

«Υπάρχει περίπτωση να παίξω στο Περιστέρι. Θα δοκιμάσουμε αύριο. Είναι 50-50. Δοκίμασα λίγο σήμερα, θα δούμε αύριο».

Για το ματς της Τούμπας κι αυτό στο Περιστέρι:

«Είναι παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά. Αν δεν κερδίσει ο ΠΑΟΚ και κερδίσουμε στον Ατρόμητο θα ανέβουμε από πάνω. Πρέπει όμως να κοιτάξουμε τα δικά μας παιχνίδια. Να πάμε στην Τούμπα και να είναι στα δικά μας πόδια τι θα κάνουμε. Και το Χ μας κάνει στην Τούμπα και το διπλό μας κάνει. Πρέπει όμως να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι γιατί είναι δύσκολα. Πρέπει να κερδίσουμε εμείς για να είμαστε σίγουρα δυο βαθμούς πίσω».

Για τη φετινή του σεζόν που παίζει ασταμάτητα:

«Υπάρχουν πολλά. Υπάρχει αποκατάσταση, τρόπος ζωής, ξεκούραση, να προσέχεις τον εαυτό σου και σωματικά και ψυχολογικά, γιατί υπάρχει πίεση. Παίζουν πολλά ρόλο για να είσαι στο 100% σε κάθε παιχνίδι».

Για τον «ανταγωνισμό» στην 11άδα:

«Από την αρχή της χρονιάς είχα πει ότι πρέπει να πάρει θέση στην 11άδα. Εχω δουλέψει, έχω πιστέψει στον εαυτό μου. Με πιστεύει και ο προπονητής. Είναι κάτι σαν δικαίωση για μένα. Είχα κάποιους τραυματισμούς, δεν κατάφερα να πατήσω καλά στα πόδια μου, όμως φέτος ειμαι καλά».

Για την Εθνική:

«Πάντα ένας ποδοσφαιριστής προσπαθεί να είναι πάντα καλά για να έχει κλήση στην Εθνική. Δίνει ένα έξτρα κίνητρο η Εθνική να δίνεις τα πάντα γιατί μαζί με την ομάδα κερδίζει και ο παίκτης. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην καλύτερη φάση της καριέρας μου. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή θα γίνει η κλήση».

Για την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ:

«Αυτό που μας βγάζει μπροστά είναι η σταθερότητα που έχουμε ως ομάδα. Βρίσκει λύσεις από παντού. Δύσκολα δεχόμαστε γκολ και αυτό είναι σημαντικό γιατί δεν χάνουμε. Όπως ξέρουμε είμαστε 25 ματς αήττητοι και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που μας δείχνει σαν φαβορί. Εχουμε πάρα πολύ ποιοτικούς παίκτες. Το σημαντικό όμως είναι ότι είμαστε ομάδα. Ολοι δίνουν τα πάντα ο ένας για τον άλλον. Αυτό είναι σημαντικό που το δείχνουν στο γήπεδο: που παίζουμε καλά και παίρνουμε αυτό που θέλουμε».

Για το γεγονός ότι ψηφίστηκε κορυφαία 11άδα στην UEFA, αλλά ως δεξί μπακ:

«Σε ανεβάζει ψυχολογικά αυτό το γεγονός. Είναι μια δικαίωση. Το βλέπουν οι υπεύθυνοι. Λογικά μπερδεύτηκαν και με έβαλαν δεξιά, γιατί αριστερά έπαιξα Είναι θετικό για έναν παίκτη. Θα προτιμούσα να μην μπω στην 11άδα και να είχαμε προκριθεί. Δεν καταφέραμε να προκριθούμε, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αν και ήμασταν καλύτεροι».

Για τη θέση του αριστερού μπακ:

«Λογικό είναι να νιώθω πιο άνετα όταν παίζω στη φυσική μου θέση. Όταν παίζω αριστερά είναι εντελώς διαφορετικά τα πάντα. Ο τρόπος που θα τρέξω, που θα αμυνθώ, που θα κινηθώ, όλα. Εχω παίξει και στο παρελθόν αριστερό μπακ, αλλά φέτος είναι που παίζω πιο συχνά. Βλέπω τον εαυτό μου όσα περισσότερα ματς παίζω νιώθω πιο άνετος. Εχω φτιάξει και το αριστερό μου. Το δουλεύω και στις προπονήσεις. Αλλά σίγουρα όταν παίζω δεξιά είναι πιο άνετος».

Για τη νέα χρονιά και το μέλλον του:

«Κάθε Ελληνας ποδοσφαιριστής κοιτάζει το ενδεχόμενο του εξωτερικού. Εχω συμβόλαιο με την ομάδα. Αν έρθει το καλοκαίρι πρόταση από κάποια αξιόλογη πρόταση του εξωτερικού θα καθίσω να το συζητήσω κι αν μείνουμε ευχαριστημένοι και εγώ και η ομάδα, θα δούμε…».

Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα μετά τον αποκλεισμό:

«Μας αφήνει μια πικρία ότι αποκλειστήκαμε και ήμασταν και στα δυο ματς καλύτεροι. Πιστεύω αξίζαμε να προκριθούμε και θα ήταν μια πάρα πολύ καλή πρόκριση, για την ομάδα, για τους παίκτες, για όλους. Μείναμε όμως πάλι αήττητοι και δείξαμε καλύτερο πρόσωπο από τον αντίπαλο. Εχουμε στεναχωρηθεί, γιατί θέλαμε και αξίζαμε να συνεχίσουμε. Όμως, από την άλλη, βγήκαμε από μια διοργάνωση και μας μένουν τώρα δυο διοργανώσεις, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Δυο βασικοί μας στόχοι και θέλουμε να τους κατακτήσουμε. Αυτό μας πεισμώνει περισσότερο, γιατί δείξαμε ότι αξίζαμε να περάσουμε, δεν τα καταφέραμε και πάμε τώρα να δώσουμε το 100% να κατακτήσουμε τις δυο διοργανώσεις».

Για τη φυσική κατάσταση της ομάδας:

«Με είχαν ρωτήσει πριν 4-5 μήνες για την κούραση και τους είχα πει πως όταν δουν την ομάδα μέσα στο γήπεδο να έχει κουραστεί να με ξαναρωτήσουν! Ακόμα δεν έχει δείξει ότι είναι κουρασμένη. Γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά από τους γυμναστές, τους φυσιοθεραπεύτες, από τους παίκτες που δείχνουν επαγγελματισμό με την αποκατάσταση που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το βλέπετε και στο γήπεδο πως μέχρι στιγμής δεν έχουμε δείξει κάποια κούραση. Οποιος μπαίνει στο παιχνίδι δίνει το 100% και ανταπεξέρχεται πάρα πολύ καλά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Πιστεύω είμαστε πάρα πολύ καλά λόγω δουλειάς, ψυχολογίας, λόγω θέλησης».

Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και που θα κριθεί:

«Είναι δυο ομάδες που έχουν βασικά τον ίδιο προσανατολισμό, να μην δέχονται πρώτα γκολ. Θα μετρήσει ποια ομάδα το θέλει περισσότερο, γιατί έχουμε ανάγκη από το να πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν πρέπει όμως να μείνουμε στα λόγια. Πρέπει να το δείξουμε και στις πράξεις στο γήπεδο. Θα παίξει ρόλο το πάθος και η δύναμη. Ελπίζω να δείξουμε ό,τι δείχνουμε σε πολλά παιχνίδια, να πάρουμε το αποτέλεσμα και να είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνέχεια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ