Το «όχι» του Τζενάρο Ιέζο στην ΑΕΚ που έφερε τον Σορεντίνο

Το «όχι» του Τζενάρο Ιέζο στην ΑΕΚ που έφερε τον Σορεντίνο

Ο παλαίμαχος Ιταλός τερματοφύλακας αποκάλυψε τις συζητήσεις που είχε με την Ένωση το καλοκαίρι του 2005.

Το όνομα του Τζενάρο Ιέζο δεν σημαίνει κάτι για τους περισσότερους Έλληνες φιλάθλους. Λογικό, αφού ο 47χρονος σήμερα Ιταλός υπήρξε ένας άσημος τερματοφύλακας, ο οποίος αγωνίστηκε κυρίως στη Serie B.

Φόρεσε και τη φανέλα της Νάπολι, όταν αυτή μετά τον υποβιβασμό της πάλεψε να επανακάμψει από τις μικρότερες κατηγορίες. Όταν οι «παρτενοπέι» άρχισαν να πρωταγωνιστούν ξανά στη Serie A, ο Ιέζο συμπλήρωνε την τριάδα και αργότερα αποχώρησε.

Ωστόσο, ο παλαίμαχος γκολκίπερ θυμήθηκε μία άγνωστη μεταγραφική ιστορία με την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2005, όταν παραλίγο να φορέσει τα κιτρινόμαυρα.

«Είχα αναδειχτεί πρωταθλητής στη Serie B με την Κάλιαρι και συζητούσα να ανανεώσω το συμβόλαιο μου. Τότε εμφανίστηκε η πιθανότητα να πάω στην Ελλάδα και να παίξω στο Champions League με την ΑΕΚ. Αλλά με προσέγγισε η Νάπολι και πάντα ήθελα να φορέσω τη φανέλα της. Ήμουν 31 και δεν θα είχα άλλη ευκαιρία.

Ο δικηγόρος μου έλεγε συνέχεια ότι είμαι τρελός εκείνο το διάστημα. Αλλά δεν δίστασα. Με θυμάμαι να πηγαίνω στα γραφεία της Νάπολι και να μιλώ στο τηλέφωνο με άνθρωπο της ΑΕΚ, που προσπαθούσε να με πείσει. Αλλά δεν ένιωσα αμφιβολίες» διηγείται ο Ιέζο.

Για την ιστορία, αντί του Ιέζο εκείνο το καλοκαίρι φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ ο Στέφανο Σορεντίνο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ