Παναθηναϊκός: Η Ευρώπη χάνεται στα… χασομέρια

Παναθηναϊκός: Η Ευρώπη χάνεται στα… χασομέρια

Ο Παναθηναϊκός είναι στο -7 από ΠΑΟΚ και Αρη και στο -4 από την ΑΕΚ. Με εννιά χαμένους βαθμούς από το 80' και μετά...

32 παιχνίδια πρωταθλήματος έως τώρα. Και στα δέκα απ’ αυτά; Το ίδιο σκηνικό. Σχεδόν στο 1/3 των αγώνων του ο Παναθηναϊκός δέχεται γκολ στα τελευταία λεπτά ενός αγώνα. Από το 80′ και έπειτα. Δεν στοίχισαν όλα. Στοίχισαν όμως πολλά. Και αυτοί οι βαθμοί θα μπορούσαν να του είχαν επιτρέψει να βλέπει την ευρωπαϊκή έξοδο να είναι πιο κοντά του. Για την ακρίβεια; Θα τον έφερναν αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση του πίνακα και σε ρόλο φαβορί για μια θέση στην Ευρώπη.

Οι πράσινοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή και με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν στο -7 από Αρη και ΠΑΟΚ και στο -4 από την ΑΕΚ. Η… πρόσθεση των 9 βαθμών που έχασαν στα τελευταία λεπτά των αγώνων τους θα τους έφερνε στο συν δύο από τους Θεσσαλονικείς και σε απόσταση ασφαλείας πέντε βαθμών από την ΑΕΚ. Μια κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα των πλέι οφ που θα διαμορφωνόταν εντελώς διαφορετικά. Που χάθηκαν αυτοί οι εννιά βαθμοί;

Οι πρώτοι δύο μόλις την τρίτη αγωνιστική, στη Λάρισα, όταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού βρισκόταν ακόμα ο Ντάνι Πογιάτος. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Μακέντα στο πρώτο μέρος, δεν είχε απειληθεί καθόλου από την ΑΕΛ αλλά μια στιγμή αδράνειας στο 87′ και ένα πλασέ του Πινακά έφερε την ισοφάριση, με τους πράσινους να χάνουν δύο βαθμούς. Τρεις αγωνιστικές αργότερα το ίδιο σκηνικό με αντίπαλο τον Βόλο. Στο ΟΑΚΑ, στο ντεμπούτο του Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο του τριφυλλιού, ο Παναθηναϊκός προηγείται με τον Καρλίτος στο 56′ και κρατάει τη νίκη μέχρι τα τελευταία λεπτά. Στα… χασομέρια του αγώνα και συγκεκριμένα στο 92′, όμως, μια σέντρα από τα δεξιά και μια προβολή του Μπαρτόλο φέρνουν το… έμφραγμα για τους πράσινους. Και δύο ακόμα βαθμούς στα σκουπίδια.

Παρόμοιο σκηνικό και δύο αγωνιστικές αργότερα, στην 8η στροφή του πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά, μάλιστα, δεν υπήρξε το παραμικρό βαθμολογικό όφελος για τον Παναθηναϊκό. Στο ματς απέναντι στον Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κακός, δεν δημιουργεί, δεν φτιάχνει ευκαιρίες. Το 0-0 δείχνει πως δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά μια κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου στο 88′ φέρνει το 0-1 και αφήνει τον Παναθηναϊκό στο μηδέν. Αλλος ένας χαμένος βαθμός στο φινάλε. Οι πράσινοι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δέχτηκαν επίσης γκολ στο φινάλε των αγώνων τους από τον Μεντόσα του Παναιτωλικού, τον Ολιβέιρα της ΑΕΚ, τον Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού και τον Κρμέντσικ του ΠΑΟΚ, αλλά σε όλα αυτά τα ματς ήταν μπροστά με 2-0 και οι αντίπαλοι απλά μείωσαν στο σκορ.

Και φτάνουμε στα πλέι οφ. Με τον Παναθηναϊκό να χάνει ξανά βαθμούς που είχε… αγκαλιάσει μέχρι να μπούμε στην τελική ευθεία των αγώνων. Και με… κορωνίδα το παιχνίδι στην Τρίπολη, την πρώτη αγωνιστική της διαδικασίας του μίνι πρωταθλήματος. Ενα ματς που οι πράσινοι ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Μακέντα, αλλά είδαν… αστεράκια στο τέλος. Στο 84′ ο Φερνάντεθ μείωσε σε 1-2, για να έρθει ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος στο 97′ και να ισοφαρίσει σε 2-2, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει έναν αντί για τρεις βαθμούς. Οπως έναν αντί για τρεις βαθμούς πήρε και με αντίπαλο την ΑΕΚ στο φινάλε του πρώτου γύρου των πλέι οφ.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο οι πράσινοι προηγήθηκαν με τον Ιωαννίδη στο πρώτο ημίχρονο και σε όλο το δεύτερο μέρος αμύνονταν με σκοπό να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ. Τα είχαν καταφέρει μέχρι που μπήκαμε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Στη 12η τελική της ΑΕΚ, ο Λιβάι Γκαρσία κατάφερε να βρει δίχτυα και να ισοφαρίσει στο τελικό 1-1, στερώντας από τον Παναθηναϊκό μια νίκη που θα τον έφερνε σε απόσταση βολής από την αντίπαλό του. Και που θα άλλαζε τα δεδομένα όσον αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος και της… μάχης για την ευρωπαϊκή έξοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ